Home Nieuws Goede seks maakt gelukkig: onderzoek toont aan dat seks betekenis geeft aan je leven

Goede seks maakt gelukkig: onderzoek toont aan dat seks betekenis geeft aan je leven

1 minuten leestijd
0
seksdate

Dat seks bepaalde voordelen voor de gezondheid heeft is algemeen bekend. Met een potje sexercise kun je snel calorieën verbranden en je buik- en beenspieren trainen, het zorgt voor ontspanning en verlaagt de bloeddruk maar ook vermindert het de kans op een hartaanval. Volgens een nieuw onderzoek kan er weer een voordeel toegevoegd worden aan het toch al lange rijtje voordelen van seks, zo meldt MetroUK.

De George Kenyon universiteit uit het Verenigd Koninkrijk heeft onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van seks en het effect dat dit heeft op het welzijn. Het onderzoek toont aan dat het hebben van seks betekenis geeft aan het leven en je gelukkiger maakt.

Het onderzoek, dat is gepubliceerd in Emotion, laat een verband zien tussen seks en positieve geestelijke gezondheid. Seks is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gesteldheid.

De onderzoekers vroegen 152 studenten om gedurende drie weken een dagboek bij te houden, waarin hun gemoedstoestand werd vastgelegd, hoe zinvol hun leven was, of ze een man of vrouw zijn en wat de kwaliteit van de seks was in deze periode.

Het is voor velen geen verrassing maar de meeste studenten noteerden dat ze zich positiever en gelukkiger voelden na de seks. Bovendien noteerden de deelnemers na de seks vaak dat het leven meer betekenis had. Interessant genoeg ontdekten de onderzoekers ook dat, hoewel de kwaliteit van de seks belangrijk was, het niveau van intimiteit dat niet was. Degenen die bevredigende maar niet intieme seks hadden, noteerden de volgende dag ook zich geweldig te voelen.

Hoewel het om een relatief klein onderzoek gaat is positief nieuws over seks nooit verkeerd. Het kleine aantal deelnemers laat zien dat het een indicatie is dat seks je gelukkiger maakt maar om het echt wetenschappelijk aan te tonen zijn meer onderzoeken nodig. Door dit onderzoek weten we nu wel dat het niet nodig om intiem te zijn met iemand om je na de seks gelukkig te voelen. Of dit nu betekent dat een one-night stand of gratis seksdate net zo gelukkig maakt als seks met je partner? Dat kan weer een aanleiding zijn voor een nieuw onderzoek.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

300 miljoen emoji’s kenmerken Tinder’s 2019

Tinder heeft het jaarlijkse ‘Year in Swipe’-overzicht gepresenteerd. Waar het overzicht va…