Home Relatie Is hij serieus? Test het met deze 14 signalen

Is hij serieus? Test het met deze 14 signalen

7 minuten leestijd
1
kus date man vrouw

Is hij serieus? Je bent niet de eerste of enige vrouw die deze vraag stelt. Met de eerste vlinders in je buik is het normaal om je af te vragen of hij de ware is. Je begint de mogelijkheid van een echte toekomst samen voor te stellen.

Van binnen krijg je dat warme gevoel als je denkt over hoe geweldig je leven samen zou kunnen zijn. Het voelt goed, maar geldt dat ook voor zijn bedoelingen?

Dit is een veelvoorkomende gedachte wanneer je met iemand date en je gevoelens voor hem begint te krijgen. Je ontmoet een man, laat je overweldigen door de intense gevoelens van verliefdheid en je hebt hoge verwachtingen voor wat de toekomst zal brengen. Alleen ontdek je korte tijd later dat hij niet hetzelfde voor jou voelt en niet écht met je in een relatie wil zijn.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Waarschijnlijk heb je op de harde manier moeten leren dat het verlangen naar een vaste relatie niet altijd tweerichtingsverkeer is. Het lijkt soms alsof je op dezelfde pagina zit, om er later achter te komen dat je volledig mis zat.

Liefde maakt blind, het laat je intuïtie falen en je ziet alle signalen die op onheil wijzen door de vingers. Maar met het oog op de toekomst wil je weten of hij op dezelfde manier naar de relatie kijkt als jij. Wat zijn de tekenen dat een man bij je wil zijn en serieus over je is?

14 Tekenen dat hij serieus is

Gelukkig zijn er een aantal sterke aanwijzingen dat een man serieus is. Met behulp van kleine signalen, duidelijke acties en bevestigend gedrag laat hij je (onbewust) weten dat hij bij je wil zijn, op de lange termijn. Het zijn de dingen die elke man doet als hij volledig voor je gaat. Dit zijn de grootste tekenen dat hij serieus is.

glazen bol toekomst

1. Hij heeft het over de toekomst

Wat hij precies in de gedachten heeft voor de relatie? Dat merk je door wat hij zegt, of juist niet. Een man die niet over een toekomst samen nadenkt, moet er niet aan denken om het erover te hebben. Je vraagt of hij volgend jaar met je op vakantie wil, hij weet het nog niet. Je wil samen naar een evenement dat over drie maanden plaatsvindt, hij ontwijkt het gesprek.

Mannen die spelletjes spelen en niet serieus met je zijn hebben het niet over een gezamenlijke toekomst. Mannen die serieus zijn doen dat wel.

2. Hij praat over zijn gevoelens

Mannen en het uiten van gevoelens; het blijft een lastig onderwerp. Sterk zijn, niet huilen en niet over je gevoelens praten; volgens vele mannen de kenmerken van de echte man. Maar zelfs als hij wel over zijn gevoelens kan praten, dan doet hij het nog niet met iedereen. Vooral niet met mensen die er niet toe doen.

Hij durft zijn twijfels aan je uit te spreken, de bindingsangst waar hij mee worstelt, de dingen waar hij mee zit en ook vertelt hij je wat je voor hem betekent. Heb je man gevonden die over zijn gevoelens praat én dit met je deelt? Dan is het een duidelijk teken dat hij je serieus neemt.

relatiemateriaal

3. Hij wil continu met je praten

Een man die oprecht in je geïnteresseerd is wil alles van je weten. Hij wil met je praten, urenlang en blijft niet op de oppervlakte. Hij stelt persoonlijke vragen over je ambities, dromen, familie en interesses. Nog belangrijker, hij luistert naar wat je zegt en onthoudt de details. Hoe serieus een man is kun je merken aan hoeveel hij van je wil weten.

4. Hij wil exclusief zijn

Foute mannen, players en alle andere mannen die niet serieus met je willen zijn houden de opties open. Exclusiviteit? Dat zit er nog niet in, omdat het de opties verkleind tot één. Het verschil met een man die wel serieus is? Hij wil juist geen keuze, hij wil jou als enige optie. Hij wil niet dat je met andere mannen date en het risico lopen dat je voor een andere man kiest.

5. Hij komt zijn beloften na

Hij zegt woensdagavond bij je langs te komen, maar je ontvangt pas om 22.00 uur een appje dat hij niet komt. Hij zou je wegbrengen naar het station, maar laat niets van zich horen. Komt dit je bekend voor? Dan is de kans groot dat hij je niet serieus genoeg neemt.

Een man die een relatie met je wil zal er alles aan doen om je niet teleur te stellen. Hij houdt woord als hij iets zegt en maakt het dubbel en dwars goed als hij ooit een belofte door omstandigheden niet kan nakomen.

prioriteit

6. Hij behandelt je als een prioriteit

Je bent zijn prinses. Hij laat weten maar vooral merken dat je belangrijk voor hem bent. Hij maakt tijd voor je vrij, hij zegt anderen af voor jou; kleine acties die laten zien dat je een prioriteit voor hem bent. Misschien ben je soms niet de eerste prioriteit, maar dat kun je van niemand verlangen. Als hij serieus met je is dan geeft hij je wel voorrang op de minder belangrijke dingen in zijn leven.

7. Hij heeft niet alleen woorden, maar ook daden

De acties van een man vertellen je wat je wilt weten. Hij kan zeggen dat hij je leuk vindt, maar als hij zich er niet naar gedraagt? Dan is dat misschien helemaal niet zo, maar word je gebruikt voor een ander doel. Acties spreken immers luider dan woorden.

Als hij serieus is dan komt dit naar voren in wat hij doet. Hij kijkt je op die ene manier aan, vermijdt contacten met andere vrouwen, maakt je niet jaloers en doet wat hij zegt.

single vader daten

8. Hij heeft een stabiel leven

Hoe serieus een man is in zijn relaties, is terug te zien in hoe hij leeft. Een typische serieuze man heeft een koopwoning, auto, geld gespaard en al jaren een vaste baan. Misschien heeft hij zelfs al een kind uit een vorige relatie. Een niet-zo-serieuze man is een jobhopper, leeft van dag tot dag en gaat twee dagen per week met vrienden uit.

Timing is alles in het leven van de man. Een serieuze man heeft de wilde haren verloren en is toe aan stabiliteit.

9. Hij betrekt je bij beslissingen

Of hij je als relatiemateriaal ziet is te merken aan de mate waarin hij je bij beslissingen betrekt. Regelt hij al zijn problemen zelf of vraagt hij je om advies? Hij betrekt je bij zijn leven en neemt een voorschot op de toekomst, een toekomst waarin jullie samen beslissingen maken. Neemt hij je mening serieus en overweegt hij je advies te gebruiken? Het is één van de tekenen dat hij je serieus neemt.

de ware

10. Hij laat je kennismaken met familie en vrienden

Wil hij na maanden met hem in een relatie te zijn nog steeds niet dat je met zijn familie of vrienden kennismaakt? Dan is het niet raar dat je je afvraagt of hij wel serieus is. De familie en vrienden nooit mogen ontmoeten is een slecht teken. Een man die je serieus neemt én een relatie met je wil betrekt je in zijn persoonlijke leven.

Je ontmoet zijn vrienden en familie. Hij maakt je zijn vriendin door je voor te stellen aan iedereen die belangrijk voor hem is.

11. Hij doet zijn best voor je

Je kunt aan een man z’n gedrag merken wat je voor hem betekent. Als hij een relatie met je wil dan wil hij steeds de beste versie van zichzelf zijn. Hij is galant, behulpzaam, respectvol en hygiënisch. Hij wil lekker ruiken en er goed uitzien, zodat hij zo aantrekkelijk mogelijk voor je is. Hij wil je gelukkig maken en en besteedt aandacht aan je behoeften en wensen.

Wanneer een man niet zo serieus met een vrouw is dan geeft hij minder om dit alles. Hij besteedt minder tijd aan zichzelf en doet in het geheel minder moeite voor je.

12. Hij is er voor je

Een serieuze man verdwijnt niet plotseling van de radar, om na drie dagen weer van zich te laten horen. Hij wil dat je weet waar hij is; of hij nu gaat stappen met vrienden of onbereikbaar is tijdens een werkbezoek. Hij raakt niet geïrriteerd als je vraagt waar hij was en geeft je nooit het gevoel dat er iets niet klopt. Hij blijft met je in contact zodat je weet dat hij er voor je is, mocht je hem nodig hebben.

leuke dingen

13. Hij wil leuke dingen met je doen

Niet alleen in de slaapkamer, maar ook buitenshuis. Hij wil een dagje met je weg, samen winkelen, uit eten en naar de bios; hij wil niet alleen thuis afspreken. Het verschil met een foute man is dat deze vooral seks willen en je daardoor eigenlijk alleen wil zien als seks tot de mogelijkheden behoort. Als hij leuke activiteiten organiseert om samen te doen dan is dit een sterke aanwijzing dat hij je als relatiemateriaal ziet.

14. Hij geeft je het goede gevoel

Vrouwen maar ook mannen voelen het aan als iemand niet serieus is. Het is dat onderbuikgevoel, een ingeving die je krijgt dat er iets aan de hand is maar je weet niet precies wat. Wanneer je dit meemaakt geven je hersenen signalen die je kunnen helpen bij een complexe beslissing.

Bij een serieuze man zijn deze signalen afwezig; je hebt alleen het goede gevoel en niet dat andere gevoel. De relatie is eenvoudig genoeg zodat je kunt ontspannen, jezelf kunt zijn en genieten van het moment. Je hoeft niet na te denken of hij serieus is, je weet dat hij bij je wil zijn.

waarschuwing tekenAls je op dit punt bent beland dan heb je een goed beeld van wat een serieuze man is en wat hij zoal doet. Misschien vertoont de man niet al deze kenmerken maar dat is ook niet nodig. Het gaat om het totaal van alles wat hij doet en zegt en welk gevoel hij je daarmee geeft.

De onzekerheid die je in het begin van een relatie voelt is normaal. Het betekent niet direct dat hij geen relatie wil, niet serieus is of geen relatiemateriaal. Je gevoel kan een spelletje met je spelen, terwijl hij dat niet doet.

Je twijfels hoeven bovendien niet aan hem te liggen, bijvoorbeeld als je nog onverwerkte wonden uit het verleden hebt. Als hij alles doet wat je in dit artikel hebt gelezen dan is er niets om je zorgen over te maken; hij is serieus en wil een relatie met je.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eye-opener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Eén reactie

  1. Janine molenaar

    28 mei 2020 at 20:00

    Ik had een affaire met mij oude liefde half jaar geleden hij meende het serieus met mij en voor buitenwereld waren we stel alleen voor zijn vrouw en kids geheim sinds zijn vrouw alles weet over ons zwijgt hij dood en zegt hij ook ongelukkig te zijn en wij 2 samen gelukkig op hart drukte hij mij serieus te zijn er is iets wat hem tegenhoud en daar blijft wat nu hij weet dat ik gruwelijk veel van hem hou en voor hem door vuur ga

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

8 manieren om jezelf terug te vinden na een relatiebreuk

Een relatiebreuk kan een vervelende gebeurtenis zijn. Misschien hoopte je dat alles nog go…