Wat betekent: ‘Ik ben niet klaar voor een relatie’?

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Je bent op het punt in je leven gekomen dat je klaar bent met scharrelen en behoefte hebt aan een toegewijde partner? Even ervan uitgaande dat je een vrouw bent, dan ben je nu wel een keer klaar met de players, fuckboys en eigenlijk al deze types? Toegegeven, ze zijn vermoeiend en helpen je niet verder in de stap naar een serieuze relatie. Maar zelfs als je denkt dat je de juiste man hebt gevonden, kan het erop neerkomen dat hij niet klaar is voor een relatie. Huh?

Jij bent klaar voor een relatie, maar hij (nog) niet.

Terwijl je dacht een toegewijde partner te hebben gevonden, die volledig open en eerlijk tegen je is, loopt het uit op een teleurstelling van jewelste. Jij wilt een relatie, hij (ineens) niet. Of jij wilt de relatie naar een hoger niveau tillen, terwijl je partner niet klaar is voor de toewijding die je wenst. En vaak laat een man je dat merken achter met de veelvoorkomende zin: ‘ik ben niet klaar voor een relatie’. Maar wat betekent dat eigenlijk, als je lief dat tegen je zegt?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat ‘niet klaar voor een relatie’ betekent

Over het algemeen is het normaal dat sommige mensen meer tijd nodig hebben dan anderen. Dat is het geval bij mannen én bij vrouwen. Maar soms kan degene die het zegt ook andere beweegredenen hebben die niet zo eerlijk zijn. Bijvoorbeeld, om je aan het lijntje te houden. Wil je weten in welke situatie jij je bevindt? We vertellen je meer over de mogelijke verklaringen. Nogmaals, we gaan ervan uit dat het de man is die er niet klaar voor is, maar het kan net zo goed een vrouw zijn.

Hij en jij bewegen op een ander tempo

De toekomst van de relatie hangt af van het toewijdingsproces waarin jullie je bevinden. Wat liefde en toewijding voor jou betekenen, hoeft tegelijkertijd niet hetzelfde voor de ander te betekenen. Misschien komt hij net uit een moeilijke relatie of gaat het gewoon niet zo snel als bij jou. Als hij zegt niet klaar te zijn voor een relatie, dan zou het mogelijk kunnen zijn dat op basis van eerdere ervaringen het rustig aan wil doen.

Hij vindt je niet leuk genoeg

Het wachten op iemand die helemaal geen relatie met jou wil, kan je veel liefdesverdriet bezorgen in de toekomst. Zie je dat je partner bang is om zich te binden, dan is het belangrijk om aan je emotionele gezondheid en welzijn te denken. Wanneer hij niet zoveel in jou investeert, kan dit jou alleen maar meer stress, angst en ontevredenheid brengen. Wees daarom realistisch en vraag je af of hij jou wel leuk genoeg vindt. Want dat is een van de belangrijkste redenen waarom een man zegt dat hij niet klaar is voor een relatie.

Hij wil alleen een friend with benefits zijn

Het is mogelijk dat hij geen relatie wil, maar wel een vorm van friends with benefits. Let wel, een emotioneel onbereikbare partner zal je waarschijnlijk niet de toewijding en ondersteuning bieden die je zoekt. Misschien heeft hij op het moment geen behoefte om zich compleet te wijden aan één persoon. Wellicht heeft hij meer interesse in het daten van verschillende mensen en geeft hij dus liever de voorkeur een relatie zonder verplichtingen.

Wat te doen

Het is heel simpel: als jullie toch een soort van band met elkaar delen, dan kun je hem confronteren met zijn gedrag. Je dwingt hem als het ware om na te denken over hoe hij zich tegenover jou wenst te gedragen. Wil hij zijn gedrag niet aanpassen en lijkt het meer op een friends with benefits-relatie? Dan is het waarschijnlijk de juiste timing om de relatie te verbreken. Althans, als jij meer wilt dan dat.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Wel of niet wachten?

Ziet hij wel degelijk een relatie voor zich in de toekomst? Maar weet hij niet wanneer die toekomst in het heden verandert? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om te wachten. Maar laten we eerlijk zijn, wachten is moeilijk. Voor de juiste persoon kan het echter de moeite waard zijn. Geef hem daarom de tijd als hij serieus lijkt en laat zien dat je serieus bent.

Wachten kan helpen om de beslissing van je partner te versterken. Tegelijkertijd bouw je aan een gezondere dynamiek binnen jullie relatie. Hoewel je misschien denkt dat je partner maar een korte tijd nodig heeft om een ​​beslissing te nemen, kan het uiteindelijk maanden, of zelfs jaren duren tot hij een besluit neemt. Het is daarom van groot belang om tijdig je wensen met hem te bespreken om duidelijk te maken dat de wachttijd niet voor onbepaalde tijd is.

Een keuze maken

Zodra je meer duidelijkheid hebt over jouw situatie, is het tijd om binnenin jezelf te kijken en een keuze te maken. Dit vergt enige eerlijkheid naar jezelf toe en over de situatie waarmee je te maken hebt. Denk na over wat jij wilt en voelt. Combineer dit met de realiteit van de situatie. Ben je in staat om te wachten tot deze persoon beslist wat ze willen, zelfs als dat betekent dat je in een constante staat van onzekerheid verkeert?

Als dit de persoon is waarmee jij je toekomst wilt delen, dan is het misschien goed om ze de nodige tijd te geven. Het nastreven van een serieuze relatie is inderdaad een groot risico dat je neemt. Hoewel je je hart op het spel zet, geef je het in ieder geval een eerlijke kans.

Zorg er wel voor dat je jezelf niet wegcijfert en dat de relatie die je nu aan het opbouwen bent tot een gezond partnerschap leidt. Je wilt uiteindelijk geen relatie waarbij er geen rekening wordt gehouden met je behoeften. En misschien wel het allerbelangrijkste: bespreek je eigen verwachte tijdlijnen met je lief, want jouw geluk telt ook.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie