Home Nieuws ‘Vreemdganger sneller bereid overspel van de partner te vergeven’

‘Vreemdganger sneller bereid overspel van de partner te vergeven’

2 minuten leestijd
0
vreemdgaan

Wie erover nadenkt wat te doen als de partner vreemdgaat met een ander, zal niet snel denken aan vergiffenis. Voor de meeste mensen is vreemdgaan in een relatie op z’n zachtst gezegd “not done”. Het betekent echter niet in alle situaties dat een relatiebreuk onvermijdelijk is. Uit onderzoek van Ashley Madison, de datingsite voor getrouwde mensen, blijkt dat mensen die al eens vreemdgegaan zijn eerder bereid zijn het overspel van de partner te vergeven dan mensen die nog nooit vreemd zijn gegaan.

Mannen vergeven vrouwen eerder

De datingsite deed onderzoek onder 3000 van haar leden. Van deze groep getrouwde leden gaf 53% aan dat vergiffenis mogelijk zou zijn als de partner vreemd zou gaan. De ondervraagde mannen zouden vrouwen eerder vergeven dan andersom. 59% van de mannen liet weten dat zij hun partner eerder zou vergeven dan de partner hen zou vergeven. 51% van de vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek gaf aan dat zij hun partner eerder zouden vergeven dan andersom.

Hoe zij zich zouden voelen

Van de groep ondervraagden die vergevingsgezind zijn gaf 20% aan dat het zou pijn doen, maar dat ze het zouden begrijpen. 17% liet weten het niet leuk te vinden, maar dat ze zouden blijven en het proberen uit te werken. 16% zei dat ze er helemaal niets om zouden geven.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

De redenen die de ondervraagden gaven voor waarom zij de partner zouden vergeven varieerden. 26% van de mannen zei dat ze hun kinderen niet wilden verliezen door een scheiding, terwijl 25% zei dat ze nog steeds van hun partner houden en de relatieproblemen willen overwinnen. In plaats van te scheiden, zegt 30% van de vrouwen dat ze om financiële redenen zouden blijven, terwijl 25% bij de partner zou blijven omdat het gezin boven alles staat.

Moeilijk te voorspellen

Ongeveer een vijfde deel van de ondervraagden zei dat ze niet zeker weten hoe ze zich zouden voelen. Het is immers moeilijk om te voorspellen hoe je op situaties reageert tot ze echt gebeuren. Vergeten en vergeven lijkt ondenkbaar voor de meeste mensen maar toch slagen veel stellen erin om het vreemdgaan achter zich te laten. Hoewel het wat werk en discipline kost om na de daad een gelukkig leven te leiden is het mogelijk om als stel verder te gaan.

De gegevens van Ashley Madison suggereren dat mannen en vrouwen die vreemdgaan beter in staat zijn om te gaan met een vreemdgaande partner. Mogelijk dat het eigen overspel hen in staat stelt om het met minder emoties te benaderen. Het kan ook dat men zelf eerder van mening is dat een affaire niet het einde van een huwelijk hoeft te betekenen.

Onlangs kwam uit de cijfers van Ashley Madison naar voren dat de datingsite meer vrouwelijke leden dan mannelijke leden heeft. Net iets meer dan 50 procent van de actieve gebruikers van de vreemdgaan datingsite is vrouw.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…