Home Algemeen Geld vouwen in een hartje om iemand te verrassen

Geld vouwen in een hartje om iemand te verrassen

2 minuten leestijd
0
geld hartje

Je swiped, matcht, chat en gaat op date. Het is de anatomie van de typische Tinder date. Vol gezonde en misschien zelfs wat ongezonde spanning ontmoet je je match in real-life voor een koffie. Het is leuker dan verwacht. Je lacht, flirt en als het aan jou ligt plan je meteen een tweede date.

De rekening met liefde betalen

Voordat het zover is word je geconfronteerd met de rekening; wie betaalt? Trek je zelf de portemonnee of deel je de rekening? Het afrekenen is voor velen een ongemakkelijk moment, maar niet als je het op deze manier doet. Voordat je je date vraagt om een Tikkie te versturen kun je het ook wat specialer maken. Hoe? Dat doe je door het geld in een hartje te vouwen.

Vouw vooraf een briefje van 5, 10, 20 of 50 in een hart en bewaar het in je portemonnee. Mocht de date boven verwachting goed gaan, en je betaalt de rekening (deels), dan haal je het tevoorschijn om je date te verrassen. Gevorderde serial daters kunnen de stappen uit het hoofd leren, om op de eerste date ter plekke een hartje te vouwen. Dit is hoe je dat doet:

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
 • ✅ Dating
 • ✅ Relatie
 • ✅ Liefde

Hartje vouwen in 13 Stappen

 1. Om te beginnen leg je het biljet open op tafel
 2. Vouw het biljet in het midden
 3. Vouw de rechterkant van het biljet naar de linkerkant
 4. Draai het biljet om
 5. Vouw de rechterkant van het biljet naar de linkerkant
 6. Open het biljet zodat het slechts één keer gevouwen is
 7. Leg het biljet met de open kant op tafel
 8. Vouw de bovenste twee hoeken naar binnen
 9. Duw de onderkant naar voren terwijl je de onderkant op de plek houdt
 10. Terwijl je dat doet druk je de zijkanten naar beneden
 11. Draai het biljet om
 12. Vouw de kleine hoeken aan de bovenkant (midden) naar binnen
 13. Draai het biljet om en je hartje van geld is klaar
hart rond

Pro tip

Kies nieuwe biljetten of in ieder geval geen biljetten die veelvuldig zijn gebruikt. Geld dat versleten en gerimpeld is, is moeilijk gelijkmatig te vouwen en is niet in staat om de duidelijke vorm van een hart te behouden. Gebruik bijvoorbeeld alleen biljetten die je zelf uit de pinautomaat hebt gehaald.

Geld, maar dan leuker

Het vouwen van geld in een hartje neemt nog geen 30 seconden in beslag, als je het een paar keer hebt gedaan. Geld is geld, maar niet als je het verpakt als een lief klein geschenk. Je kunt elk eurobiljet gebruiken om een hartje van te maken. Zoals je waarschijnlijk al raadt, zijn de grotere biljetten makkelijker dan kleinere biljetten.

Wil je geld vouwen om er iets romantisch van te maken? Dan weet je nu hoe je dat moet doen. Verras je date, geef het op Valentijnsdag als onderdeel van het cadeau of voor elk ander moment waarop je iemand wilt trakteren op geld.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 redenen waarom langdurig single blijven het overwegen waard is

Huisje, boompje, beestje: het is wat de maatschappij traditioneel gezien van ons verwacht.…