Home Relatie 12 tekenen dat hij weer vrijgezel wil zijn

12 tekenen dat hij weer vrijgezel wil zijn

4 minuten leestijd
0
geheim man vrouw

Maakt hij een moeilijke periode door? Heb je iets verkeerd gedaan? Is het z’n humeur of wil hij niet meer bij je zijn? Het kan behoorlijk zenuwslopend zijn om te ontcijferen wat een man wil.

Als je een relatie hebt met een man die ineens “anders” tegen je doet, kan het lastig zijn om te achterhalen wat de reden is. Is hij gewoon in een chagrijnige bui of geeft hij hints dat hij weer vrijgezel wil zijn? En als dat laatste het geval is, wil hij met z’n gedrag een breuk forceren?

Het goede nieuws is dat mannen – net als vrouwen – ook gewoon hun dag niet kunnen hebben. Het typische scenario van de afwezige man die niet wil praten hoeft dus geen onheil te betekenen. Maar als het niet goed voelt, is het tijd om te letten op de signalen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

12 tekenen dat hij weer vrijgezel wil zijn

Hoewel je denkt een gezonde relatie te hebben, is dat misschien niet zo. De man kan er heel anders over denken. Hij kan het vrijgezellenleven missen en daarom weer verlangen naar de status ‘vrijgezel’. Maar waaraan kun je dit merken? Dit zijn 12 aanwijzingen die erop kunnen duiden dat hij solo verder wil in het leven.

1. Hij kan je niet verdragen

In het begin van de relatie kon je niets verkeerd doen. Je verpestte het avondeten? Geen probleem, hij vond het ‘niet erg’ om een keer wat te bestellen. “Het kan iedereen gebeuren,” zei hij. Maar nu wordt hij boos. Sterker nog: als je nu iets te veel zout toevoegt begint hij al te klagen over je slechte kookkunsten. Als hij steeds vaker duidelijk maakt wat hem irriteert, kan het een hint zijn dat hij wil vertrekken.

2. Hij toont minder of geen affectie

Een intense kus met liefdevolle knuffel voordat je ‘s ochtends naar werk vertrekt; het lijkt alsof het in een andere leven gebeurde. Nu ben je blij dat je een kus op de wang krijgt of een visuele groet als hij nog even naar je zwaait vanaf de andere kant van kamer. Doet hij uit eigen beweging niets meer voor je? Toont hij geen affectie meer? Dan is hij er misschien al klaar voor om bij je weg te gaan.

3. Hij gaat liever wat met vrienden doen

Terwijl je op jullie enige vrije dag een date night had ingepland, breekt hij met het plan omdat hij liever iets met vrienden gaat doen. “Sorry, de jongens willen voetbal kijken,” zegt hij. De week erna: precies hetzelfde verhaal. Als dit een patroon is die zich blijft herhalen, dan kan het erop duiden dat hij alvast een voorschot neemt op z’n vrijgezellenleven.

breuk

4. Hij “kan” geen afspraken meer maken

Over vier maanden is de zomervakantie. Je droomt over romantische wandelingen door de authentieke straatjes van het Italiaanse Bellagio aan het Comomeer of een once-in-a-lifetime roadtrip langs Route 66 in de Verenigde staten. Heerlijk. Je weet dat hij dan ook volop gelegenheid heeft om met je op reis te gaan, maar hij “weet het nog niet”. Als toekomstplannen niet meer besproken worden en alles wat je wilt plannen gepaard gaat met onzekerheid, is het mogelijk dat hij liever als vrijgezel door het leven wil gaan.

5. Hij zoekt meningsverschillen op

Hij is minder geduldig en meer geneigd om een ruzie uit te lokken. Als twee mensen in een relatie gelukkig zijn, kunnen ze een compromis vinden of elkaars mening accepteren. Maar dat is niet het geval als hij niet meer in relatie wil zijn. Waar zou hij ook, als de relatie geen toekomst heeft? Daarnaast kan het voor hem een manier zijn om je te laten merken dat hij niet meer wil, zonder het uit te spreken.

6. Hij geeft je meer ruimte

Gecombineerd met de andere hints die zeggen dat het niet zo soepel loopt in de relatie, is het een slecht teken dat hij je meer ruimte geeft. Een avondje stappen met de meiden? Eerder was het een felle strijd om ‘toestemming’ te krijgen. Maar nu is het compleet omgekeerd: “Moet je doen, gezellig!” Als je het idee krijgt dat hij je meer vrijheid en ruimte geeft, dan kan het betekenen dat hij je wil voorbereiden op een leven alleen.

7. Hij is gelukkiger met anderen

Wanneer een man niet meer gelukkig is in zijn relatie, merk je een verschil in hoe hij met jou omgaat en met anderen. Jij zou degene moeten zijn bij wie hij op zo’n gelukkigst is. Maken anderen hem gelukkiger? Dan is dat geen goed teken voor de relatie. Vooral als hij dit gedrag in het verleden niet heeft vertoond, moet je je zorgen maken.

8. Hij is actiever op social media

Hoe hij met z’n social media omgaat is een belangrijke bron van informatie. Plaatst hij steeds meer selfies? Worden foto’s van jullie beiden niet meer geplaatst? En liket hij steeds meer selfies van vrouwen? Het zijn allemaal kleine signalen dat hij in de mood komt om weer vrijgezel te zijn.

negeren

9. Hij neemt afstand

Hij zit naast je, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Terwijl je gevoelens voor hem niet zijn veranderd, kunnen zijn gevoelens voor jou wel verdwenen zijn. Het nemen van afstand is een van de hints die vertelt dat hij zich niet meer verbonden met je voelt. Doet hij onverschillig? Alsof hij er niets meer om geeft? Als je merkt dat hij wat een (emotionele) afstand heeft gecreëerd tussen jullie, is het tijd om erover te praten.

10. Hij heeft het over een leven zonder jou

“En waar kom ik in dit verhaal voor?” Heb je deze gedachte onlangs gehad toen je met hem aan het praten was? Dan zou het kunnen betekenen dat hij niet meer bij je wil zijn. Wanneer mensen uit een relatie willen stappen, stellen ze zich een leven voor zonder de ander. Hoe zal het zijn? Wat verandert precies? En wat is dán wel mogelijk, wat nú niet kan? Dat hij zich een leven voorstelt zonder jou erin, is vanzelfsprekend een slecht teken.

11. Hij is steeds minder bereikbaar

Om zichzelf uit een relatie te hengelen kiezen sommige mannen voor ghosting: ze verdwijnen uit het niets van de aardbodem. Omdat dit nogal wreed is om te doen, kiezen anderen ervoor om de relatie te laten vervagen. Telefoontjes worden minder, appen gebeurt minder en jullie zien elkaar steeds minder, totdat het bijna lijkt alsof je… geen relatie meer hebt.

12. Zijn vrienden praten niet meer met je

Een van de tekenen waaraan je aan anderen kunt merken dat hij misschien niet meer met je verder wil, is een gebrek aan contact met zijn vriendengroep. Want dat kan betekenen dat hij ze al heeft ingelicht dat het ‘niet goed gaat’ en het einde nadert.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eye-opener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe word je een betere partner voor hem en haar?

Als je een relatie met elkaar aangaat en zeker wanneer je gaat samenwonen, trouwen of kind…