Home Dating apps Tinder stopt met prijzen gebaseerd op leeftijd voor premiumfuncties

Tinder stopt met prijzen gebaseerd op leeftijd voor premiumfuncties

1 minuten leestijd
0
tinder app

Tinder stopt in de eerste helft van dit jaar met de prijzen die gebaseerd zijn op leeftijd. Dat heeft Tinder bekendgemaakt in een persbericht. Vanaf het derde kwartaal van 2022 zullen oudere gebruikers van de datingapp niet langer een hogere rekening krijgen voor het gebruik van de premiumfuncties.

Klachten over prijzen

De aanleiding voor de wijziging is een toenemend aantal klachten over de prijsstrategie die Tinder hanteert. Gebruikers ouder dan 28 jaar betalen meer dan jongere gebruikers. Het zou niets anders zijn dan leeftijdsdiscriminatie, omdat er onderscheid wordt gemaakt op basis van leeftijd. Verschillende internationale consumentenorganisaties trokken de werkwijze in twijfel omdat de huidige prijzen voor Tinder Plus, Gold en Platinum wel heel erg veel variëren.

Een onlangs verschenen rapport van Mozilla en Consumers International beschrijft bijvoorbeeld hoeveel de prijs van Tinder Plus uiteen kan lopen in Nederland. In Nederland betalen gebruikers van Tinder Plus, het abonnement met onbeperkte likes, Teruggaan en Paspoort, tussen de € 3,89 ($ 4.45) en € 22,70 ($ 25.95) per maand, afhankelijk van hun leeftijd. Maar ondanks dat sommigen veel meer dan anderen betalen voor Tinder Plus, brengt deze grotere (maandelijkse) uitgave geen enkel voordeel met zich mee.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Oudere gebruikers betalen 65,3 procent meer

Volgens het rapport werd er bij Tinder-gebruikers tussen de 30 en 49 jaar gemiddeld 65,3 procent meer in rekening gebracht dan bij hun jongere tegenhangers. Dat was in elk land het geval, behalve in Brazilië. De prijsstelling op basis van leeftijd is al langer een doorn in het oog voor velen en dankzij de recente controverse lijkt Tinder nu eindelijk overstag te gaan. Tinder gaat stoppen met de leeftijdsdiscriminatie.

Vorig jaar stopte Tinder al met het aanbieden van lagere prijzen voor de jongste gebruikers in de VS, Australië en recentelijk in het VK. Tegen het einde van het tweede kwartaal van dit jaar schaft Tinder deze op leeftijd gebaseerde prijzen voor iedereen en in elk land af.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…