Home Dating apps Mede-oprichters Tinder klagen eigenaar dating app aan voor 2 miljard dollar

Mede-oprichters Tinder klagen eigenaar dating app aan voor 2 miljard dollar

1 minuten leestijd
0
tinder blokkade

De mede-oprichters van Tinder en acht voormalige en huidige medewerkers van de populaire dating app klagen de huidige eigenaren van de dating app aan voor een gigantisch bedrag van 2 miljard dollar. De groep wil een schadevergoeding ontvangen voor een te lage waardering van de dating app ten tijde van de uitbetaling van de aandelen en opties, zo meldt CNN News. Volgens hen heeft het bedrijf achter Tinder de waardering gemanipuleerd om hen op deze manier miljarden dollars minder uit te betalen.

2 miljard dollar

De rechtszaak, die dinsdag is ingediend bij de rechtbank in New York, streeft naar een schadevergoeding van ten minste 2 miljard dollar van Match Group (MTCH) en het moederbedrijf, InterActiveCorp (IAC). Vier van de eisers, die nog steeds bij Tinder werken, hebben sinds dinsdag een betaald administratief verlof gekregen van het bedrijf.

Lage waardering aandelen

Het geschil gaat over de waardering van Tinder in 2017. De analyse om de aandelen te waarderen werd uitgevoerd door Wall Street banken om een waarde vast te stellen voor het verzilveren van de aandelen en opties door ex-werknemers. De waardering van Tinder in 2017 was vastgesteld op 3 miljard dollar. Deze waardering was gelijk aan een taxatie die twee jaar eerder was uitgevoerd, ondanks een snelle groei in omzet en abonnees.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Belangrijke onderdelen van een verwachte omzetgroei door de introductie van Tinder Plus en Tinder Gold zouden achterwege gelaten zijn. Door een lage waardering van de aandelen was Match Group in staat om voormalige en huidige werknemers met aandelen minder uit te keren.

Manipulatie van gegevens

In de rechtszaak wordt ingegaan op het feit dat de huidige eigenaren van Match en IAC opzettelijk gegevens gemanipuleerd hebben die zij aan de banken hebben overhandigd voor de waardering. De kosten zouden overschat zijn en de potentiële omzetgroei onderschat zodat de waardering kunstmatig lager gehouden werd. IAC heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt gezegd dat het zich “krachtig zal verzetten”.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Uit elkaar gaan of niet: 5 manieren om dat te testen

Het is een van de moeilijkste beslissingen die we maken in ons leven: uit elkaar gaan of b…