Home Dating apps Tinder account geblokkeerd? Redenen waarom Tinder je kan verbannen

Tinder account geblokkeerd? Redenen waarom Tinder je kan verbannen

5 minuten leestijd
45
tinder geblokkeerd

Tinder, wie kan nog zonder de dating app? Het is met stip de nummer één dating app van Nederland. Het is een plek waar iedereen ouder dan 18 jaar welkom is om zichzelf te matchen met andere gebruikers. Waar sommige singles er voor jaren plezier aan kunnen beleven, maken andere Tinder-gebruikers niet lang deel uit van de Tinder gemeenschap. Ze worden geblokkeerd door de app.

Geblokkeerd worden op Tinder is geen pretje als je waarde hecht aan je matches. De blokkade voorkomt dat je kunt inloggen. Het gevolg is dat je geen toegang meer hebt tot je berichten, matches en alle andere informatie in je account. Hoe dit kan?

Waarom Tinder gebruikers blokkeert

Tinder heeft richtlijnen opgesteld waar iedere gebruiker zich aan dient te houden. Wanneer je respectvol met je matches omgaat, dan is er niets om je zorgen over te maken. Als je dit niet doet? Dan is het mogelijk dat Tinder je account blokkeert. Je krijgt een melding te zien wanneer je probeert in te loggen. Maar er zijn meer redenen waarom je verbannen kunt worden van de app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Officieel zegt Tinder dat ze accounts verwijderen als ze ‘accountactiviteit detecteren die in strijd is met de Gebruiksvoorwaarden of Communityrichtlijnen’. In de praktijk komt het erop neer dat als te veel mensen melding maken van je profiel of berichten, dat het mogelijk is dat je voorgoed afscheid mag nemen van Tinder. Er zijn geen tweede kansen, geblokkeerde gebruikers worden permanent verbannen van de dating app. Dit zijn de redenen waarom Tinder een account kan blokkeren.

1. Je foto’s

Ongepaste en ongewenste afbeeldingen zijn een van de eerste redenen waarom je geblokkeerd kunt worden. Tinder vraagt je om het stijlvol te houden. Dat betekent geen seksuele inhoud, naaktheid, seksspeeltjes en andere beelden die als 18+ bestempeld kunnen worden. Foto’s en afbeeldingen van gewelddadige en grafische content zijn ook niet toegestaan, net als beelden van dode dieren. Zelfs als je een foto van jezelf in je babyjaren wilt laten zien, kan Tinder de foto of je profiel verwijderen. Foto’s waar alleen een kind op staat, zijn niet welkom – een regel bedoeld om kinderen te beschermen.

Als je foto’s gebruikt waar auteursrecht op zit, dan is het ook mogelijk dat deze foto’s verwijderd worden. De foto’s die niet aan de richtlijnen voldoen worden verwijderd. In het ergste geval en bij herhaling wordt je Tinder-account verwijderd en heb je geen toegang meer tot je profiel. Je bent dan verbannen, of geblokkeerd – hoe je het ook wilt noemen.

2. Je profiel

Onderdeel van je profiel is het kleine stukje tekst dat je kunt gebruiken om jezelf mee te promoten. Hoe creatief je ook denkt te zijn, niet alles wordt toegelaten. Zo mag je geen telefoonnummers in je profiel plaatsen en ook geen privégegevens – of die nu van jezelf of van anderen zijn. Beledigende teksten, opruiing en meer van dat horen ook niet thuis in je bio. De inhoud van je tekst kan voor Tinder reden zijn om je te verbannen.

3. Je berichten

De snelste en meest voorkomende manier om van het Tinder-platform afgegooid te worden? Dat is wanneer je de ‘verkeerde’ berichten verstuurt. Eigenlijk alles wat niet sociaal geaccepteerd is om te zeggen (of tonen) tegen een ander kan een reden zijn om je verbannen van de app.

Sommige gebruikers gooien niet alleen hun eigen glazen in, maar beledigen ondertussen ook andere leden met hun berichten. Tinder kan je account verwijderen als je respectloos, bedreigend of grof bent tegenover andere gebruikers. Dat is niet zo vreemd en eigenlijk heel logisch, niet?

Ook worden pesterijen, intimidatie en het openbaar maken van persoonlijke gegevens van anderen heel serieus genomen. Tinder voert een zerotolerancebeleid voor elke vorm van agressief gedrag. Psychisch of fysiek andere leden lastigvallen, aanvallen of onveilig laten voelen – in welke vorm dan ook – is logischerwijs niet toegestaan. Tinder gebruikt geautomatiseerde detectietechnieken om de berichten van gebruikers te controleren.

Waar Tinder ook niet van houdt zijn scammers en spammers. Gebruikers die financiële gegevens delen worden zo snel mogelijk verbannen en ook is het oppassen geblazen als je een internetadres van een website wilt delen. Nu zul je niet meteen verbannen worden als je een nieuwsbericht deelt, maar wel als je je gesprekspartner naar een of andere louche website wilt leiden.

Waarschuwing van Tinder

Als je geluk hebt, krijg je eerst een waarschuwing van Tinder in de vorm van ‘Je account wordt gecontroleerd’. Je krijgt daarmee het bericht dat je een ongebruikelijk hoog aantal keren gerapporteerd bent door andere gebruikers.

Als je account wordt gecontroleerd, hebben andere gebruikers je meermaals gerapporteerd. Medewerkers van de app gaan de melding onderzoeken en bekijken of ze schendingen van de Gebruiksvoorwaarden of Community-richtlijnen kunnen vinden. Is dat niet het geval? Dan word je weer toegelaten tot de app. Heb je wel de beleidsregels overtreden? Dan neemt Tinder ‘passende maatregelen’, waaronder de mogelijkheid om je permanent te verbannen van het platform.

Krijg je de waarschuwing? Dan is het tijd om je profiel te controleren, of je foto’s aan de richtlijnen voldoen en let ook heel goed op wat je verstuurt naar andere gebruikers. De waarschuwing is een eerste stap naar een volledige blokkade. En je weet wat ze zeggen over zulke waarschuwingen: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

tinder verbannen

Geblokkeerd? Doe dit meteen

Wanneer je geblokkeerd bent op Tinder is er geen enkele manier om weer opnieuw lid te worden met dezelfde inloggegevens. Tinder wil niet dat geblokkeerde gebruikers terug kunnen komen op het platform en gebruikt daarom geavanceerde opsporingstechnieken om geblokkeerde gebruikers te weren.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een nieuwe Tinder-account aan te maken met dezelfde Facebook-account of telefoonnummer. Er is ook geen procedure die je kunt starten om weer toegang te krijgen. Kortom, als je eenmaal bent verbannen, is er geen weg terug.

Heb je een Plus, Gold of Platinum-abonnement genomen? Dan is het goed om te weten dat dit doorlopende abonnement niet automatisch wordt stopgezet als de app je blokkeert. Tenzij je met creditcard hebt betaald lopen de betalingen door, terwijl je dus geen gebruik meer kunt maken van de app.

Tinder-abonnement opzeggen

Als je het Tinder-abonnement wilt opzeggen, dan kun je de automatische verlenging uitschakelen. Dat doe je door deze stappen te volgen:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Tinder.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Tinder.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

lexa

Alternatief voor Tinder

Hoe jammer het ook is dat je verbannen bent van Tinder, er zijn meer dan genoeg alternatieven beschikbaar. Een van de beste alternatieven voor Tinder is het Nederlandse Lexa. Het is weliswaar iets meer gericht op serieuze singles, maar als je eens iets anders wilt proberen dan swipen, dan is Lexa de beste keuze.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Krijg ik een melding te zien als ik ben verbannen?

Ja, als je verbannen bent door Tinder, dan ontvang je daar een melding van. De melding wordt getoond wanneer je probeert in te loggen – wat niet lukt. Tinder geeft geen reden door waarom je bent verbannen.

Ben ik alle matches kwijt na de blokkade?

Ja, je hebt geen toegang meer tot je account als je bent geblokkeerd. Dat wil zeggen: je verliest alle berichten, matches en informatie die je hebt gedeeld met de app.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel aanmaken?

Nee, als je bent verbannen op Tinder kun je geen nieuwe account meer aanmaken. Om te voorkomen dat je dit wel doet, heeft Tinder een aantal maatregelen getroffen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om met dezelfde Facebook-account een profiel aan te maken en ook is dit niet mogelijk met hetzelfde telefoonnummer.

Kan ik mijn account terugkrijgen?

Nee, Tinder biedt geen mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de keuze om je account te verbannen. Naast dat Tinder geen reden geeft waarom je bent geblokkeerd, is het ook niet mogelijk om argumenten aan te leveren waarom je niet geblokkeerd zou moeten worden.

Waarom is mijn Tinder-account verwijderd?

Als Tinder je account heeft verwijderd, hebben medewerkers van de app bevestigd dat je je niet hebt gehouden aan de gebruikersvoorwaarden of communityrichtlijnen van Tinder. Omdat deze richtlijnen of voorwaarden zijn geschonden, heeft Tinder reden gezien om je account te blokkeren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

45 Reacties

 1. rakker66

  25 januari 2018 at 14:03

  wil dat mij account verwijdert word

  Reageer

 2. Eddy

  22 juni 2018 at 23:30

  Door tinder geblokkeerd zonder enige commentaar of uitleg. Zou graag terug op de app willen.

  Reageer

  • Remco

   28 juli 2020 at 07:16

   Ik ook. Ik ken iemand die een nieuw telefoonnummer had die waarschijnlijk bij zijn vorige eigenaar geblokkeerd was. Erg raar beleid dat daar ook niet eens over gecommuniceerd wordt en kan worden.

   Reageer

  • Max

   20 oktober 2020 at 12:18

   Opeens uit het niets ben ik verbannen van Tinder?

   Reageer

  • Jane

   10 augustus 2021 at 15:09

   Idem. Heel raar. Had net een account aangemaakt en meteen verwijderd. En geblokkeerd!

   Reageer

 3. Maarten

  25 september 2018 at 15:34

  Tinder blokkeert mij zonder reden!! Wil terug op Tinder lukt niet foutmelding 40303
  Niets fout gedaan alles volgens der egels gedaan! Waarschijnlijk gehackt!!
  En nu??

  Reageer

  • Niek

   1 oktober 2018 at 13:24

   Ik ben ook geblokkeerd door Tinder, totaal zonder reden, ineens kan ik niet meer inloggen, ik krijg ook de foutcode 40303.

   Wat kan hieraan gedaan worden? Op internet staat dat je door Tinder verbannen bent!?!?

   Reageer

 4. SANSA

  2 oktober 2018 at 21:19

  Hier ook ineens geblokkeerd zonder reden….

  Reageer

 5. Miranda

  25 oktober 2018 at 23:13

  Ik ben door tinder geblokkerd en had er niks verkeerdopsyaan

  Reageer

 6. Simone

  5 november 2018 at 16:44

  Ook “ineens” geblokt door tinder …

  Reageer

  • Petra kraijer

   7 oktober 2019 at 18:47

   Geblokkeerd door Tinder voor niets!! Absoluut zeker van.. en geen enkele uitleg, heel kwalijk

   Reageer

 7. Leon

  31 december 2018 at 11:32

  Kan geen account aanmaken omdat tinder mijn account verwijderd heeft. Ik weet alleen nergens van. Vermoed een hack. Weet iemand of ik hier iets kan doen. Contact met tinder lijkt wel onmogelijk.

  Reageer

 8. Alexandra

  13 januari 2019 at 12:58

  Ik ben ook ineens geblokkeerd zonder enige reden. Ik heb ook nooit iemand beledigd, geen opruiende tekat of wat dan ook en mijn foto’s staan er ook al jaren op. Kortom ongebruikelijk.

  Reageer

  • Miss a

   16 februari 2019 at 09:06

   Ik ook. Alleen de hamvraag is.. hoe kom ik er terug op al dan niet met een nieuw account

   Reageer

 9. Jobje

  25 maart 2019 at 20:46

  Help, niet alleen dat ik geblokkeerd ben door Tinder (en heb zelfs géen idee waarom) maar mijn account blijft dus tot in lengte van dagen bestaan!!!

  Contact zorken met Tinder lukt op geen enkele manier, wat nu?

  Reageer

 10. Justinvz

  16 juni 2019 at 09:27

  Ik ben ook 2x achter elkaar verbannen en ik weet niet waarom. Mijn eerste account had ik wel bijna een jaar voordat deze opeens verwijderd is. Ik moest wel erg vaak opnieuw aanmelden met een SMS-code, maar mijn account deed het nog. Later heb ik een nieuw nummer gekregen, dus ook een nieuw account aangemaakt. En 3 dagen na het aanmaken van een nieuw account is deze ook alweer verbannen… snap er niks van.

  Reageer

 11. Pierre marieke

  20 oktober 2019 at 19:19

  Ik lees vandaag zo als ik nu lees van andere is mijn verhaal. Er jammer genoeg 1 erbij. Ik ben ook verwijderd zonder waarschuwing of een mail.

  Ik hoop dat tinder inziet dat gebruikers ook mensen zijn en geen afval. Om zonder gesprek te dumpen. Ik zou niet weten wat mijn geval zou zijn. Ik hoop op een terugkeer.

  Reageer

 12. MX

  25 oktober 2019 at 21:38

  Hier ook! Ik ben niet bijzonder veel actief, geen gekke naaktfoto’s maar juist allemaal heel netjes om vreemde opmerkingen te voorkomen, geen gekke bio. Geen waarschuwing, geen redenen helemaal niets. Ik snap er niets van en kan met niemand contact opnemen of een bezwaar aandragen. Wat is dit nou? Kan ik nu nooit meer een tinderaccount hebben? Wat een bullshit!

  Reageer

 13. Rick

  18 november 2019 at 21:38

  Om onze gebruikers te beschermen, kunnen we u geen info geven over de reden van het blokkeren van uw account. Dat is de reden die Tinder geeft voor het blokkeren van mijn account. Ik ben mij eerlijk gezegd van geen enkel kwaad bewust! Wat ook heel erg vreemd is dat ik als “gebruiker” dus helemaal niet beschermd wordt. Waarom de ene gebruiker wel en de ander niet? Waarschijnlijk als je te lang geen geld hebt uitgegeven en teveel matches hebt dat je gewoon geblokkeerd wordt, pure jaloezie daar. Dubieus bedrijf dat Facebook, alleen misbruik maken van je gegevens waneer het hun uit komt, maar als je als gebruiker iets hebt laten ze je stikken. Oplichters!

  Reageer

 14. Diana

  12 oktober 2020 at 13:13

  Verwijdert van Tinder om? Gehackt door? Schaamteloos dat dit zomaar gebeurt omdat ik me ongepast gedragen zou hebben. Iemand verwijt me ongepast gedrag en ik kan mij niet verdedigen. Schandalig!

  Reageer

 15. Noor

  27 oktober 2020 at 00:04

  Geblokkeerd! Opnieuw! Geen onheuse gesprekken geen foto’s die niet mogen …alleen zit ik er niet elke dag op …normale gesprekken
  Het is niet de eerste keer maar wel de derde keer
  Ik zoek een alternatief. Ik verban Tinder

  Reageer

  • Lean

   7 december 2020 at 15:18

   He, herkenbaar. Ik ben ook geblokkeerd en het lukt tot geen enkele mogelijkheid weer terug erop te komen. Bij jou de derde keer? Het is je dus wel gelukt om weer opnieuw te Tinderen? Ik ben benieuwd..

   Reageer

   • Moi

    26 december 2020 at 10:57

    Ik ben ook onterecht verwijderd van Tinder. Iemand enig idee hoe je dit ongedaan kunt krijgen of hoe je er weer op komt?

    Reageer

 16. Ikke

  19 november 2020 at 20:37

  Ik ook geblokkeerd. Uit het niets, ik betaalde voor account, dus meer zichtbaar? Altijd normale gesprekken etc. Zelfs met ander tel nr geprobeerd maar wordt direct verwijderd. Erg irritant.

  Reageer

 17. Stef

  22 november 2020 at 20:07

  Same story!! Ik heb zelfs een een nieuw Apple account aangemaakt, had al een nieuw nr. Wel een week kunnen ‘genieten’ van tinder. Werkelijk rete irritant!! En ze reageren niet op mails etc.

  Reageer

 18. Yvonne

  23 november 2020 at 15:40

  Ook verbannen uit het niets. Te gek voor woorden.

  Reageer

 19. Piet

  30 november 2020 at 14:25

  Trieste preutse bedoeling die amerikanen.

  Reageer

 20. Kaat

  19 december 2020 at 17:01

  Ook ik ben vandaag eruit gegooid, zonder reden. Snap het niet. Wel op de dag van hernieuwd lidmaatschap. 1 maand automatisch verlengd vanaf vandaag en kan er niet meer in.

  Reageer

 21. Lizzy

  26 december 2020 at 00:38

  Ik ben ook uit het niets verbannen. Geen rare gesprekken. Erg raar dit

  Reageer

 22. Moved

  3 januari 2021 at 13:46

  Een door mij afgewezen persoon heeft dit bij mij geflikt. Bizar dat dat zomaar kan. Houd het altijd heel netjes. Maar f… Tinder… genoeg andere leuke datingapps. Ze graven hun eigen graf op deze manier!

  Reageer

 23. Ann

  24 januari 2021 at 16:28

  Hier net van Tinder afgegooid, zelfde verhaal als hier boven. Geen idee waarom.

  Reageer

 24. Margot

  23 februari 2021 at 22:50

  Fijn om te lezen dat er meer mensen zomaar van Tinder worden afgegooid. Ik heb ook werkelijk niets fouts gedaan en ik ben zelfs erg beleefd. Ik ben zonder hoor en wederhoor VERBANNEN! SCHANDALIG!

  Reageer

 25. E.

  11 maart 2021 at 21:08

  Ik vind het apart dat dit platform(Tinder) geen contact gegevens heeft. Ik ben ook verbannen zonder reden. Het voelt onveilig als je niet weet waarom je verbannen bent. Ik moet ook kunnen weten of ik gehackt ben en of wat er met mijn account gedaan is….

  Reageer

  • Kim

   30 maart 2021 at 13:39

   Hoi, ben als journalist op zoek naar ervaring(en) voor een artikel hierover, kan ik je misschien bereiken via de mail?

   Reageer

   • W.

    22 april 2021 at 20:51

    Was je nog opzoek naar ervaringen? Ik, maar ook een vriendin van me hebben exact hetzelfde meegemaakt, dat out of the blue het account is verwijderd zonder verklaring > behalve dat het account in strijd met de voorwaarden is geweest. Voorwaarden en privacy beleid er eens om na geslagen, kan werkelijk waar geen voorwaarden vinden wat van toepassing zou kunnen zijn op mij.

    Reageer

   • E.

    9 februari 2022 at 10:41

    Ik zou graag mijn verhaal willen doen. Ik ben een vrouw, ik ben opzoek naar een serieuze relatie, mijn profiel is geverifieerd, ik heb 123 euro betaald, ik sta al vanaf maart vorig jaar met dezelfde foto’s en profieltekst op Tinder, geen contact gehad met mannen recentelijk en ineens moest ik opnieuw inloggen en lees ik tot mijn grote schrik: “je account is verwijderd” Er zouden activiteiten zijn geconstateerd die in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Ik ben dus niet alleen mijn geld kwijt, ik kan dus ook nergens mijn verhaal doen. Uit bovenstaand bericht begrijp ik dat wanneer je profiel is verwijderd je hem nooit meer terug krijgt?

    Reageer

    • E.

     9 februari 2022 at 11:10

     Nog een aanvulling:

     Ik heb zelf vanmorgen twee keer hetzelfde profiel van een man gerapporteerd. Hier stonden naaktfoto’s in. Dit zelfde profiel kwam twee keer vlak achter elkaar voorbij. Ik denk dat een medewerker in de snelheid misschien een fout heeft gemaakt en mijn profiel heeft verwijderd. Dit is het enige wat ik me nog kan bedenken.

     Reageer

 26. E.

  11 maart 2021 at 21:09

  Ook jammer dat we kunnen reageren maar niemand ons te woord staat op de site voor antwoorden!

  Reageer

 27. E

  4 mei 2021 at 18:20

  Ik ben ook verbannen van tinder. Nieuw account aanmaken is niet mogelijk.
  Werkelijk waar geen idee waarom ik ben verbannen.
  Graag wil ik weer gebruik maken van tinder.
  Tinder reageert niet op mijn mails. Zou graag willen weten wat ik verkeerd gedaan heb en hoe lang blijft mijn account geblokkeerd……

  Reageer

 28. David

  5 mei 2021 at 20:46

  Na 5 jaar zie ik vandaag tot mijn grote verbazing dat mijn account is verwijderd? Heb niks fout gedaan. Alleen normale gesprekken gehad? Wat een trieste bedoeling. Ik baal als een stekker!

  Reageer

 29. M

  11 juni 2021 at 22:50

  Ik was 7 jaar op Tinder leuke mensen leren kennen in binnen en buitenland.. Maar ook minder leuke, die mij mss onterecht gerapporteerd hebben. Omdat het scammers waren.. En hier hetzelfde Tinder heeft mijn account zonder waarschuwing verwijderd omdat ik mij niet aan de regels hield..

  Wie houdt zich niet aan de regels.?
  Wie beschermd wie?
  En wie doet er iets aan om Tinder te rapporteren..?

  Ja Tinder moet verbannen worden, zijn inmiddels meer dating apps die internationaal en met partners samen werken.. Tinder graaft zijn eigen graf!

  Reageer

 30. Vio

  22 januari 2022 at 09:14

  Nou jaaa zeg stond nog maar paar dagen op en in eens verwijdert. Had ook nog net betaald lekker dan…

  Reageer

 31. Lena

  14 maart 2022 at 00:11

  Ik had dus een tinder profiel aangemaakt. Via telefoon nummer. Code ingevoerd en toen stond er gelijk account verwijderd!? Maar dat telefoon nummer heb ik nooit eerder gebruikt voor tinder. Hoe kan dit? Echt raar van tinder. Ze laten je bij voorbaat al niet eens toe op tinder

  Reageer

 32. Kitty

  2 april 2022 at 10:53

  Hier hetzelfde….. wilde account weer activeren. Moest daarom een tweetal van die poses aannemen. Dit heb ik gewoon gedaan en daarna ben ik verbannen. Geen opgave van reden idd. Ik heb ook nooit rare dingen gedaan, had al een jaar of zo daarvoor tinder actief gebruikt, met foto’s. Stomme is dat je er niets tegen kan doen.

  Reageer

 33. Martin

  21 april 2022 at 13:29

  Zelfde laken een pak, van de ene op andere dag geblokt zonder opgaaf van reden. Staat geen enkele ongepaste foto van mij op Tinder, geen rare tekst of wat dan ook. Nimmer rare / nare / vervelende reacties verstuurd, wel ontvangen echter nooit op gereageerd.

  Heb betaalde Tinder account. Email verificatie en gezicht poses gedaan. Diverse mails gestuurd antwoord blijft hetzelfde.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …