Tinder verifiëren lukt niet? Dit is waarom de verificatie niet werkt

Michael Schouten
Door Michael Schouten
5 minuten leestijd

Het blauwe vinkje op Tinder: wie wil er niet zo’n opvallend symbool naast z’n naam? Met het blauwe vinkje toon je aan dat jij degene bent die in het profiel te zien is. Je bent geverifieerd. In een oogopslag kunnen anderen zien dat jij geen catfish bent, maar de real deal. Met een korte videoselfie kun je al geverifieerd worden, maar dat lukt niet iedereen.

Heb je problemen met de profielverificatie? Lukt het niet om dat felbegeerde blauwe vinkje te krijgen? Wees gerust: je bent niet de enige. De fotoverificatie werkt niet voor iedereen even goed. Daarom vertellen we jou wat je kunt doen om de profielverificatie te voltooien, inclusief de veelgemaakte fouten.

8 redenen waarom het verifiëren niet lukt

De aanvraag voor fotoverificatie kan om verschillende redenen worden afgewezen. Dit zijn de veelvoorkomende redenen waarom de verificatie wordt afgewezen en wat je daaraan kunt doen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je gezicht stond niet helemaal recht in het frame

Tijdens de verificatie word je gevraagd om je gezicht in het frame te houden. Dit is nodig omdat alle gezichtsgeometrieën gedetecteerd moeten worden. Als je je gezicht niet helemaal recht in het frame houdt, is dit niet mogelijk. Kijk recht in de camera en houd je gezicht de gehele tijd in het frame om de verificatie te voltooien.

2. Je gezicht werd geblokkeerd

Het is mogelijk dat je videoselfie wordt afgewezen omdat je gezicht wordt geblokkeerd. Heb je een petje op of een zonnebril? Zet deze dan af. Oftewel: laat je gezicht in het geheel zien.

3. Je gezicht was niet goed verlicht

Als je gezicht niet goed wordt verlicht, kan de software niet de nodige informatie verkrijgen over je gezicht. Kies daarom een goed verlichte omgeving en zet de helderheid van je scherm hoger. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er niets in je gezicht schittert en tegenlicht wordt vermeden.

4. Je had geen neutrale gezichtsuitdrukking

De verificatie werkt alleen met een neutrale gezichtsuitdrukking. Voor de 3D Face Authentication die Tinder gebruikt maakt het een verschil of je lacht of neutraal voor je uit kijkt. De kenmerkende gezichtsgeometrieën zijn namelijk anders als je geen neutrale gezichtsuitdrukking hebt.

5. Je video was niet helder en/of duidelijk

Als het niet lukt om te verifiëren, dan is het mogelijk dat je video niet duidelijk genoeg was. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als de camera op je smartphone niet meer goed werkt. Probeer de verificatie eens af te ronden op een andere smartphone of probeer de verificatie nogmaals, maar dan in een andere setting.

6. Je lijkt niet (meer) op de foto’s

Vanzelfsprekend lukt het niet om geverifieerd te worden als je de foto’s van een model gebruikt en niet die van jezelf. Maar de verificatie werkt ook niet als je zelf bent veranderd in de tijd tussen de foto’s en nu. Gebruik daarom enkel recente foto’s waarop je uiterlijk overeenkomt met je huidige uiterlijk.

7. Je bent niet herkenbaar op je foto’s

De fotoverificatie van Tinder is grotendeels gebaseerd op de onderscheidende kenmerken van je gezicht. Als deze kenmerken niet gedetecteerd kunnen worden in je profielfoto’s, dan werkt de verificatie niet. Het probleem ligt dan niet aan de verificatie zelf, maar aan de profielfoto’s die je gebruikt.

8. Je probeert de verificatie te omzeilen

Het is bijna onmogelijk om de software voor de gek te houden. De software maakt namelijk zowel gebruik van 3D Face Authentication als van een Liveness Check. Met deze check wordt je gezicht in de video gescand om te controleren of jij een echt, levend persoon bent en niet digitaal bewerkte versie van jezelf.

Door deze simpele stappen te volgen kan iedereen het blauwe vinkje op Tinder krijgen. Lukt het nog steeds niet? Overweeg dan om volledig nieuwe foto’s aan je Tinder-profiel toe te voegen en probeer het opnieuw. Na een paar minuten kun je al zien of je aanvraag voor fotoverificatie is goedgekeurd.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie