Hoe maak je een man verliefd? 15 tips om hem stapelverliefd te maken

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
12 minuten leestijd

Heb je een geweldige man ontmoet? En begin je gevoelens voor hem te krijgen? Dan wil je natuurlijk dat het wederzijds is. Liefde vinden is niet makkelijk, het behouden ook niet, maar het is nog moeilijker om hem verliefd op jou te maken.

We zijn allemaal van mening dat liefde iets magisch is waar niemand echt controle over heeft, maar dit betekent niet dat het geen klein duwtje in de rug kan gebruiken. Jij wordt misschien wat sneller verliefd dan hem, maar gelukkig zijn er een aantal strategieën die je kunt gebruiken om hem sneller verliefd op jou te laten worden.

15 tips om hem stapelverliefd te maken

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je een man stapelverliefd op je kunt laten worden, kun je er zeker van zijn dat het veel gemakkelijker is dan je denkt. Deze tips gaan je helpen om zijn hart te veroveren.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Laat hem je missen

Wanneer je verliefd op iemand bent, wil je elk moment van de dag en nacht met diegene doorbrengen. Maar of dat ook goed is om de liefde te laten groeien? Tijd apart hebben zorgt voor balans in de relatie en het geeft jullie allebei de kans om elkaar te missen. Missen maakt het verlangen groter, wat precies is wat je wilt als je zijn hart wilt veroveren.

“Absence makes the heart grow fonder.”

2. Zorg dat hij zich nodig voelt

Je bent een moderne vrouw. En nee, je hebt eigenlijk helemaal geen man nodig. Maar mannen voelen zich graag nodig. Als je al een tijdje vrijgezel bent, ben je eraan gewend geraakt om alles alleen te doen. Probeer dit los te laten en vraag hem om hulp. Niet alleen hij zal zich hierdoor goed voelen, maar ook jij zult zien hoe fijn het is om op iemand anders te leunen.

3. Houd je niet in

Het is misschien wat voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat je er volledig voor gaat. Alleen zo kan hij stapelverliefd op je worden. Houd je niet in en laat zien wie je echt bent. Als je je anders voordoet, krijgt hij een indruk van je die totaal niet klopt. De juiste man zal van je houden om wie je bent.

4. Wees geduldig

Sommige mensen hebben even de tijd nodig om verliefd te worden. De liefde moet bij hen gestaag groeien. Weet jij al zeker dat je smoorverliefd bent, houd dit dan nog even voor jezelf. Als hij er namelijk nog niet over uit is, of nog niet deze heftige gevoelens ontwikkeld heeft, kunnen je gevoelens hem namelijk wegduwen. Het is zonde om liefde te overhaasten.

“You can’t rush something you want to last forever.”

Moet je echt je gevoelens met iemand delen omdat je anders ontploft? Laat dit dan een vriendin weten of schrijf het op. Dit zal je helpen om je gevoelens te verwerken. En het kan nooit kwaad om even te wachten en geduld te hebben. In de vroege stadia van een relatie kan het soms moeilijk zijn om liefde en lust te onderscheiden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Laat hem weten dat je aan hem denkt

In het beginstadium van daten kan het soms verstandig zijn om een beetje hard-to-get te spelen. Of in ieder geval niet alles gelijk weg te geven. Je weet tenslotte niet zeker of dit een relatie gaat worden, dus misschien aarzel je om hem te vertellen dat je aan hem denkt. Maar bedenk even hoe jij je zou voelen als hij je liet weten dat hij aan je denkt. Dat zou je een warm gevoel geven toch? Dus laat je dan niet tegenhouden door de zogenaamde datingregels en stuur hem een berichtje waarin je laat weten dat je aan hem denkt.

6. Wees niet bang om terug te duwen

Mannen willen geen vrouwen die alleen maar ja-knikken en het altijd met hem eens zijn. Als hij iets zegt waar je het niet mee eens bent, vertel het hem dan. Niemand heeft gezegd dat je dezelfde mening moet hebben als de man van wie je houdt. Verschillende meningen zorgen namelijk voor interessante discussies en goede gesprekken. Een beetje terug duwen betekent niet dat je ruzie moet maken, maar laat zien wie je bent, hoe je over dingen denkt en waar je voor staat. Zonder wrijving geen glans.

7. Geef complimenten

Iedereen vind het fijn om complimenten te krijgen, ook mannen. Na een compliment voel je je altijd goed over jezelf. Geef je om je man, laat hem dan ook goed over zichzelf voelen. Ziet hij er goed uit? Vertel hem dit dan. Vergeet niet hem ook te complimenteren over zijn karakter, en niet alleen zijn uiterlijk. Als er iets positiefs in je hoofd opkomt over hoe hij eruit ziet, iets grappigs dat hij zegt of iets liefs dat hij heeft gedaan, laat hem dan weten dat je het op prijs stelt.

8. Support zijn hobby´s en passies

Laat zien dat je geïnteresseerd bent in zijn hobby´s. Dit betekent niet dat je ineens elk weekend mee moet gaan voetballen of vissen. Maar toon wat interesse en gooi eens een hengeltje uit of ga aan de zijlijn van zijn voetbalwedstrijd juichen. Het is belangrijk om te laten zien dat je het leuk vindt dat hij enthousiast is over deze dingen en dat je er regelmatig naar vraagt.

9. Probeer hem niet te veranderen

Als je hem wilt veranderen, heb je een slechte start. Natuurlijk kun je niet alles aan hem leuk vinden en er zullen op een gegeven moment dingen zijn die op je zenuwen gaan werken. Zolang dit geen enorme dealbreakers zijn, moet je daar genoegen mee nemen. Je moet namelijk nooit een relatie aangaan met de gedachte de ander te willen veranderen. Andersom wil jij ook niet veranderen, dus dit kun je ook niet van een ander verwachten.

10. Luister wanneer hij praat

Hoewel het gemakkelijk is om te praten, is het een stuk moeilijker om te luisteren. Als je al je energie steekt in het horen van wat hij zegt, luister je eigenlijk op twee niveaus. Ten eerste hoor je wat hij zegt met zijn woorden, maar daarnaast neem je ook op wat hij non-verbaal communiceert.

De communicatie tussen mensen is minstens 60% non-verbaal, dus het is enorm belangrijk om dit ook op te pikken. Alleen zo kun je echt luisteren naar wat hij zegt. Communicatie en echt naar elkaar luisteren is een van de belangrijkste aspecten in een relatie, dus zorg ervoor dat dit goed tussen jullie zit.

11. Laat zien dat je hem waardeert

Wil je een man verliefd op je maken? Laat hem dan zien dat je om hem geeft en hem waardeert. Denk na over manieren waarop je zijn leven gemakkelijker kunt maken. Heeft hij het superdruk? Laat dan even zijn hond voor hem uit of bereid zijn favoriete maaltijd voor hem. Is hij de laatste tijd erg gestrest? Verras hem dan met een weekendje in de spa of geef hem een massage.

Je waardering tonen kun je niet alleen doen met daden, maar ook met woorden. Laat hem weten dat je om hem geeft. Hoe meer waardering je toont, hoe meer hij je liefde zal voelen.

12. Steun hem in alles

Stuur hem van tevoren een appje om te laten zien dat je hem steunt wanneer hij een sollicitatiegesprek heeft. Een van de belangrijkste onderdelen van een liefdevolle relatie is steun. Iedereen wil een steun en toeverlaat in het leven. Het maakt het leven namelijk een stuk makkelijker. Wees zijn grootste cheerleader en steun hem in alles wat hij doet.

13. Lach om zijn grappen

Mannen vinden het geweldig als een vrouw om hun grappen lacht. Zorg er wel voor dat je niet nep gaat lachen om wat hij zegt, maar als hij grappig is: laat het hem dan duidelijk merken. Het hebben van een soortgelijk gevoel voor humor is belangrijk voor een langdurige en liefdevolle relatie.

14. Wees onafhankelijk

Onafhankelijkheid is aantrekkelijk. Mannen voelen zich sneller aangetrokken door onafhankelijke vrouwen die een eigen leven hebben. Elkaar de ruimte geven in een relatie is erg gezond. Wil je zaterdag met je vriendinnen afspreken of alleen naar de bios, dan moet een man dat kunnen respecteren, net zoals jij van hem met respecteren dat hij op zondag na de voetbaltraining een biertje gaat drinken met zijn vrienden. Dit laat ook zien dat je elkaar volledig vertrouwt.

15. Vertrouw hem

Het is niet altijd gemakkelijk om een man te vertrouwen, zeker als je in het verleden gekwetst bent. Als je wilt dat deze relatie gaat werken, zul je hem moeten vertrouwen. Laat je muren zakken als hij meerdere malen heeft laten zien dat hij te vertrouwen is. Ben je in het verleden bedrogen, communiceer dan je gevoelens van onzekerheid in plaats van hem te beschuldigen van dingen. Vertel hem dat je moeite hebt met vertrouwen en hij zal je geruststellen. Een gezonde relatie kan alleen maar bestaan door wederzijds vertrouwen.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie