Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Redactie
Door Redactie
3 minuten leestijd

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maanden van advieswerk met RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) wil de datingapp nu betere zorg bieden aan slachtoffers. Dat doet het met een aantal wijzigingen in de app zelf, maar ook door medewerkers te trainen en slachtoffers beter op de hoogte te houden als zij iemand rapporteren.

1. Makkelijker match opheffen en rapporteren

Volgens de experts van RAINN kan het weerzien van een dader traumatiserend zijn voor het slachtoffer. Daarom heeft Tinder het rapportagesysteem veranderd zodat het makkelijker is om een match op te heffen én diegene te rapporteren – zelfs als het rapporteren veel later plaatsvindt dan het opheffen van de match.

2. Bevestigen dat je fysiek veilig bent

In de Tinder-app wordt een nieuw scherm geïntroduceerd met informatie over je fysieke veiligheid. Gebruikers kunnen in dit scherm aangeven dat ze veilig zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

3. Vragen voor meer details

Om ervoor te zorgen dat Tinder snel actie kan ondernemen, vraagt de app om meer informatie. Tinder heeft nieuwe opties toegevoegd voor het melden van individuele afbeeldingen of berichten en er is meer ruimte voor open antwoorden.

4. Meer transparantie over het rapportageproces

Om slachtoffers aan te moedigen om daders te melden is er een voortgangsbalk toegevoegd om een idee te geven van hoeveel meer tijd en informatie nodig zal zijn.

5. Een laatste beoordelingsscherm

Rapporteren op Tinder is van oudsher een proces van twee tikken. Hoewel het simpel is om iemand te melden, gaf het gebruikers van de app niet de optie om meer details toe te voegen. Het nieuwe beoordelingsscherm geeft gebruikers wel de mogelijkheid om aanvullende informatie toe te voegen en het overzicht van de melding bekijken.

6. Keuze geven over ontvangst van updates

De laatste stap in de rapportage is het ontvangen van vervolginformatie over wat er melding is gebeurd. Gebruikers kunnen aangeven of informatie willen ontvangen over de vervolgstappen of niet.

In aanvulling op deze nieuwe stappen meldt Tinder dat alle leden van het klantenserviceteam nu getraind en begeleid worden door RAINN. Daardoor begrijpen ze beter hoe slachtoffers kunnen reageren op seksueel geweld en hoe ze die ervaringen beschrijven. Deze training is nu een verplicht onderdeel van de training voor de klantenserviceteams van Tinder.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie