Van swipen tot vonken: hoe je zintuigen de sleutel zijn voor datingsucces

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

Online daten en romantiek: een match made in heaven? Absoluut. Een datingprofiel invullen en swipen op datingapps lijken misschien wat kil, maar geloof het of niet, volgens een recent onderzoek van datingsite Lexa gelooft maar liefst 77% van de Nederlandse singles dat je échte connecties kunt maken en zelfs romantiek kunt ervaren via een datingapp. Maar hier komt de twist: hoewel online dating een digitale aangelegenheid lijkt, blijft de menselijke touch een cruciale rol spelen. Waarom? Omdat niet alle zintuigen online worden geprikkeld.

Het kan soms behoorlijk spannend zijn, de zoektocht naar de ware. Je vraagt je af: is die persoon echt zoals op die foto’s of hebben we te maken met een catfish? Heeft diegene een interessant accent of een stem die afschrikt? Om een goed beeld te krijgen van je toekomstige date, spelen al je zintuigen een rol.

Zintuigen waar singles op vertrouwen

Lexa’s onderzoek bevestigt dat het niet alleen om foto’s en teksten gaat: Nederlandse singles hechten enorm veel waarde aan die menselijke touch tijdens het daten. Dus, om die vonk nog sneller te laten overslaan, is het slim om digitale features te gebruiken die je zintuigen aanspreken. Op welke zintuigen Nederlandse singles het meest vertrouwen in hun zoektocht naar liefde?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Zien

Op nummer één staat zonder twijfel ‘zien’. Hoewel uiterlijk niet alles is, wil het oog ook wat. Foto’s blijven belangrijk, maar bijna 40% van de singles smelt ook voor een betoverende blik of een schattige glimlach. Dus, waarom niet even videobellen tijdens het online daten?

Horen

De stem speelt ook een grote rol. Leuke chats zijn top, maar veel singles willen de stem van hun potentiële date horen. Meer dan een kwart van de singles valt als een blok voor iemands stem. Ongelofelijk, maar waar: maar liefst 75% zou een date zelfs afwijzen als die stem niet bevalt. Dus, gooi die sexy of grappige audioboodschap op je profiel en laat zien wie je bent én hoe je klinkt.

Ruiken

Geur is bijna net zo belangrijk. Ongeveer 20% van de singles zou vallen voor een aantrekkelijke geur of een lekker parfum, terwijl een even groot percentage juist zou afhaken vanwege een onaangename geur. Tijd om die online klik om te zetten in een persoonlijke ontmoeting.

Maar laten we eerlijk zijn, niets verslaat een echte ontmoeting in het echte leven, toch? Naast de uitdagende interacties op datingapps zijn we nog steeds op zoek naar kansen om in het echt te daten. Uit hetzelfde Lexa-onderzoek blijkt dan ook dat 60% van de Nederlandse singles wel zin heeft in een datingevent. Vooral de leeftijdsgroep die het meest gebruikmaakt van datingapps (25 t/m 34 jaar) is dol op het idee om andere singles te ontmoeten op een real life evenement. Bijna 80% van hen ziet dat als een meer natuurlijke manier om mensen te leren kennen en zichzelf te uiten.

Ongeveer 20% van de singles heeft interesse in een datingevent omdat ze gek zijn op échte ontmoetingen. Bijna 25% kiest voor een avontuurlijke activiteit tijdens de eerste date en evenveel mensen zouden dolgraag samen in een reuzenrad stappen. En raad eens? Lexa speelt hierop in. Op 24 en 25 augustus kun je in een romantisch reuzenrad stappen op het Rotterdamse festival CuliNESSE, dankzij de matchmakers van Lexa. Wil je nog iets uniekers? Er zijn speciale reuzenrad-dates die zijn gebaseerd op je zintuigen. Als je van spanning houdt, waarom zou je je eerste date dan niet letterlijk naar een hoger niveau tillen?

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie