14 typen vrouwen waar mannen van houden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Mannen zijn anders. Niet alleen anders dan vrouwen, maar ook mannen onderling zijn nooit hetzelfde. Bijvoorbeeld, wat de ene man aantrekkelijk vindt in een vrouw, kan de andere man juist afstoten. Een lange blondine is voor de ene man een godin, een andere man kijkt er niet voor om. Maar er zijn wel typen vrouwen waar een relatief groot deel van de mannen een zwak voor heeft.

Welke type vrouwen zijn er nu? En van welke types houden mannen nu het meest? We geven je een opsomming van 14 typen vrouwen waar mannen echt van houden. Welke type vrouw ben jij?

1. De vrouw zonder make-up

Hoewel vrouwen denken dat ze zich altijd mooier moeten maken met make-up, zijn er heel veel mannen die juist op de natuurlijke look van de vrouw vallen. De vrouw die puur natuur is, dus geen make-up draagt, is enorm geliefd bij vele mannen. Durf jij zonder make-up de deur uit te gaan? Dan ben jij die zelfverzekerde vrouw waar mannen van houden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Puur natuur wil natuurlijk niet zeggen dat deze vrouwen onverzorgd zijn. Want daar houden mannen nou ook weer niet van. De pure vrouw met een natuurlijke look weet dat schoonheid niets te maken heeft met make-up, maar dat alles draait om de juiste uitstraling. En misschien is die zelfverzekerde uitstraling wel datgene waarom zoveel mannen houden van deze vrouw.

2. De slimme vrouw

Voor sommige mannen is een slimme vrouw intimiderend. Maar er zijn ook genoeg mannen die een slimme vrouw ongelooflijk aantrekkelijk vinden. Het daagt ze uit. Het intimiderend vinden van een slimme vrouw zegt vaak meer over het zelfbeeld van de man dan dat het iets over de vrouw zegt.

Gelukkig zijn er steeds meer mannen die juist houden van vrouwen met een hoge opleiding of met een goede baan. Maar ook vrouwen die een grote algemene kennis hebben vallen in de categorie de slimme vrouw. Ook deze vrouwen zijn aantrekkelijk voor mannen. Ben jij zo’n vrouw die overal altijd over mee kan praten?

3. De mysterieuze vrouw

Mannen houden van mysterieuze vrouwen. Van die vrouwen die niet direct hun hele levensverhaal vertellen, maar juist een slag om de arm houden. Of vrouwen met een mysterieuze oogopslag of glimlach, denk aan de Mona Lisa. Haar mysterieuze glimlach houdt nu nog steeds vele mensen bezig. Een man wil een mysterieuze vrouw graag doorgronden. Ze zullen niet van haar zijde wijken en willen alles over haar te weten komen. Ben je zo’n mysterieuze vrouw die moeilijk te doorgronden is?

4. De zakenvrouw

Een zakenvrouw is ook een type vrouw waarvan mannen zeggen dat ze deze erg aantrekkelijk vinden. Een sterke vrouw met een eigen mening en verstand van zaken is voor mannen bijzonder aantrekkelijk. Iemand die onafhankelijk is en dat ook uitstraalt. Voldoe je aan dit profiel? Pas wel op dat je niet te zakelijk blijft. Als een man je echt wil leren kennen, is het goed om je ook kwetsbaar op te kunnen stellen en je zachte kant te laten zien.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Vrouwen met verzorgde haren

Mannen houden van vrouwen met verzorgde haren. Vanuit een evolutionair oogpunt zegt dit in feite dat je vruchtbaar en gezond bent. Het maakt eigenlijk niet uit of je lang of kort haar hebt. Ook krullen of steil haar en zelfs de haarkleur maakt niet uit. Waar het echt om gaat bij mannen is dat je als vrouw verzorgde haren hebt.

Doe je nog niet veel aan je haren? Maak dan snel een afspraak bij de kapsalon of pak de krultang uit de kast. Want verzorgde haren zorgt ervoor dat mannen meer interesse in je tonen.

6. De modieuze vrouw

Mannen houden van vrouwen die zich goed kleden en verstand hebben van mode. Een mooie jurk of een leuke broek gecombineerd met een trendy shirtje. Vaak denken vrouwen dat mannen van veel bloot houden, maar het grootste deel van de mannen vindt het belangrijker dat een vrouw modieus gekleed is. De kleding moet passen bij de vrouw en zij moet zich er prettig in voelen. Een vrouw met een goede smaak voor mode is een lust voor het oog voor menig man.

7. De bazige vrouw

Het klinkt vreemd, maar de bazige vrouw is een type vrouw waar veel mannen voor vallen. Voor mannen is het aantrekkelijk dat een vrouw weet hoe ze behandeld wil worden. Dat ze ergens voor staat en dat ze zelfstandig is. En dat ze de leiding neemt. Een bazige vrouw is zeker een van de types waar mannen van houden. Hierbij geldt net als bij de zakenvrouw dat het wel belangrijk is om ook je zachte en kwetsbare kant te laten zien aan de man.

8. De grappige vrouw

Een vrouw met een goed gevoel voor humor laat menig mannenhart sneller kloppen. Vaak nemen deze vrouwen het leven niet al te serieus en dat is natuurlijk een overtuiging die ook veel mannen delen. Samen met de humoristische vrouw hoeft de man niet bang te zijn zich een ogenblik te vervelen. En ook zal ze goed passen in de familie en vriendengroep van de man.

9. De sportieve vrouw

Een sportieve, gespierde vrouw is voor sommige mannen een bedreiging, maar ook voor heel veel mannen erg aantrekkelijk. Een atletische vrouw staat voor een sterke vrouw, die goed voor zichzelf zorgt. Vooral mannen die zelf ook aan krachtsport doen vinden deze vrouwen erg aantrekkelijk. Er zijn niet zo heel veel vrouwen die zo atletisch zijn. Daarom zijn ze ook zo geliefd bij mannen.

10. De vrouw die goed kan luisteren

De meeste vrouwen praten veel en luisteren minder. Voor een man is een vrouw die juist wel goed kan luisteren ontzettend aantrekkelijk. Bij een vrouw die goed kan luisteren voelen mannen zich sneller op hun gemak. En dat maakt het voor de man een stuk makkelijker om zichzelf kwetsbaar op te stellen. Ook mannen hebben soms een knuffel nodig en de vrouw die goed kan luisteren weet precies wanneer een man die nodig heeft.

11. De relaxte vrouw

Mannen houden van relaxte vrouwen. En daarmee wordt niet bedoeld een vrouw die de hele dag op de bank ligt. Maar juist een vrouw die niet direct in de stress schiet van alles wat op haar pad komt. Relaxte vrouwen staan vaak met beide benen op de grond en maken zich niet zo druk om de alledaagse dingen. Zij weten hoofdzaken van bijzaken te scheiden en richten hun aandacht op de echt belangrijke dingen in het leven. Je zou daarom de relaxte vrouw ook de gefocuste vrouw kunnen noemen.

12. De sociale vrouw

Een type vrouw waar mannen van houden is de sociale vrouw. De vrouw die voor andere mensen klaarstaat. De sociale vrouw helpt anderen graag en zij doet dit vaak belangeloos. Ook maken ze makkelijk contact met mensen. Veel mannen vinden dit aantrekkelijk in een vrouw omdat zij dit zelf minder goed kunnen. Op deze manier is de sociale vrouw een goede aanvulling op de vaak iets minder sociale man.

13. De ondernemende vrouw

De ondernemende vrouw is een vrouw die weet wat ze wil en ze is niet bang initiatief te nemen. Dat is een type vrouw waar mannen van houden. Deze vrouw bedenkt zelf een leuk idee voor een date en zij verrast haar man in plaats van andersom. Zij wacht niet af tot mensen op haar af komen, maar zij stapt juist zelf op mensen af. Ze zit vol energie en ideeën en ze weet hoe ze haar doelen kan bereiken.

Voor sommige mannen is de initiatiefrijke vrouw juist intimiderend of te dominant. Maar steeds meer mannen vinden het tegenwoordig fijn dat vrouwen ondernemend zijn en het initiatief nemen. Er zijn ook steeds meer mannen die van deze vrouw houden.

14. De eigenzinnige vrouw

Een vrouw die haar eigen weg gaat en die zich niets aantrekt van wat anderen van haar vinden, dat is de eigenzinnig vrouw. Ook dit is een aantrekkelijke vrouw voor mannen. De eigenzinnige vrouw herken je aan haar uitgesproken gedrag. Ze zal niet met een groep meelopen, maar doet lekker wat ze zelf wil. Waar veel vrouwen onzeker zijn over zichzelf, is de eigenzinnige vrouw dat totaal niet. Dat is ook de reden waarom zoveel mannen houden van dit type vrouw.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie