Goede seks maakt gelukkig: onderzoek toont aan dat seks betekenis geeft aan je leven

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
3 minuten leestijd

Dat seks bepaalde voordelen voor de gezondheid heeft is algemeen bekend. Met een potje sexercise kun je snel calorieën verbranden en je buik- en beenspieren trainen, het zorgt voor ontspanning en verlaagt de bloeddruk maar ook vermindert het de kans op een hartaanval. Volgens een nieuw onderzoek kan er weer een voordeel toegevoegd worden aan het toch al lange rijtje voordelen van seks, zo meldt MetroUK.

De George Kenyon universiteit uit het Verenigd Koninkrijk heeft onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van seks en het effect dat dit heeft op het welzijn. Het onderzoek toont aan dat het hebben van seks betekenis geeft aan het leven en je gelukkiger maakt.

Het onderzoek, dat is gepubliceerd in Emotion, laat een verband zien tussen seks en positieve geestelijke gezondheid. Seks is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gesteldheid.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

De onderzoekers vroegen 152 studenten om gedurende drie weken een dagboek bij te houden, waarin hun gemoedstoestand werd vastgelegd, hoe zinvol hun leven was, of ze een man of vrouw zijn en wat de kwaliteit van de seks was in deze periode.

Het is voor velen geen verrassing maar de meeste studenten noteerden dat ze zich positiever en gelukkiger voelden na de seks. Bovendien noteerden de deelnemers na de seks vaak dat het leven meer betekenis had. Interessant genoeg ontdekten de onderzoekers ook dat, hoewel de kwaliteit van de seks belangrijk was, het niveau van intimiteit dat niet was. Degenen die bevredigende maar niet intieme seks hadden, noteerden de volgende dag ook zich geweldig te voelen.

Hoewel het om een relatief klein onderzoek gaat is positief nieuws over seks nooit verkeerd. Het kleine aantal deelnemers laat zien dat het een indicatie is dat seks je gelukkiger maakt maar om het echt wetenschappelijk aan te tonen zijn meer onderzoeken nodig. Door dit onderzoek weten we nu wel dat het niet nodig om intiem te zijn met iemand om je na de seks gelukkig te voelen. Of dit nu betekent dat een one-night stand of gratis seksdate net zo gelukkig maakt als seks met je partner? Dat kan weer een aanleiding zijn voor een nieuw onderzoek.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie