Instagram en Spotify koppelen aan je Tinder profiel: hoe doe je dat?

Michael Slender
Door Michael Slender
5 minuten leestijd

Met een bijna oneindige stapel profielen kun je op Tinder swipen tot je een ons weegt; het aanbod is simpelweg te groot voor een enkele swipe-sessie. Veeg naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links om door te gaan naar de volgende op de stapel.

Het klinkt makkelijk maar al dat geveeg betekent nog niet dat je binnen een dag je prins(es) op het witte paard te spreken krijgt. Er is meer voor nodig dan een swipe naar rechts; de ander moet immers ook je eigen profiel naar rechts swipen voor je een match hebt.

Je foto’s zijn de belangrijkste reden waarom iemand naar rechts veegt op je profiel maar ook je Tinder bio kun je in je voordeel gebruiken. Als je de twijfelaars over de streep wilt trekken dan kun je niet alleen de korte profieltekst inzetten als laatste redmiddel maar ook je Spotify of Instagram account koppelen aan je Tinder profiel. Hoe je dat doet?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

tinder spotify

Spotify koppelen aan Tinder

Als je je Spotify account aan je Tinder profiel koppelt dan wordt een lijst met je meest afgespeelde nummers weergegeven. Je kunt ook zien welke artiesten je in gemeen hebt met de singles die voorbij komen tijdens het swipen. De gemeenschappelijke interesse in Ed Sheeran of Ronnie Flex kan zomaar de reden zijn waarom iemand je profiel wel naar rechts veegt.

Tinder geeft je ook de mogelijkheid om een Anthem toe te voegen, waarmee je je nummer één song van dit moment kunt tonen. Je zorgvuldig geselecteerde Tinder Anthem verschijnt op je profielpagina, direct onder je ongetwijfeld geestige bio. Deze kan door bezoekers van je profiel in de app worden afgespeeld, met of zonder een Spotify-account. Dit is hoe je je Spotify account koppelt aan je Tinder profiel:

  1. Open de Tinder app voor iOS of Android
  2. Tik op het profielpictogram bovenaan het hoofdscherm
  3. Tik op het potloodpictogram of op Profiel bewerken
  4. Scrol omlaag naar Mijn topartiesten uit Spotify
  5. Tik op Spotify aan je profiel toevoegen

Zelfs als je geen Spotify account hebt kun je alsnog een Anthem aan je profiel toevoegen. De samenwerking tussen Tinder en Spotify zorgt ervoor dat iedereen dit kan doen, met of zonder Spotify account.

instagram tinder

Instagram koppelen aan Tinder

Onderdeel van het moderne Tinder profiel is de integratie van Instagram. Met de Instagram koppeling zien de profielen er veel leuker uit en ook is het niet meer nodig om je instagram handle in je profieltekst te plaatsen. Met de koppeling worden automatisch je laatste Instagram foto’s op je Tinder profiel getoond en ook laat Tinder de gemeenschappelijke vrienden zien tijdens het swipen.

  1. Open de Tinder app voor iOS of Android
  2. Tik op het profielpictogram bovenaan het hoofdscherm
  3. Tik op het potloodpictogram of op Profiel bewerken
  4. Schuif omlaag en selecteer Verbinden met Instagram
  5. Bevestig je gebruikersnaam en wachtwoord voor Instagram

Mocht je twijfelen; Tinder plaatst niets namens jou op je tijdlijn en ook worden je privacy instellingen voor Instagram niet aangepast. Als je Instagram account is ingesteld als privé kunnen andere Tinder gebruikers je meest recente Instagram foto’s wel zien.

Kom je er niet uit? Bekijk hier wat je moet doen als Tinder niet werkt.

Tindstagramming

Een recente trend is dat Tinder gebruiker zonder met iemand te matchen berichten via Instagram krijgen. Benoemd als Tindstagramming is het een trend waarbij vooral vrouwen door mannen lastig gevallen worden door de Instagram koppeling. Zo is het mogelijk dat Tinder gebruikers die je naar links veegt je toch benaderen; niet via Tinder maar via Instagram. Als je je Instagram profiel wilt koppelen dan is dit iets om rekening mee te houden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie