Home Tips Mede-oprichters Tinder klagen eigenaar dating app aan voor 2 miljard dollar

Mede-oprichters Tinder klagen eigenaar dating app aan voor 2 miljard dollar

1 minuten leestijd
0
tinder blokkade

De mede-oprichters van Tinder en acht voormalige en huidige medewerkers van de populaire dating app klagen de huidige eigenaren van de dating app aan voor een gigantisch bedrag van 2 miljard dollar. De groep wil een schadevergoeding ontvangen voor een te lage waardering van de dating app ten tijde van de uitbetaling van de aandelen en opties, zo meldt CNN News. Volgens hen heeft het bedrijf achter Tinder de waardering gemanipuleerd om hen op deze manier miljarden dollars minder uit te betalen.

2 miljard dollar

De rechtszaak, die dinsdag is ingediend bij de rechtbank in New York, streeft naar een schadevergoeding van ten minste 2 miljard dollar van Match Group (MTCH) en het moederbedrijf, InterActiveCorp (IAC). Vier van de eisers, die nog steeds bij Tinder werken, hebben sinds dinsdag een betaald administratief verlof gekregen van het bedrijf.

Lage waardering aandelen

Het geschil gaat over de waardering van Tinder in 2017. De analyse om de aandelen te waarderen werd uitgevoerd door Wall Street banken om een waarde vast te stellen voor het verzilveren van de aandelen en opties door ex-werknemers. De waardering van Tinder in 2017 was vastgesteld op 3 miljard dollar. Deze waardering was gelijk aan een taxatie die twee jaar eerder was uitgevoerd, ondanks een snelle groei in omzet en abonnees.

Belangrijke onderdelen van een verwachte omzetgroei door de introductie van Tinder Plus en Tinder Gold zouden achterwege gelaten zijn. Door een lage waardering van de aandelen was Match Group in staat om voormalige en huidige werknemers met aandelen minder uit te keren.

Manipulatie van gegevens

In de rechtszaak wordt ingegaan op het feit dat de huidige eigenaren van Match en IAC opzettelijk gegevens gemanipuleerd hebben die zij aan de banken hebben overhandigd voor de waardering. De kosten zouden overschat zijn en de potentiële omzetgroei onderschat zodat de waardering kunstmatig lager gehouden werd. IAC heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt gezegd dat het zich “krachtig zal verzetten”.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Bekijk zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Afkicken van verliefdheid: als ‘verslaafd aan de liefde’ je te veel wordt

Waarschijnlijk weet bijna iedereen wel hoe het is om verliefd te zijn. We hebben het over …