Home Dating apps Ex blokkeren? Tinder geeft je meer controle met deze nieuwe functie

Ex blokkeren? Tinder geeft je meer controle met deze nieuwe functie

1 minuten leestijd
0
blokkeren contacten

Of het nu een ex-geliefde is, een familielid of je leidinggevende op het werk: er zijn mensen die je liever nooit tegenkomt op een datingapp. Het feit dat zij weten dat je in de markt bent voor liefde, is voor sommigen al genoeg reden om de datingapp per direct te verwijderen. Met dit in gedachten lanceert Tinder een nieuwe ‘Block Contacts’-functie waarmee je je persoonlijke contacten kunt blokkeren op de datingapp.

Uit een recent onderzoek in opdracht van Tinder blijkt dat meer dan 40% van de ondervraagden een ex-partner is tegengekomen op een datingapp. Nog eens 24% heeft een familielid of collega gezien en 1 op de 10 heeft zelfs het profiel van hun docent gezien. Stuk voor stuk zijn het potentiële matches in de app geweest die in het echte leven nooit een match zullen zijn. En dat is onhandig, zo dacht Tinder. Als het kon, zou 78% van de ondervraagden deze contacten liever niet zien in de app of door hen gezien worden.

Block Contacts

De nieuwe functie heet Block Contacts, gemaakt om je meer controle te geven over je ervaring met de app. Het is geen test of pilot: de functie wordt wereldwijd uitgerold. Op de korte termijn kan iedereen die het wil zijn of haar contacten blokkeren in de profielinstellingen van de app. Van daaruit kun je invoeren welke van je contacten je liever niet wil zien of waar je niet door gezien wil worden. Of deze contacten nu al op Tinder actief zijn of dat later doen met dezelfde contactgegevens, ze verschijnen niet meer in de stapel met voorgestelde profielen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De functie werd in eerste instantie getest in India, Korea en Japan. De gebruikers in die landen mochten Block Contacts een periode uitproberen, waarbij degenen die de functie gebruiken ongeveer een dozijn contacten toevoegden aan hun blokkeerlijst. Om de functie te gebruiken, ga je naar de instellingen en tik je op ‘Block Contacts’. Geef de app toestemming om je contacten in te zien en blokkeer vervolgens elk contact die je wilt blokkeren.

De ‘Block Contacts’-functie is de laatste toevoeging aan de app die zich richt op het vergroten van de veiligheid van de app. Het voorkomt niet alleen de awkward momenten waarin een ex wordt voorgesteld als een potentiële match, maar ook kun je stalkers en anderen – die je in het verleden overlast hebben gegeven – blokkeren in de app.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Relaties leiden tot lager zelfbeeld, minder tevredenheid en meer depressies’

Relaties maken gelukkig, toch? Nou, niet helemaal, suggereert nieuw onderzoek. De ‘happily…