Tinder introduceert ‘Relatiedoelen’ om je intenties bekend te maken

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Datingapp Tinder heeft vandaag een nieuwe profieloptie aangekondigd. Deze optie heet ‘Relationship Goals’ en geeft je de mogelijkheid aan te geven waar jij naar op zoek bent. Is het een vaste partner voor de lange termijn, plezier voor de korte termijn of ben je daar nog niet over uit? Met de relatiedoelen-optie krijg je meer controle over met wie je in contact komt, omdat je vooraf al weet wat de intenties zijn van die potentiële match.

De nieuwe toevoeging aan de Tinder-profielen is bedoeld om je te helpen iemand te vinden die beter aansluit bij wat je zoekt. “Deze functie is ontwikkeld als reactie op een verschuiving die we hebben gezien onder onze leden”, zegt Kyle Miller van Tinder. Recente tests van de functie in geselecteerde landen toonden aan dat meer dan 50% van de gebruikers relatiedoelen aan hun profiel hebben toegevoegd – transparantie is absoluut hot, zo blijkt.

“Jonge singles, die de meerderheid van Tinder uitmaken, gaan steeds bewuster om met wie ze hun tijd doorbrengen. Sterker nog, 72% van de Tinder-gebruikers zegt dat ze op zoek zijn naar iemand die weet wat ze willen”, voegt Miller eraan toe. “Relatiedoelen geven gebruikers meer controle over hun interacties en stellen hen in staat om met meer intentie te matchen, zonder dat ze ergens anders een connectie mislopen.”

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hoe het werkt

Zodra je de functie beschikbaar is in de Tinder-app kun je de profielinstellingen aanpassen om uit zes intentieopties te kiezen:

  1. Langdurige partner
  2. Lange termijn, open voor korte
  3. Korte termijn, open voor lange
  4. Plezier op korte termijn
  5. Nieuwe vrienden
  6. Nog aan het uitzoeken

Als je de Tinder-app gebruikt, kun je bij elke potentiële match zien welke intentie zij hebben ingevuld. Heeft deze een andere intentie dan jij? Dan is het sneller mogelijk om dit profiel af te keuren, vóórdat je matcht en er pas tijdens het gesprek achter komt.

De Relatiedoelen-functie helpt je om voor de juiste redenen betere connecties te maken. En omdat je doelen kunnen wijzigen gedurende je Tinder-loopbaan, ontvang je iedere week een melding om te controleren of je relatiedoel nog steeds juist is.

De Relationship Goals-feature wordt vanaf vandaag in verschillende landen wereldwijd uitgerold. Vanaf 5 januari 2023 is het beschikbaar voor alle gebruikers van de app, precies op tijd voor Dating Sunday, de drukste datingdag van het jaar die in 2023 op 8 januari valt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie