Hoe je een man laat weten dat je een vaste relatie wil

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Je hebt een hele leuke jongen aan de haak geslagen en nu jullie een tijdje aan het daten zijn, wil je eigenlijk wel dat het wat meer wordt. Je wilt een relatie met diegene beginnen, maar hoe leuk jullie het ook hebben samen, een gesprek om het officieel te maken blijft achterwege.

Maakt hij geen aanstalten om daar verandering in te brengen? Dan is het tijd om het heft in eigen hand te nemen en zelf om duidelijkheid te vragen. Wil hij een vaste relatie of… niet? Het is echter niet zo makkelijk om een man te laten weten dat je een vaste relatie wilt. Daarom helpen we je een handje met deze 6 tips en adviezen.

1. Vraag hem wat hij wil

Als hij zelf geen initiatief toont om het gesprek te beginnen, dan kun je aan hem vragen wat hij zelf wil. Houd er rekening mee dat een man die je aan het lijntje houdt, waarschijnlijk met jou zal instemmen. Probeer dus niet gelijk te zeggen wat jíj wilt, maar geef hem de mogelijkheid om zelf een antwoord te verzinnen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Vraag wat voor toekomst hij ziet tussen jullie en pas nadat hij dat heeft verteld, kun je aangeven hoe jij het voor je ziet. Als je merkt dat hij zijn antwoord daarna probeert te veranderen, dan is de kans groot dat hij je misschien aan het bespelen is en niet helemaal eerlijk is.

2. Gedraag je alsof je een vaste relatie wilt

Het is goed om zelf subtiele hints te geven die uitstralen dat je een vaste relatie wilt. Gedraag je op een manier zodat duidelijk is dat je alleen geïnteresseerd bent in een serieuze relatie. Als de jongen met wie je aan het daten bent alleen maar feestende, flirtende foto’s en selfies op sociale media voorbij ziet komen, dan zal hij een serieuze relatie waarschijnlijk een stuk minder zien zitten. Laat hem daarom zien dat jij het echt ziet zitten en dat je er samen voor wilt gaan.

3. Vraag om duidelijkheid

Ben je al langere tijd aan het daten en wil je nu wel eens duidelijkheid hebben, dan kun je ook gewoon eerlijk zijn en vragen waar je aan toe bent. Blijf niet alsmaar met zijn keuzes meegaan, maar kies voor jezelf. Je hoeft hem natuurlijk niet zomaar voor het blok te zetten om een keiharde keuze te maken, maar je kunt wel vragen om duidelijkheid.

Op deze manier kun je aangeven dat jij niet geïnteresseerd bent in een fling, maar dat jij een serieuze, vaste relatie wilt hebben. Als jullie niet diezelfde visie delen, blijf dan niet hangen maar stop het per direct. Probeer hem niet van gedachten te veranderen, aangezien de kans groot is dat je dan vooral je tijd aan het verdoen bent.

4. Wees sterk en blijf bij je eigen eisen

Als je iemand heel leuk vindt, kan het moeilijk zijn om aan je eigen wensen vast te houden. Je wilt zo graag samen zijn met hem, dat je alles aanneemt wat hij zegt. Maar probeer niet in te stemmen met iets waarmee je het eigenlijk helemaal niet eens bent. Als hij zegt dat hij alleen vrienden wil zijn of een FWB-relatie wil hebben voordat het serieus kan worden, dan is de kans aanwezig dat hij je voor langere tijd aan het lijntje blijft houden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Houd daarom vast aan je eigen wensen en settel niet voor minder. Als hij geen vaste relatie wil hebben, dan zijn jullie geen match. En dan is het tijd om verder te gaan: op zoek naar iemand die er wel klaar voor is.

5. Wees consistent

Blijf bij je eigen normen en blijf niet hangen in hetgeen dat hij wil. Voor je het weet ben je jaren verder zonder dat jullie echt officieel een relatie hebben. De stap van daten naar een relatie hoort geen jaren te duren, eerder enkele maanden. Als je iets serieus wilt, dan is het tijd om dat te zeggen. Blijf daarom consistent en geef aan waar je voor staat.

6. Zorg voor een haalbare tijdlijn

Natuurlijk kun je niet van een man verwachten dat hij na een aantal dates al helemaal klaar is voor een vaste relatie. Ook al zie jij het misschien al helemaal zitten, je moet hem wel de tijd geven om aan het idee te wennen. Misschien is hij wel echt op zoek naar een serieuze relatie, maar dat wil niet meteen zeggen dat jullie een goede match zijn en voor altijd bij elkaar zullen blijven.

Het is prima om het een tijdje wat losser te houden, maar zorg ervoor dat dit niet te lang blijft voortduren. Als je na maanden nog steeds geen vooruitgang ziet, dan is het tijd om hem te laten weten dat jij daar nu wel aan toe bent.

Hoe voer je het relatiegesprek?

Als je van plan bent om het gesprek aan te gaan, dan wil je natuurlijk wel weten wat de juiste aanpak is. Hoe makkelijk het ook is om een appje te versturen, het is niet de beste tactiek. Het beste is om het face to face te doen, aangezien je dan beter kunt aanvoelen hoe diegene zich voelt. Bedenk goed van tevoren wat je doet als hij géén relatie wil. Wil je dan doorgaan met daten? Of ga je voor een alles-of-niets-scenario waarbij het dan meteen ophoudt?

  • Zorg er verder voor dat de omstandigheden goed zijn.
  • Neem de tijd om het gesprek te voeren.
  • Bereid je voor met goede vragen.
  • Begin er niet over als jullie eigenlijk moeten haasten.
  • Zorg voor een plek waar jullie allebei op je gemak zijn.
  • Wees duidelijk.
  • Ga recht op je doel af.

Het geven van subtiele hints heeft vaak weinig zin. Je hebt er dus meer aan om gewoon duidelijk te vragen wat hij wil of aan te geven wat je zelf wil. Probeer ook redenen te verzinnen waarom je het zo graag wil, want dan kun je het goed onderbouwen. Zorg dus dat je een duidelijk antwoord hebt als hij vraagt waarom je een serieuze relatie wilt hebben.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie