Home Dating 8 redenen waarom je op de verkeerde jongens valt

8 redenen waarom je op de verkeerde jongens valt

3 minuten leestijd
0
goed slecht man

Je bent een tijdje aan het daten met iemand en langzaamaan ben je verliefd aan het worden. Wat is hij toch knap, slim en charmant. Toch appt hij je na een tijdje niet meer terug. Je hoort geruchten dat hij tegelijkertijd met andere vrouwen aan het flirten was. En ook als hij daarna wel bij jou is, blijkt hij niet de aardige jongen te zijn waarvan jij dacht dat hij het was. Wéér de verkeerde jongen aan de haak geslagen…

Het gebeurt je iedere keer weer. Elke keer opnieuw. En elke keer eindig je met een gebroken hart. Wat je ook probeert: je valt altijd op de verkeerde jongens. Waardoor komt dit nu? We vertellen je over de 8 redenen die kunnen verklaren waarom jij alsmaar op de verkeerde jongens valt.

De verkeerde jongens… zijn aantrekkelijk

Het is een feit: veel vrouwen vallen op bad boys. Deze verkeerde mannen zijn erg goed in flirten. Ze weten als geen ander hoe ze aantrekkingskracht moeten opwekken bij vrouwen. Het lijkt wel of ze er geen moeite voor hoeven te doen. Deze mannen zijn impulsief, zelfverzekerd en brutaal, en zijn daarom ook ideaal voor een one-night stand.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

8 redenen waarom dat zo is

Als een man een beetje ondeugend overkomt, associeer je dit al snel met lol en spanning. Door het enerverende karakter kun je je eenvoudig laten inpakken voor een spannende nacht. Toch zijn deze bad boys niet geschikt voor een langdurige relatie. En daarom geven we je 8 mogelijke redenen waarom je voor deze types valt.

1. Je negeert de rode vlaggen

Elke verkeerde man is te herkennen aan de rode vlaggen; de waarschuwingssignalen dat hij niet goed voor je zal zijn. Helaas zijn veel vrouwen bereid om de rode vlaggen over het hoofd te zien. Hij is namelijk zo leuk, knap en charmant. Toch is het erg belangrijk dat je deze rode vlaggen herkent en bij jezelf nagaat of je wel met zo’n iemand verder wil gaan. Rode vlaggen zeggen namelijk alles over een man en daardoor kun je eenvoudig herkennen of het om een verkeerde man gaat.

2. Je hebt geen goede mannelijke voorbeelden in je leven

Naarmate je ouder wordt, heb je de neiging om met mensen te daten die op je ouders lijken. Dat betekent dat je als heterovrouw vaak voor mannen gaat die op je vader lijken. Het probleem is dat als je vader er vroeger niet was, of als er geen positief mannelijke figuur in je leven was, je moeite zult hebben om de juiste man te vinden. Vanwege je verleden en hoe je bent opgevoed, voel je je misschien aangetrokken tot de verkeerde jongens, omdat je onbewust voor een man gaat die op je vader lijkt.

3. Je denkt dat je hem kunt veranderen

Je kunt mensen niet veranderen en zeker mannen niet. Ben je verliefd aan het worden op iemand waarvan je weet dat hij totaal verkeerd voor je is? Je denkt waarschijnlijk dat jij hem wél kunt veranderen en dat hij daarna wel ineens perfect voor je zal zijn? Vergeet het. Je kunt hem niet veranderen en het enige wat je wel zult zijn, is extreem teleurgesteld.

4. Je bent verslaafd aan de drama

Sommige vrouwen houden van het drama dat gepaard gaat met het daten van verkeerde mannen. De opwinding, onzekerheid en onrust kunnen verslavend zijn. Op een gegeven moment moet je echter inzien dat het je om de drama gaat en niet om de mannen zelf. Geef toe dat je verslaafd bent aan de spanning en stop met klagen dat je constant bij de verkeerde mannen terechtkomt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

5. Je weet niet wat je waard bent

Als je jezelf niet waardig vindt om geliefd en gerespecteerd te worden, dan zullen mannen je ook niet zo behandelen. Weet wie je bent, wat je wilt en wat je waard bent; neem nooit genoegen met minder. Mannen mogen in hun handjes knijpen dat ze een vrouw zoals jij mogen hebben, dus vergeet dit nooit.

6. Je wilt iedereen graag redden

Je kunt niet elke man redden. Misschien voel je altijd de drang om iemand beter te maken of te redden, maar jij bent niet degene die dit moet doen. Iemand kan veel trauma’s hebben en zich daardoor vervelend zijn gaan gedragen, maar dit betekent niet dat jij hem moet redden.

7. Je weet niet wat je wilt

Als je niet zeker weet wat je wilt, zowel in het leven als in relaties, dan kun je zeker niet nauwkeurig een partner kiezen die bij je past. Je moet een idee hebben van hoe je toekomst eruit gaat zien en wie daarin een rol moet spelen. Hoe wil je dat die persoon is? Als je niet goed weet wat je wilt, dan zul je deze persoon ook niet snel vinden. En hierdoor zul je genoegen blijven nemen met de verkeerde mannen.

8.Je bent bang om alleen te blijven

Een van de belangrijkste redenen waarom je altijd op de verkeerde man valt: je bent bang om alleen te zijn. Als je bang bent om alleen te eindigen en alleen oud te worden, zul je sneller met minder genoegen nemen. Onthoud wat je waard bent en naar wat voor soort partner je op zoek bent. De perfecte man zal op een gegeven moment in je leven verschijnen, als je de verkeerde jongens loslaat.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…