Tinder account geblokkeerd? Redenen waarom Tinder je kan verbannen

Michael Slender
Door Michael Slender
11 minuten leestijd

Tinder, wie kan nog zonder de dating app? Het is met stip de nummer één dating app van Nederland. Het is een plek waar iedereen ouder dan 18 jaar welkom is om zichzelf te matchen met andere gebruikers. Waar sommige singles er voor jaren plezier aan kunnen beleven, maken andere Tinder-gebruikers niet lang deel uit van de Tinder gemeenschap. Ze worden geblokkeerd door de app.

Geblokkeerd worden op Tinder is geen pretje als je waarde hecht aan je matches. De blokkade voorkomt dat je kunt inloggen. Het gevolg is dat je geen toegang meer hebt tot je berichten, matches en alle andere informatie in je account. Hoe dit kan?

Waarom Tinder gebruikers blokkeert

Tinder heeft richtlijnen opgesteld waar iedere gebruiker zich aan dient te houden. Wanneer je respectvol met je matches omgaat, dan is er niets om je zorgen over te maken. Als je dit niet doet? Dan is het mogelijk dat Tinder je account blokkeert. Je krijgt een melding te zien wanneer je probeert in te loggen. Maar er zijn meer redenen waarom je verbannen kunt worden van de app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Officieel zegt Tinder dat ze accounts verwijderen als ze ‘accountactiviteit detecteren die in strijd is met de Gebruiksvoorwaarden of Communityrichtlijnen’. In de praktijk komt het erop neer dat als te veel mensen melding maken van je profiel of berichten, dat het mogelijk is dat je voorgoed afscheid mag nemen van Tinder. Er zijn geen tweede kansen, geblokkeerde gebruikers worden permanent verbannen van de dating app. Dit zijn de redenen waarom Tinder een account kan blokkeren.

1. Je foto’s

Ongepaste en ongewenste afbeeldingen zijn een van de eerste redenen waarom je geblokkeerd kunt worden. Tinder vraagt je om het stijlvol te houden. Dat betekent geen seksuele inhoud, naaktheid, seksspeeltjes en andere beelden die als 18+ bestempeld kunnen worden. Foto’s en afbeeldingen van gewelddadige en grafische content zijn ook niet toegestaan, net als beelden van dode dieren. Zelfs als je een foto van jezelf in je babyjaren wilt laten zien, kan Tinder de foto of je profiel verwijderen. Foto’s waar alleen een kind op staat, zijn niet welkom – een regel bedoeld om kinderen te beschermen.

Als je foto’s gebruikt waar auteursrecht op zit, dan is het ook mogelijk dat deze foto’s verwijderd worden. De foto’s die niet aan de richtlijnen voldoen worden verwijderd. In het ergste geval en bij herhaling wordt je Tinder-account verwijderd en heb je geen toegang meer tot je profiel. Je bent dan verbannen, of geblokkeerd – hoe je het ook wilt noemen.

2. Je profiel

Onderdeel van je profiel is het kleine stukje tekst dat je kunt gebruiken om jezelf mee te promoten. Hoe creatief je ook denkt te zijn, niet alles wordt toegelaten. Zo mag je geen telefoonnummers in je profiel plaatsen en ook geen privégegevens – of die nu van jezelf of van anderen zijn. Beledigende teksten, opruiing en meer van dat horen ook niet thuis in je bio. De inhoud van je tekst kan voor Tinder reden zijn om je te verbannen.

3. Je berichten

De snelste en meest voorkomende manier om van het Tinder-platform afgegooid te worden? Dat is wanneer je de ‘verkeerde’ berichten verstuurt. Eigenlijk alles wat niet sociaal geaccepteerd is om te zeggen (of tonen) tegen een ander kan een reden zijn om je verbannen van de app.

Sommige gebruikers gooien niet alleen hun eigen glazen in, maar beledigen ondertussen ook andere leden met hun berichten. Tinder kan je account verwijderen als je respectloos, bedreigend of grof bent tegenover andere gebruikers. Dat is niet zo vreemd en eigenlijk heel logisch, niet?

Ook worden pesterijen, intimidatie en het openbaar maken van persoonlijke gegevens van anderen heel serieus genomen. Tinder voert een zerotolerancebeleid voor elke vorm van agressief gedrag. Psychisch of fysiek andere leden lastigvallen, aanvallen of onveilig laten voelen – in welke vorm dan ook – is logischerwijs niet toegestaan. Tinder gebruikt geautomatiseerde detectietechnieken om de berichten van gebruikers te controleren.

Waar Tinder ook niet van houdt zijn scammers en spammers. Gebruikers die financiële gegevens delen worden zo snel mogelijk verbannen en ook is het oppassen geblazen als je een internetadres van een website wilt delen. Nu zul je niet meteen verbannen worden als je een nieuwsbericht deelt, maar wel als je je gesprekspartner naar een of andere louche website wilt leiden.

Waarschuwing van Tinder

Als je geluk hebt, krijg je eerst een waarschuwing van Tinder in de vorm van ‘Je account wordt gecontroleerd’. Je krijgt daarmee het bericht dat je een ongebruikelijk hoog aantal keren gerapporteerd bent door andere gebruikers.

Als je account wordt gecontroleerd, hebben andere gebruikers je meermaals gerapporteerd. Medewerkers van de app gaan de melding onderzoeken en bekijken of ze schendingen van de Gebruiksvoorwaarden of Community-richtlijnen kunnen vinden. Is dat niet het geval? Dan word je weer toegelaten tot de app. Heb je wel de beleidsregels overtreden? Dan neemt Tinder ‘passende maatregelen’, waaronder de mogelijkheid om je permanent te verbannen van het platform.

Krijg je de waarschuwing? Dan is het tijd om je profiel te controleren, of je foto’s aan de richtlijnen voldoen en let ook heel goed op wat je verstuurt naar andere gebruikers. De waarschuwing is een eerste stap naar een volledige blokkade. En je weet wat ze zeggen over zulke waarschuwingen: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

tinder verbannen

Geblokkeerd? Doe dit meteen

Wanneer je geblokkeerd bent op Tinder is er geen enkele manier om weer opnieuw lid te worden met dezelfde inloggegevens. Tinder wil niet dat geblokkeerde gebruikers terug kunnen komen op het platform en gebruikt daarom geavanceerde opsporingstechnieken om geblokkeerde gebruikers te weren.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een nieuwe Tinder-account aan te maken met dezelfde Facebook-account of telefoonnummer. Er is ook geen procedure die je kunt starten om weer toegang te krijgen. Kortom, als je eenmaal bent verbannen, is er geen weg terug.

Heb je een Plus, Gold of Platinum-abonnement genomen? Dan is het goed om te weten dat dit doorlopende abonnement niet automatisch wordt stopgezet als de app je blokkeert. Tenzij je met creditcard hebt betaald lopen de betalingen door, terwijl je dus geen gebruik meer kunt maken van de app.

Tinder-abonnement opzeggen

Als je het Tinder-abonnement wilt opzeggen, dan kun je de automatische verlenging uitschakelen. Dat doe je door deze stappen te volgen:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Tinder.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Tinder.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

lexa

Alternatief voor Tinder

Hoe jammer het ook is dat je verbannen bent van Tinder, er zijn meer dan genoeg alternatieven beschikbaar. Een van de beste alternatieven voor Tinder is het Nederlandse Lexa. Het is weliswaar iets meer gericht op serieuze singles, maar als je eens iets anders wilt proberen dan swipen, dan is Lexa de beste keuze.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Krijg ik een melding te zien als ik ben verbannen?

Ja, als je verbannen bent door Tinder, dan ontvang je daar een melding van. De melding wordt getoond wanneer je probeert in te loggen – wat niet lukt. Tinder geeft geen reden door waarom je bent verbannen.

Ben ik alle matches kwijt na de blokkade?

Ja, je hebt geen toegang meer tot je account als je bent geblokkeerd. Dat wil zeggen: je verliest alle berichten, matches en informatie die je hebt gedeeld met de app.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel aanmaken?

Nee, als je bent verbannen op Tinder kun je geen nieuwe account meer aanmaken. Om te voorkomen dat je dit wel doet, heeft Tinder een aantal maatregelen getroffen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om met dezelfde Facebook-account een profiel aan te maken en ook is dit niet mogelijk met hetzelfde telefoonnummer.

Kan ik mijn account terugkrijgen?

Nee, Tinder biedt geen mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de keuze om je account te verbannen. Naast dat Tinder geen reden geeft waarom je bent geblokkeerd, is het ook niet mogelijk om argumenten aan te leveren waarom je niet geblokkeerd zou moeten worden.

Waarom is mijn Tinder-account verwijderd?

Als Tinder je account heeft verwijderd, hebben medewerkers van de app bevestigd dat je je niet hebt gehouden aan de gebruikersvoorwaarden of communityrichtlijnen van Tinder. Omdat deze richtlijnen of voorwaarden zijn geschonden, heeft Tinder reden gezien om je account te blokkeren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
55 reacties