Home Her

Her

herDating in real life is lastig. Waar vind je nu leuke single vrouwen die naar hetzelfde op zoek zijn als jij? Zeker als LGBTQ-vrouw kan het lastig zijn om te daten. Daarnaast heb je ook vaak te maken hebben met vooroordelen. Daarom wil je een platform en een plek waar je volledig jezelf kan zijn; waar je veilig kunt daten met gelijkgestemden.

Een recent uitgevoerde studie heeft aangetoond dat 56% van de LGBTQ-singles hun partner heeft gevonden door online daten. Hiermee wordt nogmaals aangetoond hoe belangrijk dating apps en sites zijn voor LGBTQ-vrouwen. Een van de dating apps waar deze vrouwen elkaar kunnen ontmoeten is Her.

Het nadeel van Her? Er zijn maar vrij weinig Nederlandse leden. Daarom raden wij op dit moment deze datingsite aan voor lesbi en bi-vrouwen:

Bezoek Bilove

Voor wie is Her?

Her biedt een veilige en comfortabele omgeving voor LGBTQ-vrouwen die willen daten. De app richt zich op biseksuele, lesbische, queer, bi-nieuwsgierige vrouwen en ook niet-binaire mensen. De minimumleeftijd om je te kunnen aanmelden is 18 jaar. Iedereen die de app downloadt en zich registreert, zal merken dat LGBTQ-empowerment centraal staat in de app. Alle behoeften en wensen van de queer vrouwen zijn van belang voor deze datingapp.

Her is niet voor een snelle hook-up app, maar focust zich meer op de verbinding tussen diverse queer vrouwen en de gemeenschap. Dit betekent dat je niet alleen bij Her terecht kan voor een relatie of een date, maar ook voor een vriendschap of een andere vorm van een relatie of verbinding.

Her is here to connect womxn and queer people.

Hoe werkt Her?

De aanmelding bij Her is vrij eenvoudig. Je hebt alleen een telefoonnummer, Facebook- of Instagram-account nodig om je te kunnen registreren. Wil je je registreren met een telefoonnummer, dan krijg je een verificatiecode via een sms. Na het invoeren van deze code kun je beginnen met het invullen van de nodige persoonlijke gegevens. Registreer je je Her account met je Facebook of Instagram account, dan kun je ook foto’s van je profiel overzetten naar je Her profiel. Vervolgens kun je beginnen met het aanmaken van een persoonlijk profiel.

Je kunt maximaal 6 foto’s toevoegen. Daarnaast geef je informatie over jezelf, zoals je geslacht, seksuele voorkeur, relatiestatus, lengte, sterrenbeeld, beroep, opleiding en politieke opvattingen. Daarnaast kun je ook je voorkeuren voor een partner opgeven.

her app

Matches en chatten

Nadat je je profiel hebt aangemaakt, kan je datingavontuur beginnen. In de chatfunctie vind je een lijst van alle leden die online zijn. Je kunt alleen met iemand chatten als je hun profiel aan je favorietenlijst hebt toegevoegd. Net zoals Facebook heeft Her ook een feed waar je doorheen kunt scrollen. Hiermee kun je alle updates van de gebruikers die op je vriendenlijst staan.

Her heeft ook een optie om een evenement te delen op je feed. Daarnaast heeft de datingapp ook een community-functie. Dit werkt als een soort forum waar je als lid aan kan deelnemen en interessante onderwerpen met anderen kunt bespreken. Je kunt uiteraard ook zoeken naar andere profielen door middel van zoekfuncties. Trekt iemand je interesse, voeg diegene dan toe aan je favorietenlijst en begin een chatgesprek. In een chatgesprek kun je ook foto’s sturen.

De app heeft is ook voorzien van een handige locatiefunctie. Die kun je aanzetten om te zien hoe ver bepaalde leden van je verwijderd zijn. Een leuke functie wanneer je op stap of op vakantie bent.

Prijzen

De aanmelding bij Her is volledig gratis, maar wil je gebruik maken van alle mogelijke functies die Her aanbiedt, dan zul je moeten upgraden naar een premium account. Met een premium account kun je alle profielen bekijken en zien welke gebruikers zich bij je in de buurt bevinden. Daarnaast krijg je met premium account ook meldingen over vriendschapsverzoeken, evenementen bij je in de buurt en leden die je profiel leuk vinden. De abonnementskosten van een premium abonnement bij Her zijn als volgt:

  • 1 maand voor €14,99 per maand
  • 6 maanden voor €10,00 per maand
  • 12 maanden voor €7,50 per maand

App en website

De Her app is te gebruiken op smartphones en tablets – niet direct via de website. Met de app kun je de locatiefunctie aanzetten om te zien welke leden bij jou in de buurt zijn. Daarnaast heb je de app zo altijd bij de hand en kun je altijd en overal met andere leden chatten. De app is volledig gratis te downloaden in de Google Play of Apple Store. Her is dus te gebruiken door Apple- en Android-gebruikers. Wat Her onderscheidt van andere datingapps, is dat de app meer op een socialmediaplatform lijkt zoals Facebook dan op een standaard datingapp.

App StoreGoogle Play

Is het betrouwbaar?

Her krijgt veel positieve reviews. Een veelgenoemd voordeel is dat de verificatie via je telefoon of Instagram- of Facebook account ervoor zorgt dat iedereen die zich als een vrouw identificeert zich kan aanmelden voor Her. Zo kunnen nepaccount zoveel mogelijk worden voorkomen en kan er een veilig platform gecreëerd worden voor queer vrouwen.

Veiligheid en privacy

Her maakt gebruik van een veilige SSL-verbinding, wat betekent dat je persoonlijke gegevens veilig en beschermd zijn. De app zet zich elke dag in om een zo veilig mogelijk platform te creëren. Zo heb je onder andere de mogelijkheid om iemand te blokkeren in het geval dat iemand je lastig valt of wanneer je een profiel niet vertrouwd. Heb je vragen, opmerkingen of klachten, dan kun je terecht op de Help & Support pagina van Her.

her profielen

Over Her

Her is niet alleen voor vrouwen opgericht, maar ook door vrouwen opgericht. Robyn Exton is namelijk de oprichter van Her. De app heette voorheen Dattch, maar werd onder de naam Her in september 2013 gelanceerd. De geboorteplaats van de app was in Londen, maar het hoofdkantoor verhuisde in 2019 naar San Francisco.

Tegenwoordig heeft Her meer dan 5 miljoen leden wereldwijd en is het beschikbaar in 55 landen. Her is vrij snel uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende dating apps voor lesbiennes, bisekseksuelen en queer vrouwen. Her beweert de meest populaire datingapp voor lesbiennes te zijn en onderscheidt zich van andere datingapps door het feit dat het uitsluitend is ontworpen voor queer vrouwen, door queer vrouwen.

Veelgestelde vragen

Is Her gratis?

Ja, datingapp Her is gratis met beperkingen. De basisfuncties van de Her-app zijn gratis voor alle leden die zich aanmelden. Een Her Premium lidmaatschap is echter benodigd om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Is Her voor iedereen?

Nee, Her is alleen bedoeld voor lesbi, bi- en queer vrouwen. Het omschrijft zichzelf als een dating app voor LGBTQ+ mensen.

Zijn er vergelijkbare dating apps als Her?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Qutie.

Kun je swipen op Her?

Ja, profielen swipen is de standaard werkwijze van de Her-app. Als je op een profiel naar links veegt, betekent dit dat je niet geïnteresseerd bent. Wanneer je naar rechts veegt op een profiel, dan betekent dit dat je in de persoon geïnteresseerd bent.

Wat is de minimumleeftijd voor Her?

De Her app is beschikbaar voor deelnemers vanaf 18 jaar oud. Minderjarige gebruikers worden niet toegelaten tot het vrouwenplatform.

Heeft Her een website?

Ja, Her heeft een website. De datingfuncties zijn echter alleen beschikbaar in de Her-app. De website dient slechts ter informatie.