5 tips van Love Coach voor aantrekken van juiste partner

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

Daten is moeilijk voor iedereen. Maar het is nog moeilijker als je constant de verkeerde partners kiest. Terwijl je zegt dat je een stabiele partner wilt om aan een burgerlijk leventje te beginnen, date je uitsluitend creatieve types die huiveren bij de gedachte aan kinderen. Of je wilt juist een avonturier ontmoeten die je helpt om grenzen te verleggen, maar toch blijf je daten met belastingadviseurs en accountants die een kleurloos leven leiden.

Als je merkt dat je de schuld begint te geven aan het andere geslacht, dan is het tijd om te evalueren waarom dat zo is. Het is makkelijk om het probleem bij iets of iemand anders te zoeken, maar het is vaak je eigen gedrag dat ertoe leidt dat je de verkeerde types aantrekt. En als je dit beseft, dat het een intern en persoonlijk probleem is, dan is dit de vraag der vragen: “Wat doe ik verkeerd zodat ik niet de juiste partner aantrek?”

We vroegen het aan Leonie Erenstein, Love Coach voor Kwissle, een nieuwe dating app die gebruikmaakt van het unieke concept ‘The Love Journey’. Leonie coacht singles vanuit haar Love Lab-praktijk en legt uit wat je anders kunt doen als je wél de juiste types wilt ontmoeten.

5 tips voor het aantrekken van de juiste partner

Als je terugkijkt naar alle nutteloze inspanningen en mislukte pogingen, dan kom je erachter dat één factor steeds hetzelfde was. Die factor ben jij. Je bent misschien niet in staat om het gedrag van anderen te veranderen, maar je hebt wel het vermogen om je eigen gedrag te veranderen. Met andere woorden: de juiste partner aantrekken begint bij jezelf.

“Het ligt niet aan hen, het ligt aan jou.”

Trek je steeds de verkeerde mensen aan? Weet je niet wat je fout doet? Love Coach Leonie heeft een aantal tips met ons gedeeld over het aantrekken van de juiste partner.

1. Doorbreek je Dating Fomo

Datingapps willen dat je blijft swipen. Ze willen dat je zo lang mogelijk aanwezig en actief blijft op de app. Volgens onderzoek is dat helemaal niet zo verstandig, want iedereen die actief is op datingapps ontwikkelt daardoor een afwijzingsmentaliteit. Hoe meer je swipet, hoe meer mensen je afwijst. En dat leidt ertoe dat je eerder de verkeerde keuze maakt.

“Beperk je swipe- en datingtijd tot bijvoorbeeld de vaste momenten en met een maximumtijd”, zegt Leonie. “Ga ‘slow swipen’ en wees je bewust waarom je iemand wel of niet kiest. Ga alleen swipen als je zelf lekker in een goede vibe zit.”

2. Zie jezelf als de hoofdprijs

De moed verliezen doen we bijna allemaal als het wéér niet lukt. Het doet wat met je eigenwaarde – de waarde die jij jezelf toekent. Het mooie daarvan is dat je zelf kunt bepalen wat je waard bent, want het komt van binnenuit in plaats van buitenaf. Door jezelf een hoge waardering te geven, vraag je anderen hetzelfde te doen. En wanneer je weet wat je waard bent, ben je minder afhankelijk van de goedkeuring van een ander.

Leonie: “Maak een lijstje met al jouw positieve eigenschappen en kenmerken (uiterlijk en innerlijk). Laat de criticaster los (het stemmetje dat zegt: ‘Ja, maar ik ben pas goed genoeg als…’). Kijk naar dit lijstje voordat je op date gaat of een gesprek aangaat. Behandel jezelf als de King of Queen en stap in die energie.”

3. Doorbreek je angst

Het is heel normaal om bang te zijn voor het onbekende. Die angst hebben we allemaal, sommigen meer dan anderen. Volgens Leonie kunnen deze angsten het aantrekken van de juiste partner in de weg staan. “Verlatings-/bindingsangst? Je bent niet de enige”, zegt Leonie. “Onderzoek of je daar tegenaan loopt en stel jezelf de volgende vragen.”

  • Waar ben ik bang voor?
  • Is deze angst reëel?
  • Wat zou er gebeuren als ik dit loslaat? Zoek daar eventuele hulp bij.

4. Onderzoek je verlangens

Ben je altijd geobsedeerd door de gedachte of de ander jou leuk vindt? Dan vergeet je dat het tweerichtingsverkeer is. Tenslotte gaat het niet om wat de ander leuk vindt of wil. Het gaat om wat jij wil.

Leonie: “Maak eens een nieuw ‘lijstje’ waarbij je jezelf de volgende vragen stelt en deze beantwoordt.”

  • Waar verlang ik diep van binnen naar? (qua partner, relatie, toekomst)
  • Waarom wil ik dat? (qua partner, relatie, toekomst)
  • Hoe wil je je voelen in de liefde?

5. Elimineer de negatieve overtuigingen

Daten is al moeilijk genoeg, maar sommige singles maken het nog moeilijker door hun eigen negatieve overtuigingen. Deze overtuigingen kunnen de barrières zijn die je tegenhouden om de juiste partner aan te trekken. Welke negatieve overtuigingen heb jij onbewust over daten, relaties en liefde?

  • “Alle goede mannen zijn bezet.”
  • “Romantiek bestaat alleen in films.”
  • “Vrouwen zoeken geen aardige man.”
  • “Ik ben te dik, oud of zwaar om de partner die ik wil aan te trekken.”

“Schrijf ze eens op”, zegt Leonie. “Toets ze een-voor-een: zijn ze 100% waar?”

“Voorbeeld: kun jij 100% zeker weten dat online daten jou geen liefde gaat opleveren? Je eerste reactie is misschien: ‘Ja, want die ervaring heb ik.’ Dat is niet het antwoord. Want als je morgen zou beginnen met online daten, waarom zou jouw soulmate, partner, grote liefde daar dan niet tussen zitten? Kun je dat 100% zeker weten? Nee dus.”

Leonie Erenstein is de Love Coach voor Kwissle, een dating app die is opgericht door twee Nederlandse ondernemers, Wessel Verhoeff en Kees Doornenbal. Vanuit hun eigen ervaringen misten zij een dating app waarbij het natuurlijke proces van liefdesontmoetingen wordt gevolgd. Kwissle is te downloaden via App Store en Google Play.

Deel dit artikel
Geef je reactie