Together forever? 10 tekenen dat jullie altijd bij elkaar zullen blijven

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Een nieuwe relatie is altijd spannend. Jullie leren elkaar kennen, komen van alles over elkaar te weten en komen erachter of jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk ben je in het begin vaak smoorverliefd en denk je niet te veel na over toekomstige zorgen of problemen. Toch kun je jezelf de vraag stellen of jullie relatie stand zal houden.

Je wilt natuurlijk wel weten of jullie relatie een kans van slagen heeft op de lange termijn en of jullie voor altijd bij elkaar blijven. We geven een aantal signalen waaraan je al vanaf het prille begin van je relatie kunt merken of jullie bij elkaar zullen blijven.

Together forever

Het is niet altijd makkelijk om echte liefde te vinden. Je gaat op tal van dates, probeert tientallen dating apps en je hart wordt meerdere malen gebroken voordat je de ware tegenkomt. Als je dan eindelijk een fijne relatie hebt, dan wil je natuurlijk wel een beetje kunnen inschatten of deze ook stand gaat houden.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Hoelang blijven jullie bij elkaar? Wat kun je verwachten? En hoe weet je hét? Niemand kan de toekomst voorspellen, maar je eigen gevoel is de beste raadgever; als je zielsveel van je partner houdt en jullie elkaar aanvullen, dan is de kans groot dat jullie bij elkaar blijven ’tot de dood jullie scheidt’.

Maar welke andere signalen kunnen er verder nog op wijzen dat jij en je liefje voor elkaar gemaakt zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Jullie brengen het beste in elkaar naar boven

In een goede relatie maken jullie een beter persoon van elkaar. Je wilt altijd de beste versie van jezelf zijn en doet je best om een goed persoon voor je partner te zijn. Jullie steunen en stimuleren elkaar om een beter persoon te worden, jullie doelen te bereiken en het maximale uit jullie leven samen te halen.

2. Jullie zijn geïnteresseerd in elkaar

Een belangrijke factor om erachter te komen of jullie bij elkaar zullen blijven, is als jullie oprecht interesse hebben in elkaars hobby. Natuurlijk mag je je eigen hobby’s hebben, maar jullie moeten ook dingen kunnen delen met elkaar. Als je geïnteresseerd bent in elkaars werk, hobby’s, interesses en passies dan vormen jullie een sterkere band.

Als het je totaal niks interesseert waar je partner mee bezig is, dan is de kans groter dat jullie op den duur helemaal geen gezamenlijke interesses meer hebben. En dan kunnen jullie langs elkaar heen gaan leven om uiteindelijk uit elkaar te groeien.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Jullie zijn elkaars beste vriend

Je partner is niet alleen de liefde van je leven, maar ook je beste vriend. Jullie houden ervan om samen tijd door te brengen en kunnen over alles praten. Je partner is de eerste persoon tegen wie je iets belangrijkst wilt vertellen als er iets gebeurd is in je leven. Jullie luisteren naar elkaar, ondernemen leuke dingen samen en zijn graag samen. Zo zou het altijd moeten zijn.

4. Jullie hebben dezelfde waarden en normen

Naast dat jullie misschien dezelfde muziek en films leuk vinden, is het ook belangrijk dat jullie het over belangrijke onderwerpen met elkaar eens zijn. Jullie mogen natuurlijk best wel meningsverschillen hebben, maar deze moeten niet gaan over fundamentele problemen. De kans dat jullie relatie gaat slagen op de langere termijn is groter als jullie dezelfde visies hebben op bijvoorbeeld dromen, doelen, normen en waarden en politieke standpunten.

5. Jullie communiceren open en eerlijk met elkaar

Een van de belangrijkste onderdelen van een gezonde en goede relatie is open communicatie. Je moet alles tegen je partner durven vertellen en eerlijk met elkaar kunnen zijn. Ook als er iets gebeurt wat je partner misschien kan kwetsen, vertel je dit tegen elkaar. Je praat met elkaar over problemen, over irritaties, alledaagse bezigheden en jullie doen je best elkaar te begrijpen en te helpen waar het kan. Jullie kunnen daarnaast op een volwassen manier discussiëren en leggen ruzies altijd bij.

love story

6. Jullie vertrouwen elkaar

Vertrouwen is van enorm belang in een relatie. Dat hoeft niemand je te vertellen. Vertrouwen is de fundering van een gezonde relatie en als dit er niet is, dan is er maar een kleine kans van slagen. Misschien ben je soms wat onzeker, maar je vertrouwt elkaar door en door. Je bent dan ook niet snel achterdochtig als je partner iets gaat doen en je weet dat de ander nooit iets zou doen om je vertrouwen te beschamen.

7. Jullie hebben lol samen en maken elkaar gelukkig

Naast alle serieuze onderwerpen is het natuurlijk ook gewoon belangrijk dat jullie het samen goed kunnen vinden. Jullie kunnen met elkaar lachen, hebben lol samen en je voelt je goed in je vel door je partner. Het is zelfs bewezen dat inside jokes de relatie sterker maken.

8. Jullie houden van elkaars imperfecties

Niemand is perfect, dus ook jij of je partner niet. Ook al weet je dat je partner niet perfect is en irriteer je je soms aan bepaalde dingen, je bent bereid om te gaan met deze imperfecties en houdt nog steeds zielsveel van elkaar. Elkaars imperfecties kunnen accepteren voorkomt niet alleen problemen, het is ook dé manier om lang met elkaar te kunnen leven.

9. Jullie maken plannen voor de toekomst

Als je van plan bent om lang met je partner samen te blijven, dan is het ook logisch dat jullie samen over de toekomst nadenken. Jullie praten daarom bijvoorbeeld over trouwen, wanneer en waar jullie zouden willen gaan samenwonen, of jullie kinderen willen en over andere dromen en doelen voor de toekomst. Jullie maken samen plannen en overleggen dit samen, omdat jullie lang samen willen blijven.

10. Je kunt jezelf zijn bij je partner

In een goede relatie hoef je je niet anders voor te doen dan je bent. Je voelt je volledig op je gemak bij je partner en kunt volledig jezelf zijn. Je gekke maniertjes, je irritante gewoontes; je mag zijn wie je bent. Je weet dat je partner je respecteert en van je houdt zoals je bent. Je hebt niet het gevoel dat je hoeft te veranderen.

Wetenschappelijke factoren die meespelen

Naast bovenstaande signalen, zijn er ook een aantal wetenschappelijk onderbouwde factoren die kunnen meespelen. Hoe groot is de kans nu eigenlijk dat jullie wel samen blijven? En welke factoren kunnen het risico op een scheiding of relatiebreuk verhogen?

Allereerst speelt de leeftijd een cruciale rol. Hoe jonger je trouwt, hoe groter de kans dat je uit elkaar gaat, blijkt uit de cijfers. Daarnaast speelt een leeftijdsverschil ook een grote rol. Statistisch gezien heb je de beste kans om bij elkaar te blijven als je partner even oud is of de man net iets ouder is.

Daarnaast is gelijkenis tussen jullie ook van belang. Er wordt soms gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar volgens de cijfers blijkt dit niet het geval te zijn. Mensen in een stabiele relatie blijken namelijk op elkaar te lijken qua opleidingsniveau, culturele achtergrond of religie. Hoe meer jullie op elkaar lijken, hoe groter de kans is dat jullie bij elkaar blijven.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie