Home Algemeen Wat is de “Mile High Club” en is het illegaal?

Wat is de “Mile High Club” en is het illegaal?

2 minuten leestijd
0
mile high club

De Mile High Club, het klinkt als een exclusieve golfvereniging in de Verenigde Staten maar dat is het niet. Het is ook geen groep mensen die ieder jaar zo stoned als een garnaal een wandeling van een mijl maakt. Iedereen heeft de term wel eens voorbij zien komen, weet dat het met seks te maken heeft maar wat betekent het nu echt?

Je kunt het lidmaatschap niet kopen, krijgt geen pasje en nergens wordt het geregistreerd wie er lid van is. Misschien weet je al wel wat het is maar vraag je je af hoe je lid kunt worden en of het illegaal is?

Wat is de Mile High Club?

De Mile High Club is een fictieve club waar iedereen lid van kan worden. Je kunt lid worden van de club door seks te hebben in een vliegtuig, technisch gezien op een hoogte van meer dan 1609 meter. Piloten zullen je vertellen dat je achter de knoppen moet zitten om lid te worden van de exclusieve club maar zo denkt lang niet iedereen erover. De Mile High Club is nu voor iedereen die het aandurft binnen handbereik.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is niet voor iedereen weggelegd. De angst om betrapt te worden is voor velen te groot, voor anderen is dit juist de reden om lid te worden van deze felbegeerde club. Iedereen die seks in een vliegtuig heeft gehad wordt automatisch lid van de club. Eenmaal de daad bij het woord gevoegd ben je voor de rest van je leven van de Mile High Club.

Couples getting jiggy on the plane1

Waarom?

Het vliegtuig is geen plek waar veel mensen zich thuis voelen. De snurkende mensen om je heen en de beperkte ruimte voor je benen is voor velen een aantal uren afzien. Vliegen is redelijk saai en dat is voor sommige reizigers reden om wat spannends te doen. Stellen die wel van wat spanning houden durven het aan om in het geniep wat bij elkaar te proberen, vaak verborgen onder kleding zodat niemand het kan zien.

Anderen spreken bij het toilet af om het aldaar te doen. Het wordt gedacht dat seks tijdens de vlucht een nieuwe ervaring is door de trillingen van het vliegtuig. Seks in het vliegtuig is bovendien enerverend omdat je zomaar op heterdaad betrapt kunt worden door andere passagiers. Dit kan je seksleven letterlijk en figuurlijk naar nieuwe hoogten brengen.

Is het illegaal?

Er zijn gevallen bekend dat er boetes uitgedeeld werden of zelfs arrestaties verricht nadat stellen seks in het vliegtuig hadden maar de regels zijn niet zo duidelijk. Het is niet illegaal volgens de wet maar het spreekt voor zich dat de vliegmaatschappij er niet mee blij is als het gebeurt. Als passagier dien je je te onthouden van gedrag waar andere passagiers aanstoot aan kunnen nemen, zo meldt KLM dit in de voorwaarden. Wie stil genoeg is en zonder dat iemand het doorheeft seks in het toilet heeft zou zich nergens zorgen over hoeven te maken.

Omdat er nooit enig gevaar was, werd de politie niet op de hoogte gebracht van het voorval2

Het wordt meestal pas een probleem als je op heterdaad betrapt wordt of als er sprake is van geluidsoverlast. De gevallen waarbij een boete uitgedeeld werd of iemand in de cel belande na het verwerven van de Mile High Club lidmaatschap had niet te maken met de daad zelf. In vrijwel alle gevallen was er sprake van ongewenst en agressief gedrag tegen cabinepersoneel en andere passagiers. Kortom, het is niet illegaal om lid te worden van de Mile High Club, zolang je er maar niemand mee lastigvalt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is een machoman? 9 eigenschappen die hem omschrijven

De man staat centraal? Daar zullen niet alle vrouwen het mee eens zijn. Maar dat is wel ge…