Hoe blokkeer ik iemand op Tinder?

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

Tinder is niet meer weg te denken uit het leven van de Nederlandse single. Het is een leuke besteding van je tijd en geeft je de mogelijkheid om snel singles bij je in de buurt te vinden. Het is echter niet altijd rozengeur en maneschijn. Die ene leuke single waar je veel van verwachtte blijkt toch niet de match te zijn waar je op hoopte. Negeren helpt maar weinig en je blijft berichten ontvangen. Wat moet je daar nu mee? Op dit soort momenten is het handig dat je iemand kunt blokkeren op Tinder.

Match blokkeren

Een match blokkeren op Tinder is eenvoudig. Open de Tinder app en ga naar het gesprek met de match die je wilt blokkeren. Dit doe je door eerst naar het chatscherm te gaan via het chat icoon. Als je het gesprek geopend hebt is er een menu aanwezig in de rechterbovenhoek. Open dit menu en kies voor Match opheffen. Vervolgens wordt gevraagd om een bevestiging. Bevestig het opheffen en je hebt de match geblokkeerd. Het gesprek met de match is verwijderd en de persoon kan geen contact meer met je opnemen. Het is niet mogelijk om de match weer te herstellen dus wees er zeker van dat je de persoon wilt blokkeren.

  • Open de Tinder app
  • Ga naar het chatscherm
  • Open het gesprek met de match
  • Open het menu in de rechterbovenhoek
  • Kies voor Match opheffen
  • Bevestig je keuze

Tinder match opheffen

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Waarom iemand blokkeren?

Als je iemand wilt blokkeren dan kun je dat zonder problemen doen. Je bent niemand iets verplicht en je hoeft je niet te verantwoorden. Dat je de persoon in een seconde tijd beoordeeld hebt zegt al genoeg. Soms ben je gewoon te fanatiek aan het vegen en besef je later pas dat de persoon helemaal niet bij je past. De match blokkeren ligt dan uiteraard voor de hand. Als je een match hebt waar je geen contact meer mee wil hebben dan kun je deze blokkeren. Wat moet je immers met matches die je niet meer spreekt? Het enige wat deze matches doen is het opvullen van de lijst met matches maar je hebt er niets aan.

Wanneer iemand rapporteren?

Het spreekt voor zich dat als je beledigt wordt, bedreigd, uitgescholden of iets vergelijkbaars dat je dan geen contact meer wil met de match. Blokkeren door middel van de “match opheffen” functie werkt goed maar het voorkomt niet dat anderen mogelijk last krijgen van dezelfde persoon. Daarom is er ook de optie om een gebruiker te rapporteren voor ongewenst gedrag. Dit werkt op dezelfde manier als de match opheffen alleen dan krijgt Tinder hier bericht van. De ontwikkelaars en medewerkers kunnen de persoon vervolgens controleren en bepalen of deze nog gebruik van de app mag blijven maken. Als je iemand simpelweg niet leuk genoeg vindt dan hoef je deze niet te rapporteren, alleen de match opheffen is voldoende. Als iemand echter ongevraagde seksueel getinte berichten verstuurt, foto’s van het geslachtsdeel, bedreigingen uit of iets in die richting dan is het verstandig om de persoon te rapporteren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie