GayParship

4,6 van 5

Zoek je naar liefde die de diepte in duikt en niet alleen maar naar oppervlakkige dates? Maak dan kennis met GayParship, de datingapp speciaal ontworpen voor homoseksuele singles die op zoek zijn naar serieuze relaties. Hier draait alles om diepgaande connecties, perfect ingevulde profielen en gedetailleerde matchingsystemen. Als je op zoek bent naar de ‘one’ in plaats van ‘one night’, is GayParship zeker het proberen waard.

PluspuntenEffectieve matching-algoritmenUitgebreide persoonlijkheidstestBetrouwbaar en veilig platform
MinpuntenPrijzig abonnementAlleen Nederlandse gebruikers

Lesbisch, bi, gay of queer? Hoe je jezelf ook omschrijft; je zoekt iemand die bij je past – net als iedereen. En het vinden van die persoon is precies wat Parship voor je doet. In het geval van gayParship doet het datingsysteem dat bovendien met singles die overeenkomen met je seksuele oriëntatie.

Bij gayParship kom je alle serieuze singles tegen die zich niet identificeren als hetero. Vrouwen die vrouwen zoeken, mannen die willen matchen met mannen: het is de reden waarom Parship een variant van de datingapp heeft ontwikkeld voor deze singles alleen. Met succes, want voor serieuze relatie is gayParship de onbetwiste nummer één.

Hoe werkt gayParship?

Net zoals bij iedere andere datingsite maak je eerst een account aan. Zodra je dit gedaan hebt word je gevraagd een persoonlijkheidstest in te vullen. Dit is een lijst met vragen die waarmee de datingsite een rapport kan opstellen over je persoonlijkheid. Deze krijg je zelf om te bekijken, maar het wordt ook gebruikt voor het geavanceerde matchingssysteem. Met dit systeem word je gekoppeld aan andere singles.

Volgens gayParship is dit de manier om de kans op succes aanzienlijk te verhogen. Het systeem koppelt jou met andere singles op basis van het rapport. Anders dan bij veel andere datingsites kun je dus niet zelf op zoek gaan naar leuke mannen. De zoekfunctie is niet aanwezig waardoor je volledig afhankelijk bent van de matches die aan je voorgesteld worden.

Als je dit nog niet eerder geprobeerd hebt, dan kan het een eyeopener zijn; je komt in contact met mensen die je misschien zelf niet zou aanspreken. Dit is in het kort hoe gayParship werkt, maar we leggen het nu ook in detail uit.

Begin hier met je profiel op gayParship

Aanmelden

Je datingavontuur bij gayParship begint bij de eenvoudig registratie. Omdat gayParship geen ouderwetse chatsite is maar een volwassen datingapp is het nodig om je aan te melden voor een eigen account. De aanmelding zelf is zo gebeurt met slechts enkele vragen over je geslacht, voorkeuren, e-mailadres en wachtwoord. Met deze gegevens ben je al voorbij de eerste stap om lid te worden.

Het gayParship-principe

Terwijl je zou denken dat je al meteen kunt beginnen met de zoektocht naar een partner, werkt het bij gayParship net iets anders. Dankzij het serieuze karakter word je gevraagd om een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst in te vullen met 32 vragen die je persoonlijkheid in beeld brengen. Hiermee evalueert gayParship de persoonlijkheidskenmerken die belangrijk zijn in een relatie. Zie het als een persoonlijkheidstest die bepaalt met wie je gematcht wordt. Geef dus spontaan en eerlijk antwoord op de vragen – er is geen goed of fout.

“Het kost je ongeveer 20 minuten om de vragenlijst op je gemak in te vullen.” – gayParship

Terwijl andere datingapps je laten zoeken tussen alle beschikbare singles op het platform, kan dat bij gayParship niet. Swipen is ook niet mogelijk en langdurig profielen beoordelen ook niet. De werkwijze van gayParship typeert zich door de simpele maar serieuze insteek: gayParship stelt partners voor op basis van de antwoorden die je hebt gegeven tijdens de test. Je ziet dus alleen profielen die gekozen zijn door het systeem. Dit is hoe het gayParship-principe werkt in 5 stappen:

 1. Persoonlijkheidstest
 2. Resultaat van de test
 3. Herkenning patronen
 4. Matching
 5. Partnervoorstellen

persoonlijkheid gayParship

Testresultaten

Wanneer je de persoonlijkheidstest volledig hebt ingevuld, kun je de testresultaten later in je account bekijken. Hoe is jouw partnerschapspersoonlijkheid? In de testresultaten deelt gayParship een overzicht met kenmerken die iets vertellen over je persoonlijkheid, drijfveren en tendensen, dagelijks leven en communicatiestijl.

 • Persoonlijkheid: Op dit gebied komen kenmerken aan de orde die deel uitmaken van de kern van jouw persoonlijkheid: wat je als mens onderscheidt en hoe je over het algemeen voelt en handelt.
 • Drijfveren en tendensen: Dit onderdeel beschrijft hoe je over het algemeen met jouw omgeving omgaat. De kenmerken beschrijven jouw fundamentele geaardheid, die steeds weer opnieuw een impact heeft op jouw acties.
 • Dagelijks leven: Dit gebied laat interessante dingen over de eigen dagelijkse persoonlijkheid zien, want deze beïnvloedt natuurlijk ook een eventuele relatie.
 • Communicatiestijl: In dit gedeelte gaat het om de wijze waarop je communiceert. Jouw verbale en non-verbale eigenschappen zijn van grote invloed op de alledaagse omgang met jouw partner.

Profiel invullen

In aanvulling op de uitgebreide vragenlijst word je ook nog gevraagd om enkele basisgegevens over jezelf te delen. Zo vraagt gayParship om je lengte, opleidingsniveau, beroep, postcode en meer. Al deze gegevens worden gebruikt om nog betere voorstellen te doen. Want, zoals we allemaal weten, het draait niet alleen om je persoonlijkheid. De afstand tot een ander speelt immers vaak een cruciale rol in het laten slagen van een relatie.

gayparship profielen

Foto’s

Van alle onderdelen is je profielfoto het allerbelangrijkst. Zoals gayParship al aangeeft, krijg je met een profielfoto veel meer berichten dan wanneer je geen foto hebt. In de digitale wereld van nu is het noodzaak om enkele foto’s van jezelf te hebben, want er is geen excuus om geen foto te plaatsen. De profielfoto op je profiel dient als preview en moet een actuele portretfoto zijn – een selfie is voldoende.

“Met een foto krijg je tot 4 x meer contactaanvragen en enkel premium leden kunnen foto’s zien van elkaar.” – gayParship

Wat betreft de andere foto’s krijg je vrij spel van gayParship. Uiteraard mag je zelf bepalen wat voor foto’s het beste weergeven wat voor persoon je bent, of dat nu vakantiekiekjes zijn, een mysterieuze selfie of een foto tijdens het uitoefenen van een sport. Het advies is echter wel om een recente foto te kiezen, ook al denk je zelf dat je niets veranderd bent. Er zijn wel een aantal regels waaraan de foto’s moeten voldoen. Dit is niet toegestaan:

 • Foto’s met andere personen herkenbaar in beeld.
 • Foto’s waarop je zelf niet zichtbaar bent.
 • Foto’s van kinderen.
 • Foto’s met seksueel getinte inhoud.
 • Foto’s waar auteursrecht op rust.
 • Foto’s die beledigend kunnen zijn voor anderen.
 • Foto’s met een commerciële insteek.
 • Foto’s met persoonlijke contactgegevens.

“Geef jouw profiel een gezicht: gebruik een recente foto als eerste profielfoto.” – gayParship

Partnervoorstellen

De gayParship app is enorm gemakkelijk te gebruiken, omdat het zichzelf eigenlijk vanzelf wijst. Het onderdeel waar je je voorstellen kunt vinden heet ‘Mijn partnervoorstellen’. In dit deel van de datingsite kun je niet swipen, maar wel de voorstellen bekijken. Bij elk profiel worden de matchingpunt getoond: de score die jullie behalen op een schaal van 0 tot 100. Hoe hoger de score, hoe beter de persoon bij je zou passen.

Door de zoekinstellingen aan te passen kun je filteren tussen de voorstellen. Want lang niet alle voorstellen zullen voldoen aan je persoonlijke criteria – de eisen die je stelt aan een partner. Je kunt een leeftijdsbereik kiezen, minimale en maximale lengte, maar ook of iemand rookt of kinderen heeft. Bovendien kun je ook in specifieke provincies zoeken. Of als je denkt dat liefde geen grenzen kent, in het buitenland.

gayparship bericht

Contact leggen

Kijk is leuk, fantaseren nog leuker, maar uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde op een datingapp als gayParship: contact leggen met andere leden. Bij gayParship kan dat op verschillende manieren. Je kunt de meeste passieve vorm gebruiken, de glimlach, maar ook kun je een ijsbreker versturen om het gesprek te openen. Wil je iets actiever zijn? Dan kun je een nieuw bericht versturen waarvan je de inhoud zelf bepaalt. En als dat klikt, dan kun je zelfs een videodate starten met de ander.

Met een gratis lidmaatschap is het niet mogelijk om berichten te versturen of lezen. Daar is een van de Premium lidmaatschappen voor nodig.

Onze beoordeling van GayParship

Er gebeurt iets magisch wanneer je nieuwe datingapp opent en het direct je aandacht vangt . Dan weet je dat je iets bijzonders in handen hebt, net als bij het eerste gebruik van GayParship. Afgezien van het feit dat de app het goed doet in de glossy wereld van datingapps, werd ik meteen meegevoerd in het hart van deze app. Een zorgvuldig ontworpen persoonlijkheidstest nam me op sleeptouw, een test die naar mijn mening behoorlijk uitgebreid was.

Waar veel datingapps je meenemen naar een reeks banale chatgesprekken en oneindig swipen, bood GayParship mij een wat meer diepere ervaring. Rustiger, maar ook interessanter. De naam GayParship zou je warempel doen denken dat het specifiek voor homomannen is, toch worden ook lesbiennes op deze datingapp verwelkomd, zo las ik. Dat was een prachtige verrassing: we vinden niet vaak een datingsite die specifiek en inclusief is voor de gehele LHBTQ+ gemeenschap.

Ondanks dat de app er uiterst gelikt uitziet, was mijn bankrekening niet bij met de absurde kosten van een maandabonnement. Hoewel de maandelijkse kosten lager zijn bij een langdurig abonnement, blijft het toch een aardige uitgave. Een geval van schoonheid die een prijs heeft? En ja, je zou je kunnen afvragen of ware liefde echt een prijskaartje hoort te hebben. Maar laten we eerlijk zijn, soms moet je investeren om te kunnen oogsten, toch?

Als we het over de oogst hebben, dan gaat het natuurlijk om de gebruikers van GayParship. Mijn scherpe kritische blik ontmoette een mengeling van serieuze, nuchtere Nederlandse gebruikers. In vergelijking met andere gay-apps zijn ze wellicht wat minder gericht op het uiterlijk en meer op het innerlijk. Een plek waar echte connecties aangemoedigd worden, waar je een gesprek kunt voeren zonder je zorgen te maken over wie de eerstvolgende ‘Hey, wat wil je?’ naar je gooit.

Bij het proberen van GayParship was het alsof ik de serieuze kant van gaydating zag. Mijn testweek was gevuld met oprecht interessante conversaties, hoewel ik uiteindelijk met niemand afsprak. Ondanks dat heeft GayParship een plek in deze niche. Het is minstens zo avontuurlijk als de andere apps en het doet een beetje pijn aan je portemonnee. Maar ees gerust: je krijgt er iets voor terug.

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Thomas Lammers.

Voor wie is het?

Om maar meteen duidelijk te maken wat de doelgroep van gayParship is: het is niet voor one-night stands, korte affaires of friends with benefits. De leden van gayParship zijn op zoek naar een nieuwe liefde – een duurzame relatie. Ze weten wat ze willen én wat ze niet willen. Het zijn singles die klaar zijn met de avontuurtjes en actief op zoek zijn naar iets échts. Iedereen die zichzelf als niet-hetero beschrijft en ouder is dan 18 jaar, is welkom op het datingplatform.

Het valt op dat een groot deel van de singles bij gayParship een hoog opleidingsniveau heeft. Maar liefst 76% heeft een opleiding op HBO- of WO-niveau. De leeftijd past ook bij dat van een ‘serieuze doelgroep’ met een groot deel van de singles in de leeftijdscategorie van 30+. Volgens de cijfers van gayParship zelf is 88% van de leden 30 jaar of ouder. Dit wordt vaak gezien als de leeftijd waarop een groter deel op zoek is naar een langdurige relatie.

Bekijk de singles op gayParship

Gratis en betaald

Natuurlijk is het bij GayParship gratis om een account aan te maken. Op dit gebied is vrijwel iedere datingsite gratis. Het gaat er echter om wat je verder kunt met een gratis lidmaatschap bij GayParship. Je kunt zonder kosten de persoonlijkheidstest doen, de vragen invullen en de resultaten bekijken. Daarnaast kun je de profielen bekijken van andere leden, foto’s toevoegen, ijsbrekers en glimlachen versturen. Dat is het wel zo’n beetje, want niet alle functies zijn beschikbaar met het gratis lidmaatschap.

Als gratis lid kun je niet onbeperkt berichten uitwisselen, daar is een premium lidmaatschap voor nodig. Met een betaald lidmaatschap krijg je de beschikking over alle mogelijk functies waaronder de lokale zoekfunctie, onbeperkt berichten uitwisselen, profielcheck en bezoekers van je profiel bekijken. Dit zijn de functies van het gratis lidmaatschap

Gratis lidmaatschap
 • Persoonlijkheidstest doen.
 • Testresultaten bekijken (deels).
 • Profiel invullen.
 • Foto’s toevoegen aan profiel.
 • Partnervoorstellen bekijken.
 • Zoeken tussen de partnervoorstellen.
 • Profielen van anderen bekijken.
 • IJsbrekers en glimlachen versturen.

Meer informatie

Premium

Om van meer functies gebruik te kunnen maken, heeft gayParship drie varianten van het Premium lidmaatschap. Met het premium lidmaatschap krijg je toegang tot alle het te bieden heeft. Van onbeperkt berichten uitwisselen en het gehele persoonlijkheidsrapport bekijken tot alle foto’s zien en zelfs een contactgarantie. Dit zijn de verschillen tussen het gratis en Premium lidmaatschap:

Gratis lidmaatschapPremium lidmaatschap
Persoonlijkheidstest invullenJaJa
Partnervoorstellen bekijkenJaJa
Filteren op voorstellenJaJa
IJsbrekers en glimlachen versturenJaJa
Testresultaten bekijkenJaJa
Foto’s toevoegenJaJa
Onbeperkt berichten uitwisselenNeeJa
Foto’s bekijken en scanserviceNeeJa
Lokale zoekfunctie gebruikenNeeJa
Bezoekers van profiel bekijkenNeeJa
ContactgarantieNeeJa
Uitvoerig persoonlijkheidsrapportNeeJa
ProfielcheckNeeJa

Prijzen

Het Premium lidmaatschap van gayParship is beschikbaar in drie vormen: Lite, Classic en Comfort met respectievelijk een looptijd van 6, 12 en 24 maanden. Hoe langer de periode van het lidmaatschap, hoe voordeliger het is. De gemiddelde prijs per maand neemt af wanneer je een lidmaatschap met een langere looptijd neemt. Dit zijn de huidige prijzen van de Premium lidmaatschappen:

 • 6 maanden Lite voor € 269,40 (€ 44,80 p/m)
 • 12 maanden Classic voor € 345,48 (€ 28,79 p/m)
 • 24 maanden Comfort voor € 515,28 (€ 21,47 p/m)

Houd er rekening mee dat het maandbedrag hoger is wanneer je maandelijks betaalt. En wat ook handig is om te weten: het normale maandtarief is meestal hoger dan het tarief voor het eerste lidmaatschap. Een voorbeeld:

“ Voor een gereduceerd tarief € 44,90 / maand kun je direct gebruik maken van alle Premium functies. Het normale maandtarief is € 79,90 / maand. De door jou gekozen betaalwijze is: eenmalige betaling (totaalbedrag: € 269,40 voor een looptijd van 6 maanden). Om te kunnen blijven profiteren van alle voordelen van het Premium-lidmaatschap, wordt het na afloop van de oorspronkelijke duur omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd voor het normale maandtarief van € 79,90 / maand.” – gayParship

Wil je je lidmaatschap bij gayParship opzeggen? Doet dit dan uiterlijk 4 weken voor het aflopen van het contract. Dit kan schriftelijk – per e-mail bijvoorbeeld. Na de verlenging van het lidmaatschap kun je op elk moment opzeggen. Het lidmaatschap loopt in dat geval één maand na de dag van de opzegging af.

profielen gayparship

App en website

Als een van de oudste datingsites van Nederland heeft Parship een lange historie en een rijke ervaring. Waar het ooit alleen beschikbaar was als datingsite is Parship nu ook beschikbaar als datingapp – net als gayParship, de variant voor niet-hetero’s. Het datingplatform is dus te gebruiken of alle apparaten, of dat nu een smartphone is of een laptop. De datingapp is te downloaden in de app stores Google Play en Apple App Store.

App StoreGoogle Play

Veiligheid en privacy

Parship neemt talrijke maatregelen om je veiligheid te waarborgen en misbruik van het platform te voorkomen. Ten eerste zorgt de uitgebreide en tijdrovende aanmelding er al voor dat geautomatiseerde aanmeldingen niet mogelijk zijn. Dat weerhoudt de meeste spammers ervan om door te dringen tot het platform, omdat het voor een bot gewoon veel te ingewikkeld is. Daarnaast voldoet Parship aan de belangrijkste normen die gesteld worden aan datingsites.

Sinds 2011 is Parship aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg waarmee je verzekerd bent van een betrouwbare kwaliteit van de dienstverlening. Om dit waarborg te kunnen dragen voldoet Parship aan alle voorwaarden die de Thuiswinkel-organisatie stelt aan de leden.

Hiernaast is Parship aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Dit Keurmerk gaat nog een stap verder dan de Thuiswinkel Waarborg. Het biedt deze garanties:

 • Eerlijk en transparant over prijzen en abonnementsmodellen.
 • Klantvriendelijke voorwaarden.
 • Goed bereikbaar bij klachten of problemen.
 • Fel beleid tegen oplichting.
 • Maatregelen tegen oplichters.

Bekijken op gayParship

Over gayParship

Sinds de lancering in Duitsland in 2001 heeft Parship de Europese markt veroverd. Nadat het bij onze buren enorm populair werd, introduceerde Parship de diensten in 14 andere landen – waaronder Nederland in december 2003. Na de grote vraag van de queer-gemeenschap besloot Parship om daarna een gay-variant van de datingapp te ontwikkelen: gayParship. Elke dag werken honderden medewerkers aan het platform dat nu vooral bekendstaat als een ‘datingapp voor serieuze singles’.

Het gayParship-principe is ontwikkeld op basis van meer dan 30 jaar onderzoek van professor dr. Hugo Schmale van de Universiteit van Hamburg. Een internationaal team van 16 psychologen is verantwoordelijk geweest voor de totstandkoming van dit principe waarbij de persoonlijkheid centraal staat. GayParship stelt een persoonlijkheidsprofiel samen en geeft op basis van dit profiel suggesties voor partners die volgens het principe goed bij je passen.

Parship is één van de grootste online datingsites in Europa voor singles. Het is beschikbaar als datingsite en als app voor iOS en Android. GayParship is onderdeel van PE Digital NL/BE, een bedrijf dat geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel.

GayParship

Veelgestelde vragen

Is gayParship voor iedereen?

Nee, gayParship is niet bedoeld voor hetero’s. Iedereen die zich niet als hetero omschrijft is welkom bij de datingsite. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich aanmelden bij gayParship.

Is gayParship gratis?

Ja, gayParship is gratis om te testen. Dat wil zeggen: lid worden, persoonlijkheidstest invullen, profiel aanmaken, foto’s toevoegen en testresultaten bekijken zijn allemaal gratis. Het is zelfs mogelijk om zonder kosten partnervoorstellen te bekijken en te filteren tussen de resultaten. Het gratis lidmaatschap is echter bedoeld als om de datingapp uit te proberen. Als je meer functies wilt, waaronder de mogelijkheid om te berichten te versturen, is een Premium lidmaatschap vereist.

Kun je swipen op gayParship?

Nee, gayParship neemt afstand van de snelle date-methode die populair is. Omdat het bij gayParship om echte connecties gaat, krijg je partnervoorstellen die volledig zijn gebaseerd op je eigen persoonlijkheid en die van de ander. Mocht je interesse hebben in een partnervoorstel, dan kun je direct met diegene contact opnemen.

Is er een minimumleeftijd voor gayParship?

Ja, gayParship is alleen beschikbaar voor volwassen mannen en vrouwen. De minimumleeftijd om je aan te melden bij gayParship is 18 jaar. Minderjarigen worden niet toegelaten tot het platform.

Heeft gayParship een app?

Ja, gayParship is via de datingsite bereikbaar maar ook als app. De app heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden als de datingsite. Aanmelden in de app is mogelijk door de Parship-app te downloaden in de Google Play Store of Apple App Store.

Beoordeel GayParship

Alle beoordelingen van GayParship

4,0
Rated 4,0 out of 5
4,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed100%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Serieus

Rated 4,0 out of 5
18 januari 2024

Deze app richt zich duidelijk op serieuze relaties en doet aan uitgebreide matching. Het is beter dan de andere sites als je echt op zoek bent naar iets vast, maar minder geschikt voor snel afspreken

Harry
Gecontroleerd

Algoritme is goed

Rated 4,0 out of 5
14 januari 2024

Matchpercentage klopt vaak. Ben wel tevreden over die goede algoritmes

Doorgaan
Gecontroleerd

Minder is meer

Rated 4,0 out of 5
5 oktober 2023

Minder mannen dan op andere apps. Maar de mannen die er zijn zijn wel serieuzer. Vragenlijst mag wel wat korter

MikeNite
Gecontroleerd