Home Dating apps Tinder account geblokkeerd? Dit zijn de redenen waarom Tinder je kan verbannen

Tinder account geblokkeerd? Dit zijn de redenen waarom Tinder je kan verbannen

3 minuten leestijd
17
tinder blokkade

Tinder, wie kan nog zonder deze dating app? Het is met stip de nummer één dating app van Nederland. Het is een plek waar iedereen ouder dan 18 jaar welkom is om zichzelf te matchen met andere gebruikers. Waar sommige singles er voor jaren plezier aan kunnen beleven maken andere Tinder gebruikers niet lang deel uit van de Tinder gemeenschap. Geblokkeerd worden op Tinder is geen pretje als je waarde hecht aan je matches. De blokkade voorkomt dat je kunt inloggen zodat je geen toegang meer hebt tot je berichten en alle andere informatie in je account. Hoe kan dit?

Waarom Tinder gebruikers blokkeert

tinder geblokkeerdTinder heeft richtlijnen opgesteld waar iedere gebruiker zich aan dient te houden. Wanneer je respectvol met je matches omgaat dan is er niets om je zorgen over te maken. Als je dit niet doet dan is het mogelijk dat Tinder je account blokkeert. In het geval dat te veel mensen melding hebben gemaakt dan is het mogelijk dat je voorgoed afscheid kunt nemen van Tinder. Er zijn geen tweede kansen, geblokkeerde gebruikers worden permanent verbannen van de dating app. Dit zijn de redenen waarom Tinder een account kan blokkeren.

Je foto’s

Ongepaste en ongewenste afbeeldingen zijn één van de eerste redenen waarom je geblokkeerd kunt worden. Tinder vraagt je om het stijlvol te houden. Dit betekent geen seksuele inhoud, naaktheid, seksspeeltjes en andere beelden die gezien worden als 18+. Foto’s en afbeeldingen van gewelddadige en grafische content is ook niet toegestaan, net als beelden van dode dieren. Zelfs als je een foto van jezelf wilt laten zien toen je nog jong was kan Tinder de foto verwijderen. Foto’s waar alleen een kind op wordt getoond zijn niet welkom, een regel bedoeld om kinderen te beschermen. Als je foto’s gebruikt waar auteursrecht op zit dan is het ook mogelijk dat deze foto’s verwijderd worden. De foto’s die niet aan de richtlijnen voldoen worden verwijderd. In het ergste geval en bij herhaling wordt je Tinder account verwijderd en heb je geen toegang meer tot je profiel.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
 • ✅ Dating
 • ✅ Relatie
 • ✅ Liefde

Je profiel

Onderdeel van je profiel is het kleine stukje tekst dat je kunt gebruiken om jezelf mee te promoten. Hoe creatief je ook denkt te zijn, niet alles wordt toegelaten. Zo mag je niet je telefoonnummer in je profiel plaatsen maar ook geen privégegevens, van jezelf of die van anderen. Beledigende teksten, opruiing en meer horen niet thuis in je Tinder profiel. Dit kan voor Tinder reden zijn om je te verbannen als je dit wel doet.

Je berichten

De snelste en meest voorkomende manier om van Tinder platform afgegooid te worden is door de verkeerde berichten te versturen. Sommige gebruikers gooien niet alleen de eigen glazen in maar beledigen daarbij ook andere leden met de berichten. Tinder kan je account verwijderen als je respectloos, bedreigend of grof bent tegenover andere gebruiker. Dat is niet zo vreemd en eigenlijk heel logisch. Zo worden ook pesterijen, intimidatie en het openbaar maken van persoonlijke gegevens van anderen heel serieus genomen. Tinder voert een zero tolerance beleid voor elk vorm van agressief gedrag. Waar Tinder ook niet van houdt zijn scammers en spammers. Gebruikers die financiële gegevens delen worden zo snel mogelijk verbannen en ook is het oppassen als je een internetadres van een website wilt delen. Nu zul je niet meteen verbannen worden als je een nieuwsbericht deelt maar wel als je de gebruiker naar één of andere louche website wilt leiden.

Waarschuwing van Tinder

Als je geluk hebt krijg je eerst een waarschuwing van Tinder. Je kunt bijvoorbeeld een bericht ontvangen dat je een ongebruikelijk hoog aantal keren gerapporteerd bent door andere gebruikers. Het is tijd om je profiel te controleren of je foto’s aan de richtlijnen voldoen maar let ook op wat je verstuurt naar andere gebruikers. De waarschuwing is een eerste stap naar een volledige blokkade.

Voorkomen dat je geblokkeerd wordt

Het is niet moeilijk om te voorkomen dat je geblokkeerd wordt. Wees jezelf maar bovendien eerlijk naar andere toe en doe je niet anders voor dan je bent. Tinder is geen plek waar je de catfish kunt uithangen. Je hebt te maken met echte mensen, echte matches en echte gevoelens; vergeet dat niet.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

17 Reacties

 1. rakker66

  25 januari 2018 at 14:03

  wil dat mij account verwijdert word

  Reageer

 2. Eddy

  22 juni 2018 at 23:30

  Door tinder geblokkeerd zonder enige commentaar of uitleg. Zou graag terug op de app willen.

  Reageer

  • Remco

   28 juli 2020 at 07:16

   Ik ook. Ik ken iemand die een nieuw telefoonnummer had die waarschijnlijk bij zijn vorige eigenaar geblokkeerd was. Erg raar beleid dat daar ook niet eens over gecommuniceerd wordt en kan worden.

   Reageer

 3. Maarten

  25 september 2018 at 15:34

  Tinder blokkeert mij zonder reden!! Wil terug op Tinder lukt niet foutmelding 40303
  Niets fout gedaan alles volgens der egels gedaan! Waarschijnlijk gehackt!!
  En nu??

  Reageer

  • Niek

   1 oktober 2018 at 13:24

   Ik ben ook geblokkeerd door Tinder, totaal zonder reden, ineens kan ik niet meer inloggen, ik krijg ook de foutcode 40303.

   Wat kan hieraan gedaan worden? Op internet staat dat je door Tinder verbannen bent!?!?

   Reageer

 4. SANSA

  2 oktober 2018 at 21:19

  Hier ook ineens geblokkeerd zonder reden….

  Reageer

 5. Miranda

  25 oktober 2018 at 23:13

  Ik ben door tinder geblokkerd en had er niks verkeerdopsyaan

  Reageer

 6. Simone

  5 november 2018 at 16:44

  Ook “ineens” geblokt door tinder …

  Reageer

  • Petra kraijer

   7 oktober 2019 at 18:47

   Geblokkeerd door Tinder voor niets!! Absoluut zeker van.. en geen enkele uitleg, heel kwalijk

   Reageer

 7. Leon

  31 december 2018 at 11:32

  Kan geen account aanmaken omdat tinder mijn account verwijderd heeft. Ik weet alleen nergens van. Vermoed een hack. Weet iemand of ik hier iets kan doen. Contact met tinder lijkt wel onmogelijk.

  Reageer

 8. Alexandra

  13 januari 2019 at 12:58

  Ik ben ook ineens geblokkeerd zonder enige reden. Ik heb ook nooit iemand beledigd, geen opruiende tekat of wat dan ook en mijn foto’s staan er ook al jaren op. Kortom ongebruikelijk.

  Reageer

  • Miss a

   16 februari 2019 at 09:06

   Ik ook. Alleen de hamvraag is.. hoe kom ik er terug op al dan niet met een nieuw account

   Reageer

 9. Jobje

  25 maart 2019 at 20:46

  Help, niet alleen dat ik geblokkeerd ben door Tinder (en heb zelfs géen idee waarom) maar mijn account blijft dus tot in lengte van dagen bestaan!!!

  Contact zorken met Tinder lukt op geen enkele manier, wat nu?

  Reageer

 10. Justinvz

  16 juni 2019 at 09:27

  Ik ben ook 2x achter elkaar verbannen en ik weet niet waarom. Mijn eerste account had ik wel bijna een jaar voordat deze opeens verwijderd is. Ik moest wel erg vaak opnieuw aanmelden met een SMS-code, maar mijn account deed het nog. Later heb ik een nieuw nummer gekregen, dus ook een nieuw account aangemaakt. En 3 dagen na het aanmaken van een nieuw account is deze ook alweer verbannen… snap er niks van.

  Reageer

 11. Pierre marieke

  20 oktober 2019 at 19:19

  Ik lees vandaag zo als ik nu lees van andere is mijn verhaal. Er jammer genoeg 1 erbij. Ik ben ook verwijderd zonder waarschuwing of een mail.

  Ik hoop dat tinder inziet dat gebruikers ook mensen zijn en geen afval. Om zonder gesprek te dumpen. Ik zou niet weten wat mijn geval zou zijn. Ik hoop op een terugkeer.

  Reageer

 12. MX

  25 oktober 2019 at 21:38

  Hier ook! Ik ben niet bijzonder veel actief, geen gekke naaktfoto’s maar juist allemaal heel netjes om vreemde opmerkingen te voorkomen, geen gekke bio. Geen waarschuwing, geen redenen helemaal niets. Ik snap er niets van en kan met niemand contact opnemen of een bezwaar aandragen. Wat is dit nou? Kan ik nu nooit meer een tinderaccount hebben? Wat een bullshit!

  Reageer

 13. Rick

  18 november 2019 at 21:38

  Om onze gebruikers te beschermen, kunnen we u geen info geven over de reden van het blokkeren van uw account. Dat is de reden die Tinder geeft voor het blokkeren van mijn account. Ik ben mij eerlijk gezegd van geen enkel kwaad bewust! Wat ook heel erg vreemd is dat ik als “gebruiker” dus helemaal niet beschermd wordt. Waarom de ene gebruiker wel en de ander niet? Waarschijnlijk als je te lang geen geld hebt uitgegeven en teveel matches hebt dat je gewoon geblokkeerd wordt, pure jaloezie daar. Dubieus bedrijf dat Facebook, alleen misbruik maken van je gegevens waneer het hun uit komt, maar als je als gebruiker iets hebt laten ze je stikken. Oplichters!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating apps voor mensen met autisme

Daten is ingewikkeld? Stel je dan eens voor hoe het is voor iemand met autisme. Alsof leve…