Home LGBTQ “Kindr”-versie van Grindr in september 2018 op komst

“Kindr”-versie van Grindr in september 2018 op komst

1 minuten leestijd
0
kindr

Grindr wil dat de gebruikers van de LGBT dating app liever voor elkaar zijn. Met de campagne Kindr wil de dating en hook-up app, die voornamelijk wordt gebruikt door homoseksuele en biseksuele mannen, racisme en transfobie onder de gebruikers aanpakken.

Grindr deelde afgelopen weekend een cryptisch bericht op Twitter dat er veranderingen op komst zijn. Met de opmerking “It’s time to play nice” laat de dating app weten dat de Kindr-campagne in september van start gaat.

Een bericht dat in het weekend op de officiële Twitter en Instagram-accounts van de app werd gedeeld, wordt een korte animatie van het logo getoond dat op het einde van de animatie van Grindr in Kindr verandert. Dit zorgde ervoor dat veel gebruikers ervan uitgaan dat Grindr de naam van de app gaat aanpassen, maar waarschijnlijk betekent het niets meer dan een campagne om aardiger voor elkaar te zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Wanneer iemand iets zegt als ‘ik date geen zwarte mensen’, dat zijn allemaal zwarte mensen en dat is wat ik aanduid als seksueel racisme.” zegt een van de voice-overs in de animatie. De stemmen die tijdens de animatie te horen zijn praten over het racisme dat ze hebben ervaren in de app.

Grindr heeft ook een nieuwe website voor Kindr gelanceerd. Er is echter niet veel meer te vinden dan hetzelfde audiobericht dat in de teasers op de social media kanalen te horen is. De afgelopen jaren is er veel kritiek geweest op de huidige werkwijze van Grindr. Gebruikers zouden veelvuldig te maken krijgen met racisme. De aankondiging van Kindr volgt slechts enkele dagen komt nadat model en activist Munroe Bergdorf het bedrijf opriep om haatzaaien en racisme aan te pakken.

Als één van de bekendste gay dating apps voor de LGBT gemeenschap speelt Grindr een belangrijke rol in het leven van deze groep mensen. Het heeft de potentie om veel goeds te doen voor de LGBT gemeenschap, zoals het dit in het verleden ook gedaan heeft, waarbij Kindr wederom een stap in de goede richting zal zijn. Op dit moment is nog niet bekend wat Grindr precies met Kindr bedoeld en wat de exacte veranderingen zullen zijn.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…