9 manieren hoe een vrouw behandeld wil worden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Geen enkele vrouw wil hetzelfde behandeld worden. Sommige vinden het fijn om behandeld te worden als een prinsesje om lekker in de watten gelegd te worden, terwijl andere vrouwen daar weer veel minder waarde aan hechten. Er is geen handboek waaraan je je moet houden. Natuurlijk moet je vooral doen wat je zelf fijn vindt en haar de affectie geven die jij haar wil geven, maar soms kan het erg lastig zijn.

9 manieren om haar goed te behandelen

Weet je niet zeker wat jouw vriendin fijn vindt? Vraag het haar dan gewoon. Als je het liever niet wil vragen of gewoon wat tips wil om vrouwen beter te behandelen, lees dan vooral verder. Dit zijn 9 manieren om haar goed te behandelen.

1. Neem haar mee in je plannen

Een vrouw vindt het fijn als jij rekening houdt met haar wanneer je plannen maakt. Dat wil namelijk zeggen dat je aan haar denkt en het is een teken dat je serieus bent met haar. Je wil dan namelijk jullie leven samen plannen, hoe groot of klein het ook is.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Dit kan bijvoorbeeld gaan over je weekendplannen, maar ook over het samen kopen van een huis over een aantal jaar. Laat dus weten dat je graag je leven met haar samen deelt, op de lange en op de korte termijn.

2. Vraag naar haar dag

Het is belangrijk dat je interesse toont in haar leven. Dat kan al heel simpel door regelmatig te vragen naar haar dag. Had ze iets belangrijks op het werk, heeft ze met een vriendin afgesproken of heeft ze gewoon helemaal niks gedaan? Vraag gewoon hoe het ging.

Misschien heeft ze wel heel veel te vertellen wat ze met jou wil delen. Wacht niet altijd af tot zij er zelf mee komt, maar vraag er proactief naar. Zo weet ze dat jij oprecht wil weten hoe haar dag was.

3. Bel haar altijd terug

Aan het daten? De regel dat je een vrouw pas na drie dagen terug moet bellen, is een dating regel die gebroken moet worden. Behandel haar met respect en als je ziet dat zij gebeld heeft, bel haar dan ook terug zodra je daar de tijd voor hebt. Het is natuurlijk geen ramp als je haar niet per direct terug kunt bellen, maar vergeet niet dat je haar wel nog moet bellen.

Het is niet oké om te denken ‘ik bel haar over een paar dagen wel terug, dan kan ze me eerst missen’. Dit is namelijk niet netjes en ze voelt zich daardoor waarschijnlijk niet geliefd. Daarnaast zal het voor haar ook lijken dat ze niet belangrijk voor je is als je haar niet terugbelt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Vertel haar wat jij leuk vindt in het leven

Als je ergens een passie voor hebt of heel enthousiast over bent, deel dit dan met haar. Ze vindt het leuk als jij geïnteresseerd bent in haar, maar ze vindt het ook leuk als jij je leven deelt met haar. Daarmee laat je namelijk merken dat je haar leuk vindt en dat je wil dat zij weet wie jij bent en wat jij leuk vindt in het leven.

5. Wees opmerkzaam

Een vrouw vindt het heerlijk als een man opmerkzaam is. Is ze naar de kapper geweest of heeft ze een nieuwe outfit aan? Zeg er dan wat van. Als ze een subtiele hint dropt dat ze van bloemen houdt, koop dan eens een bos bloemen voor haar. Vrouwen kunnen nogal klagen als ze vinden dat hun man niks in de gaten heeft of nooit iets attents doet.

Laat dus merken dat je haar hoort en dat je bezig bent met wat zij wil en doet in het leven. Daar hoort ook bij dat je de kleine dingen onthoudt die zij vertelt, bijvoorbeeld hoe haar vroegere hond heette, wat haar plannen zijn voor de komende dagen of wat haar lievelingseten is.

6. Kook af en toe eens voor haar

Je hoeft geen romanticus te zijn om af en toe iets romantisch te doen. Een simpele maaltijd voor haar koken kan al voldoende zijn. Zelfs als je helemaal niet goed kunt koken en het eindresultaat volledig afwijkt van wat je voor ogen had. Met dit kleine gebaar zal zij zich al geliefd voelen. Ben je dus helemaal geen goede kok? Geen probleem, het is vooral de gedachte die telt. Zolang het maar eetbaar is, toch?

7. Vertel haar wat je leuk vindt aan haar

Een vrouw kan natuurlijk geen gedachten lezen, dus vertel haar wat je nou zo leuk vindt aan haar. Zeker wanneer een vrouw een beetje onzeker is, zal zij dit leuk vinden om te horen. Sterker nog: het zal haar liefde voor jou alleen maar meer bevestigen. Ze zal zich een stuk zelfverzekerder en beter voelen over zichzelf. En dat allemaal dankzij jou.

8. Zorg ervoor dat zij zich sexy voelt

Elke vrouw wil natuurlijk aantrekkelijk en sexy gevonden door haar man. Het liefste wil ze dat haar man geen genoeg van haar kan krijgen. Laat haar dus duidelijk merken hoe prachtig en sexy je haar vindt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door heel simpel te zeggen dat ze er sexy uitziet in de outfit die ze draagt – ook al is dat niet per definitie een sexy setje. Maar ook kun je het laten merken door haar even vast te houden of een intieme zoen te geven. Naast dat zij zich hier sexy door voelt, zal het jullie relatie ook een boost geven.

9. Laat haar vrij

Natuurlijk moet je haar niet te vrij laten, maar het is ook niet goed om haar altijd zo dicht mogelijk bij je te willen houden. Het kan zijn dat ze het dan benauwd krijgt. Vrijheid is blijheid. Laat haar dus af en toe haar eigen ding doen. Door wat tijd los van elkaar door te brengen, zullen jullie het ook meer waarderen wanneer jullie weer fijn samen zijn.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie