Afrikaanse vrouwen: mijn ervaringen met de ‘allermooiste van de wereld’

Leon
Door Leon
12 minuten leestijd

Het zal maart 2017 zijn geweest toen ik had afgesproken bij een bar dichtbij mijn huis in Kaapverdië om een drankje te doen met een lokaal meisje. Ik ben haar naam inmiddels al lang vergeten, maar ze was bloedirritant: onbeleefd, oliedom, en ik stond eigenlijk op het punt om weg te gaan, toen ze plots zei: “Wanneer gaan we naar je huis toe?”. Ik heb meteen de rekening gevraagd bij de ober.

Een uur later had ik dan mijn eerste Afrikaanse gehad: ze had lichte ogen, een lichte huidskleur, maar toch, het was officieel een Afrikaanse en daar was ik blij mee — vooral omdat ik al op het punt stond om haar achter te laten. Het was geen beste vrijpartij en een stuk minder passioneel dan dat ik gewend was, maar goed: de eerste Afrikaanse was afgestreept en in de jaren daarna zouden er nog vele volgen.

Eerste kennismaking met Afrikaanse vrouwen

Nummers twee, drie, vier, vijf, en zes kwamen ook allemaal uit Kaapverdië, want dit was het eerste land dat ik zou bezoeken in Afrika. De meeste mensen gaan daar rechtstreeks naar een resort en komen er nooit vanaf, maar ik ben er meerdere keren geweest, heb er zelfs gewoond, en heb er van alles gedaan behalve het opzoeken van een resort. Daardoor heb ik een hele lokale ervaring gehad en daar horen uiteraard ook vrouwen bij.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De mooiste mix vind je op Kaapverdië

Door de jaren heen ben ik twee keer voor een langere tijd naar Kaapverdië geweest; de eerste keer voor drie maanden, de tweede keer voor tien maanden. Tijdens die dertien maanden heb ik één conclusie over Kaapverdische vrouwen; ze behoren tot de allermooiste van de wereld.

Wie een klein beetje open-minded is, weet dat gemengde mensen vaak beeldschoon kunnen zijn en laat Kaapverdië daar nu een treffend voorbeeld van zijn. Het grootste deel van de bevolking is van gemengd Afrikaans en Portugees bloed, wat heeft gezorgd voor één van de mooiste mixen die ik ooit heb gezien in mijn leven.

Op Kaapverdië zie je een afwisseling van mensen met kroeshaar, blauwe ogen, en een lichtbruine huidskleur met mensen die wel pikzwart is en zichtbaar meer Afrikaans bloed lijken te hebben. Door de Europese invloeden is Kaapverdië misschien net iets minder Afrikaans dan andere landen, maar gelukkig zouden ook die ervaringen niet veel later komen.

Elk land is anders

Een kleine twee jaar na mijn eerste bezoek aan Afrika zou ik namelijk terugkeren voor een reis langs verschillende eilanden zoals Madagaskar, Seychellen, Mauritius, en verschillende plekken in het continentale Afrika. Zo heb ik inmiddels gewoond in landen als Senegal, Ghana, Ivoorkust en Kenia en in elk van die landen zou ik in contact komen met Afrikaanse vrouwen.

Op basis van mijn ervaringen kan ik verschillende conclusies trekken: de mooiste vrouwen tref je aan in Kaapverdië en in Senegal, de meest vriendelijke in Ivoorkust en Kenia, en de makkelijkste in Ghana en in Madagaskar. In de regio rondom Madagaskar vind je ook invloeden uit Azië, zo is de meerderheid van de mensen op Mauritius van Indiase komaf en heeft de bevolking van Madagaskar ook veel Aziatische invloeden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Madagaskar: seks om te overleven

Dat laatste land is misschien wel interessant om er tussenuit te pikken, want ik benoemde al even hoe “makkelijk” de vrouwen daar zijn. Dat heeft niet zozeer te maken met de sensualiteit van de vrouwen, zoals dat wel het geval is in Ghana bijvoorbeeld of in Latijns-Amerika. In Madagaskar is het voor een Europese man simpelweg heel makkelijk om vrouwen te ontmoeten; omdat er armoede heerst, heel veel armoede. Daarmee schets ik een wat eng beeld misschien, maar waar het op neerkomt is dat er enorm veel miserie heerst waardoor het de vrouwen zijn die op zoek gaan naar geld — vergelijkbaar met wat in Thailand gebeurt.

Ook daar worden vrouwen erop uit gestuurd om blanke mannen te ontmoeten. Dat laatste kan op twee manieren; via prostitutie of door een Europese man aan je te binden. En daardoor heb je het als Europese man letterlijk voor het uitkiezen.

Walhalla voor Europese bejaarden

Om diezelfde redenen zie je een hoop ouwe mannetjes – voornamelijk uit Frankrijk en Italië – die naar Madagaskar afreizen om daar te profiteren van hun bevoorrechte positie. Ik heb zelfs oude, blanke mannen gezien met één been of andere handicap die in Madagaskar toch nog een prachtige vrouw kunnen ontmoeten en ja, dat is een wat vervelend beeld.

Nu heb ik zelf beide benen gewoon nog en ben ik allesbehalve oud, dus laat ik het erop houden dat de vrouwen iets minder achter mijn geld aan zaten dan bij anderen, maar toch; je bent wel de Europeaan en de vrouwen zijn daar volledig onderdanig aan je. Als je zegt dat ze moeten opstaan, dan staan ze voor je op. Als je zegt dat ze moeten gaan zitten, dan gaan ze zitten. Op seksueel vlak doen ze dus wat je willen, zolang jij de drankjes maar betaalt.

De man betaalt de rekening

Het betalen van de rekening gebeurt trouwens altijd door de man in Afrika, zonder uitzonderingen. Ik ben met een ontelbaar aantal vrouwen uit eten en drinken geweest en het zijn er geloof ik twee geweest die, uit beleefdheid, heen voorstel deden om mee te betalen. In beide gevallen waren dat rijkere vrouwen die in het buitenland gestudeerd hadden en weten hoe het er in Europa aan toe gaat. Nu ben ik er inmiddels al aan gewend, maar voor wie helemaal nieuw in Afrika is; jij betaalt de rekening, altijd.

De traditionele man-vrouw indeling pakt wat het financiële gedeelte nogal in het nadeel uit van de man, maar daartegenover staat dat het de vrouw is die kookt, de afwas doet, het bed opmaakt, en eigenlijk alles dat van huishoudelijke aard is. Wat dat ook betekent? Dat een Afrikaanse je op en top verwent. Het lijkt wel alsof een Afrikaanse vrouw altijd in is voor een vrijpartij.

afro introductions
Mocht je een beeld willen krijgen van het Afrikaanse vrouwenaanbod, er is een website waar je je gratis kunt aanmelden om eens rond te kijken. Dat is Afro Introductions, een website die lokale Afrikaanse vrouwen in contact brengt met o.a. Nederlanders. Aanmelden is gratis, dus betalen is niet vereist:

Bekijk het aanbod op Afro Introductions

Intense vrijpartijen

Sterker nog: vaak kwam het initiatief van de vrouwen in plaats van mij en hoewel smaken verschillen, zullen mannen met veel seksuele ervaring het met me eens zijn dat grote billen, grote borsten, en grote lippen tot veel meer seksuele prikkeling leidt dan wanneer dat ontbreekt. Nu heeft niet elke vrouw even grote borsten en hebben ze ook niet allemaal grote lippen, maar over het algemeen kan ik wel stellen dat het met de bilpartij wel goed zit.

Datzelfde geldt voor de kwaliteit van de seks, met Ghana als uitblinker. Wat ze wel van de man verwachten is dat zij uiteindelijk het voortouw nemen en de vrouw alle hoeken van de kamer laat zien. De intensiteit van de seks is meteen één van de grootste voordelen.

De nadelen

Of er ook nadelen zijn? Toch wel de hygiëne, dat moet ik toch ook wel even onder de aandacht brengen. Vergeet niet dat het lang niet altijd vanzelfsprekend is dat mensen thuis sanitaire voorzieningen hebben in Afrika. Om je een voorbeeld te geven: op Madagaskar heeft maar 7% van de bevolking elektriciteit thuis en sanitaire voorzieningen — 7 procent! Je kunt je dus wel voorstellen dat ik de vrouwen bij mij thuis standaard een douche liet nemen. Ze kregen van mij een tandenborstel mee, douchegel, noem het maar op, zolang ze maar een goede douche namen.

Een ander nadeel is dat ook niet alle Afrikaanse vrouwen kaal zijn, geschoren van onder zeg maar. Dat zijn toch wel aardige nadelen als je het aan mij vraagt, maar als je een goede ebony ontmoet, dan is het genieten geblazen. En een goede ebony kan ook heel erg verzorgend zijn.

Vriendelijkheid van mensen in Afrika

De eerlijkheid gebiedt echter wel eerst te zeggen dat ze ook best bruut kunnen zijn in Afrika. Ze zijn in lang niet alle landen, regio’s, of wijken, even geciviliseerd en daardoor moet je soms ook wel op je tellen passen. Mensen zijn er nu eenmaal slecht geschoold en zijn ook wat opportunistisch aangelegd, dus het heeft ook nadelen om op te vallen in de menigte. Maar veel, heel veel mensen in Afrika kunnen ook ongelooflijk lief en puur zijn.

Ik heb mensen gehad die met sprankelende ogen naar me keken alsof ik een filmster was en mensen die naar me glimlachten zoals kinderen dat doen — zo puur, zo oprecht. De vriendelijkheid van de mensen verschilt overigens wel per land; zo staan de mensen uit Ghana algemeen bekend als onbeschoft terwijl die uit Ivoorkust juist het heel zachtaardig zijn. Saillant detail daarbij is dat Ghana en Ivoorkust buurlanden van elkaar zijn.

Ontmoeten van Afrikaanse vrouwen

Als Europese man is het wel een stuk makkelijker om vrouwen te ontmoeten, want je geniet (vaak) toch wel van een verhoogde status omdat je als welvarender wordt gezien. Dat heeft als nadeel dat je als Europese man altijd de rekening betaalt, zowel bij uitjes met vrouwen als bij mannen. Ook zul je geduldiger moeten zijn op het gebied van punctualiteit en rekening moeten houden met culturele verschillen, misschien zelfs religieuze verschillen.

Het hangt er dus een beetje af van waar je bent, maar als je een beetje geluk hebt, vind je in Afrika een vrouw die mooi is om te zien, prachtige rondingen heeft, lekker voor je kookt, goed in bed is, én ook nog eens lief is. Op naar Afrika dus.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie