Hoe blokkeer ik iemand op Tinder? Match opheffen en contacten blokkeren

Michael Schouten
Door Michael Schouten
6 minuten leestijd

Tinder, de onmisbare metgezel van de Nederlandse single. De app biedt een leuke manier om je tijd door te brengen en snel singles bij jou in de buurt te vinden. Maar soms, te midden van alle swipes en chats, kom je die ene veelbelovende match tegen die gewoon niet blijkt te zijn wat je had gehoopt.

Het negeren van de berichten lijkt niet te helpen, ‘hou eens op’ zeggen helpt ook niet en je blijft maar meldingen ontvangen. Wat moet je dan doen? Gelukkig kun je op zulke momenten vertrouwen op de veiligheidsfuncties van Tinder. We leggen je uit hoe je een match opheft, een profiel blokkeert en hoe je je bestaande contacten blokkeert.

Hoe kun je je match opheffen?

Laten we eerst maar eens beginnen met de simpelste optie om iemand niet meer te hoeven spreken. Als je gewoon geen zin meer hebt in een gesprek met je match, dan kun je deze match opheffen. Je blokkeert de ander daarmee niet, maar het voorkomt wel dat de ander contact met jou kan opnemen – wat mogelijk je doel is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het opheffen van een match op Tinder is een fluitje van een cent. Open simpelweg de Tinder-app en ga naar het gesprek met de desbetreffende match die je wilt opheffen. Dit doe je door naar het chatscherm te gaan via het chat-icoontje. Eenmaal in het gesprek, zie je rechtsboven een menu. Klik daarop en selecteer ‘Match opheffen’. Je krijgt dan een bevestigingsvraag. Bevestig je keuze, en voilà, je hebt de match opgeheven.

Het gesprek met de match verdwijnt, en die persoon kan geen contact meer met je opnemen. Onthoud wel dat je een opgeheven match niet meer kunt herstellen, dus wees zeker van je beslissing.

 • Open de Tinder-app
 • Ga naar het chatscherm
 • Open het gesprek met de match
 • Open het menu rechtsboven
 • Tik op voor ‘Match opheffen’
 • Bevestig je keuze

Wanneer een match opheffen?

Als je een match wilt opheffen, dan kun je dat zonder problemen doen. Je bent niemand iets verplicht en je hoeft je niet te verantwoorden. Soms ben je gewoon te fanatiek aan het vegen geweest en besef je later pas dat iemand helemaal niet bij je past. De match opheffen is dan de beste keuze. Als je een match hebt waarmee je geen contact (meer) wilt, hef de match dan op.

Hoe kun je een profiel blokkeren?

Als we een stap verder gaan dan een match opheffen, komen we uit bij blokkeren. Daarmee voorkom je dat je de ander ooit nog een keer ziet in de app. Als je iemand in de app ziet met wie je absoluut niet wilt matchen, kun je die persoon op voorhand blokkeren. Deze functie zorgt ervoor dat jij diegene niet meer ziet en de ander ziet jou ook niet meer. Wederom gaat het om een permanente actie, wat betekent dat het niet ongedaan gemaakt kan worden.

 • Scrol naar de onderkant van het profiel dat je wilt blokkeren
 • Tik op ‘[gebruikersnaam] blokkeren’
 • Bevestig je keuze

Wanneer iemand blokkeren?

Er zijn verschillende situaties waarin je iemand op Tinder zou willen blokkeren, en het draait allemaal om je comfort en veiligheid. Dit zijn goede situaties waarin iemand blokkeren op Tinder een verstandige keuze is:

 • Ongepaste berichten: als iemand je voortdurend ongepaste of seksueel getinte berichten stuurt waarbij jij je ongemakkelijk voelt.
 • Agressief gedrag: als je te maken krijgt met agressieve taal, bedreigingen of verbaal geweld van een match.
 • Negeren van grenzen: als iemand herhaaldelijk je grenzen negeert of niet respecteert wat je wel of niet wilt in een gesprek.
 • Spam of opdringerigheid: als iemand je overweldigt met herhaalde berichten, verzoeken om geld, of je lastigvalt met ongewenste aandacht.
 • Onjuiste informatie: als je ontdekt dat een match valse informatie heeft verstrekt, zoals een vervalste foto of fictieve naam.

In al deze gevallen is blokkeren de juiste optie. En dat niet alleen, rapporteren aan Tinder is dan eigenlijk ook nodig. Dit werkt op dezelfde manier als een match opheffen, maar dan kies je voor ‘Rapporteren’.

Hoe kun je je contacten blokkeren?

Wil je iemand liever niet zien op Tinder, zoals je ex, collega’s of familieleden? Dan kun je dit instellen met Contacten blokkeren. Deel je contactenlijst met Tinder, selecteer een contact (of meerdere) dat je wilt blokkeren en de app zal voorkomen dat jullie elkaar tegenkomen. In tegenstelling tot de andere opties, kun je geblokkeerde contacten wel deblokkeren.

 • Open de Tinder-app
 • Tik op het profielpictogram
 • Ga naar ‘Instellingen’
 • Scrol naar beneden en selecteer ‘Contacten blokkeren’
 • Geef Tinder toestemming om toegang te krijgen tot je contacten
 • Selecteer op het tabblad ‘Contacten’ de mensen uit je contactenlijst die je wilt blokkeren
 • Tik op ‘Contacten blokkeren’

Wanneer contacten blokkeren?

Contacten blokkeren is een relatief nieuwe functie van Tinder omdat er vraag naar was onder gebruikers. Voor veel van hen is het vervelend dat anderen die zij kennen, zoals collega en familieleden, ook tevoorschijn komen tussen de profielen. Als jij dit ook wilt voorkomen, kun je al deze personen blokkeren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie