Home Dating apps Dating app Kwissle brengt je op reis naar echte connecties

Dating app Kwissle brengt je op reis naar echte connecties

2 minuten leestijd
0
kwissle app

Als je iemand aantrekkelijk vindt, swipe naar rechts. Verlang je niet meteen naar een ontmoeting, veeg naar links en je ziet diegene nooit meer. Dat is hoe Tinder en de tientallen kopieën werken. De afgelopen jaren is dit de dominante werkwijze geweest waar singles wereldwijd zich mee hebben vermaakt.

Toegegeven, het is vermakelijk en ook best een beetje verslavend. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een diepere connectie is het ook een marteling om steeds weer geconfronteerd te worden met de oppervlakkigheid die deze apps met zich meebrengen. Kwissle zegt het antwoord te hebben voor deze singles, want de nieuwe datingapp wil je helpen om de échte verbinding te vinden.

Wat is Kwissle?

Kwissle is een startende dating app die vertrouwt op de combinatie van foto’s, stem en uitstraling. Opgericht door twee Nederlanders, Wessel Verhoeff en Kees Doornenbal, maakt de app gebruik van een concept dat zij zelf hebben omgedoopt tot ‘The Love Journey’ – de fasen die we allemaal kennen wanneer we verliefd worden. Voor het eerst elkaars blik opvangen, een eerste gesprek, zenuwachtige trekjes en de hoop om elkaar weer ‘toevallig’ tegen het lijf te lopen. De verschillende stappen die mensen doorlopen als ze verliefd worden, hebben de makers van Kwissel vertaald naar ‘The Love Journey’.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Vanuit hun eigen ervaring ontdekten ze namelijk dat het swipe-proces allesbehalve natuurlijk is. In plaats van alles te versnellen, wil Kwissle het proces juist vertragen. “Wij vinden het belangrijk dat singles echt genieten van de zoektocht naar de liefde, zodat die kriebels in de buik tevoorschijn komen”, zegt Verhoeff. “Daarom staan wij met Kwissle voor echte connecties en geen vluchtige afspraakjes, waarmee we online daten weer leuk maken.”

Hoe het werkt

Wil je ook niet stiekem iemand ontmoeten terwijl je de avocado’s test in de supermarkt? Als je het de meeste singles vraagt, dan geven ze daar de voorkeur aan. De werkwijze van Kwissle is erop gericht om deze ‘liefdesreis’ van een natuurlijke ontmoeting na te bootsen.

Zoals bij alle datingapps is het beoordelen van een profielfoto leidend. Het is ook bij Kwissle de eerste stap: de beoordeling van het eerste oogcontact, weliswaar via een foto. Maar als die eerste indruk goed zit, dan kun je niet meteen een bericht versturen. Je krijgt nog eerst de profielvideo van de ander te zien en de mogelijkheid om iets van jezelf te delen, nog voordat je met elkaar kunt chatten en daten.

Anti-catfish

De video’s kunnen alleen worden opgenomen in de app, wat eigenlijk meteen een anti-catfish maatregel is om je veiligheid te waarborgen. Daarbij worden de foto’s en video’s die gebruikers uploaden gekeurd door medewerkers van de app om te voorkomen dat er inhoud wordt geplaatst van singles die de verkeerde intenties hebben of nepprofielen maken.

“Naast een foto vinden wij een persoonlijke video ook erg belangrijk. Juist dan zie je de twinkeling in iemands ogen en hoor je de stem die jou vlinders in de buik bezorgt”, voegt Verhoeff eraan toe. “Super spannend natuurlijk een persoonlijke video opnemen, daarom bepaal je zelf wie jouw video mag zien.” Volgens de makers van de app zorgt de videoboodschap ervoor dat er échte connecties zullen ontstaan tussen gebruikers van de app. Kwissle is nu te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…