Home LGBTQ Wat is Grindr Explore en wat kun je ermee?

Wat is Grindr Explore en wat kun je ermee?

1 minuten leestijd
0
explore map

Als één van de oudste gay dating apps ter wereld heeft Grindr een naam hoog te houden. Dat betekent niet alleen dat het scherpe richtlijnen heeft opgesteld om alles binnen de perken te houden maar ook werkt het bedrijf achter de dating app continu aan updates en upgrades. Door de jaren heen heeft de app vaak een update gehad waarin nieuwe functionaliteiten toegevoegd werden. De nieuwe Grindr Explore feature is één van de laatste toevoegingen aan de app. Met Grindr Explore kun je eenvoudig en snel overal ter wereld mannen opzoeken, bekijken en een bericht sturen.

Wat kun je ermee?

Met Explore kun je overal ter wereld zoeken naar mannen, niet alleen bij je in de buurt. Andere dating apps hebben deze functionaliteit al langer maar Grindr bleef op dit gebied wat achter. De vraag naar deze feature was echter groot waardoor Grindr geen andere mogelijkheid zag om Explore te introduceren. Om er volledig gebruik van te kunnen maken is jammer genoeg een Grindr Xtra lidmaatschap nodig. Gratis leden kunnen alleen leden aan de andere kant van de wereld bekijken maar geen contact opnemen of als favoriet toevoegen. Dit is alleen weggelegd door de leden met het Grindr Xtra lidmaatschap.

grindr rocket

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe het werkt

De Grindr Explore feature wordt in de app met een raket-icoon weergegeven. Als je op dit icoon drukt dan kom je in het Explore scherm terecht waar je in de zoekbalk een locatie kunt toevoegen. Als je feature vaker gebruikt dan komt er een snelkeuzelijst tevoorschijn met de recente locaties. Vul de locatie in waar je naar profielen wilt zoeken en bevestig je keuze uit de lijst met voorgestelde locaties. De kaart van de betreffende stad komt tevoorschijn waarna je de profielen in deze stad kunt bekijken.

Explore resultaten zijn uitgeschakeld in onveilige LGBTQ gebieden

Explore voor je profiel uitschakelen

explore uitschakelenAls je privacy je lief is dan wil je misschien niet dat iedereen zomaar je profiel kan bekijken. Standaard is de afstand uitgeschakeld bij deze zoekopdrachten maar je bent wel te vinden voor iedereen die de Explore functie gebruikt. Zonder een aanpassing te doen in de instellingen word je gevonden door alle mannen die Explore voor jouw locatie of stad uitvoeren. Wanneer je niet door deze personen bekeken of benaderd wilt worden dan kun je het uitschakelen in de instellingen van de gay chatapp. Navigeer binnen de app naar “Settings” en schakel “Show Me in Explore Searches” uit.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Locatiedata van Grindr-gebruikers staan al jarenlang te koop’

Grindr, de bekende datingapp voor homo’s, verkoopt ‘al jaren’ gebruikers…