10 hobby’s en interesses die je aantrekkelijk maken voor het andere geslacht

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Peter heeft een passie. Hij is treinspotter. Peter is het type man die aan de zijkant van een spoorweg op een klapstoeltje zit met z’n fotocamera in de aanslag. Hij is geobsedeerd door het railvervoer en deze hartstocht deelt hij graag met de bezoekers van zijn datingprofiel.

“Je maakt mij blij met een warme zitplek langs de Trans-Siberische spoorlijn. Of er nu een originele stoomlocomotief voorbijkomt of een modern rijtuig: met mijn camera mis ik er geen een”, zegt Peter in zijn datingprofiel. Hij is trots op wat hij doet. Maar maakt het hem ook aantrekkelijk als een potentiële partner? Dat is een goede vraag.

Welke hobby’s zijn aantrekkelijk?

Als je zou stoppen met lezen nadat je de term ‘treinspotten’ voorbij zag komen, dan ben je niet de enige. Hoewel treinspotten op zich niet saai hoeft te zijn, zien de meeste volwassenen het wachten naast een spoorweg als een slaapverwekkende activiteit. Wachten is nooit leuk, denken ze. En wachten op een trein al helemaal niet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Voor de meeste mensen is treinspotten daarom niet iets dat ze vrijwillig zouden doen. Het is ook geen hobby waar veel mensen zich mee kunnen identificeren. We kunnen dus wel stellen dat treinspotten als hobby je niet aantrekkelijker maakt voor het andere geslacht. Maar wat dan wel?

Dat is het centrale onderwerp geweest in een onderzoek van de Britse datingapp eHarmony. Medewerkers van de app analyseerden miljoenen profielen en berichten en kwamen erachter wat de aantrekkelijkste hobby’s en interesses zijn. Dit zijn de tien hobby’s en interesses die je aantrekkelijk maken voor het andere geslacht:

Aantrekkelijke hobby’s mannenAantrekkelijke hobby’s vrouwen
1.ReizenSporten
2.SportenFotografie
3.TheaterReizen
4.DansenKunst
5.KokenDansen
6.BuitenactiviteitenPolitiek
7.PolitiekBuitenactiviteiten
8.HuisdierenKoken
9.FotografieLeren
10.Sport kijkenMuziek

Wat mannen en vrouwen aantrekkelijk vinden

Uit het onderzoek van de datingapp blijkt dat mannen die reizen, sporten, theater, dansen en koken vermelden in hun profiel, de meeste interacties van vrouwen ontvangen. Buitenactiviteiten, politiek, huisdieren, fotografie en sport kijken vormen de rest van de top tien van meest aantrekkelijke interesses.

Mannen zien het graag dat vrouwen aan lichaamsbeweging doen, gevolgd door fotografie, reizen, kunst en dans. Politiek wordt als de zesde interesse genoemd, gevolgd door buitenactiviteiten, koken, leren en muziek.

Sporten is hot

Zoals de resultaten aantonen, zijn sporters gewild. Lichaamsbeweging scoort in de top twee van meest aantrekkelijke interesses voor beide geslachten. Mannen geven daarbij aan dat ze vrouwen met een liefde voor voetbal het meest aantrekkelijk vinden. Dit wordt gevolgd door zwemmen en bootcamps. Als vrouwen echter nadenken over het type hobby dat ze aantrekkelijk vinden, dan vinden ze rugby de meest aantrekkelijke training, gevolgd door tennis en voetbal.

Aantrekkelijke sport mannenAantrekkelijke sport vrouwen
1.RugbyVoetbal
2.TennisZwemmen
3.ZwemmenBootcamp
4.VoetbalRugby
5.BootcampHardlopen

Naast de meest aantrekkelijke interesses, brengt het onderzoek ook de hobby’s en interesses aan het licht die als minder aantrekkelijk wordt beschouwd. Treinspotten wordt weliswaar niet genoemd, maar vrouwen zeggen wel dat ze theater geen aantrekkelijke interesse vinden. Vrouwen die zeggen ‘een verschil te willen maken’, ontvangen ook 15% minder berichten van mannen.

De vermelding van hobby’s in het algemeen blijkt volgens het onderzoek ook van invloed te zijn op de interacties met de profielen. Het is voor mannen gunstig om meerdere interesses en hobby’s te vermelden in hun datingprofiel, want dit leidt tot meer paginaweergaven en chatverzoeken. Het omgekeerde geldt voor vrouwen. Meer dan vier hobby’s maakt ze minder aantrekkelijk voor mannen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie