10 dingen die mannen graag horen van een vrouw

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

We houden allemaal van een complimentje op z’n tijd en dat geldt voor mannen net zo als voor vrouwen. Maar laten vrouwen nou net even iets makkelijker zijn in het uitdelen van een compliment aan het andere geslacht. Want misschien is het wel herkenbaar, want op de doorgewinterde romanticus na, zijn de meeste mannen niet zo happig op het uitdelen van complimenten of überhaupt het vinden van de juiste woorden als er een liefdevolle boodschap moet worden uitgedragen.

Vrouwen, daarentegen, hebben daar een stuk minder moeite mee. Maar mocht je willen weten wat een man nu echt graag hoort, dan hebben we hieronder een aantal handige tips voor je. Gebruik het in je voordeel en laat je vent (of beoogde partner) even helemaal wegzwijmelen. Want, ja, ook mannen kunnen wegzwijmelen bij de juiste woorden.

1. Ik geloof in jou

Hoe erg of weinig iemand ook in zichzelf gelooft, soms is het gewoon fijn om het van iemand anders te horen — in het bijzonder iemand die dicht bij ons staat. Hoe stoer en onverstoorbaar een man ook mag lijken, ook hij heeft soms een opkikker nodig om te beseffen dat er echt iemand is die in hem gelooft.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het maakt in principe niet uit wat het thema is; of het nu werk is, een studie, een sport, of een ander project. Er wordt in hem geloofd. En dat zal ervoor zorgen dat hij zichzelf en dus jullie er doorheen zal slaan.

2. Je bent mooi

Toegegeven, vrouwen krijgen dit nu eenmaal wat vaker te horen dan mannen. Vriendinnen, hoe moeilijk het ook is voor sommigen om een andere vrouwen een compliment te geven, zullen nog altijd veel vaker tegen elkaar zeggen dat ze er goed uitzien dan mannen onderling. De echte knappe mannen zullen het ook van vrouwen horen uiteraard, maar de gemiddelde man zal het lang niet zo vaak horen als hij zou moeten — ondanks dat hij er best heel aardig uit kan zien. Zeg het daarom gewoon eens.

3. Je ziet er zo sexy uit

Voor de duidelijkheid: er is een verschil tussen er knap uitzien en er sexy uitzien. Bij het horen dat een man “knap” is, krijgt hij een glimlach op z’n gezicht. Bij het horen dat hij “sexy” is krijgt hij ook een glimlach, maar wel eentje die erg stout is. En dat maakt het allemaal net even iets spannender. Horen dat je er sexy uitziet, betekent immers niets anders dan dat je de ander “opwindt” om hoe je er op dat moment uitziet. Zie je het verschil hier?

4. Je bent anders dan andere mannen

Onderscheidend zijn is altijd leuk, zolang het maar positief is uiteraard en in dit geval is de opmerking uiteraard positief gestemd. Net als vrouwen willen mannen denken dat ze op de één of andere manier toch heel speciaal zijn, dus probeer je vent hier af en toe aan te herinneren. Opvallend genoeg is het andersom vrij ongebruikelijk om te zeggen: “Je bent anders dan andere vrouwen”. Dus voel je niet beledigd als hij niet hetzelfde terug zegt.

5. Ik houd ervan om in je armen te liggen

Dit is natuurlijk iets om te zeggen tijdens het knuffelen, en het is voor een man altijd leuk om te horen. Om te beginnen geeft het mannen namelijk het gevoel dat ze grote en sterke armen hebben die je stevig vast kunnen houden. Misschien wat primitief, maar soms willen mannen nu eenmaal horen dat ze voldoen aan het plaatje van een echte, sterke, bijna oerman. En brullen maar!

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Je maakt me altijd aan het lachen

Hopelijk is dit waar, en als dat zo is, dan is het altijd een goed idee om de ander te zeggen dat hij hieraan bijdraagt: lachen staat immers voor levensgeluk. Onthoud dat mannen soms ook onzeker worden, bang dat je iemand anders tegenkomt. Als mannen dit soort dingen horen, voelen ze zich zekerder over dat de basis van de relatie goed is. Als jullie beide niet echte lachebekjes zijn, dan heeft het niet zoveel zin uiteraard om dit te zeggen.

7. Veel plezier met je vrienden!

Zowel mannen als vrouwen hebben er soms behoefte aan om met hun eigen vriendengroep om te gaan en daarbij ook van de nodige vrijheid te kunnen genieten. Het is daarom supercool om je vriend regelmatig te stimuleren om met de jongens uit te gaan in plaats van hem er schuldig over te laten voelen. Een dikke pluim voor jou als dit je houding is. Want vrienden waren er vaak al vóór de relatie en zijn er voor het leven.

8. Ik vertrouw je

Dit is een belangrijke. Vertrouwen is één van de belangrijkste pilaren van een gezonde relatie op lange termijn en door vertrouwen uit te spreken in hem, spreek je ook een bepaalde langetermijnintentie uit. Horen van iemand dat de ander jou vertrouwt is soms nou eenmaal nodig. Of het nu is om een misverstand uit de weg te helpen of om iemand te laten beseffen dat jullie samen onafscheidelijk zijn voor de jaren die komen gaan.

9. Kun je me ergens mee helpen?

Zolang je dit maar niet vraagt als er een belangrijke voetbalwedstrijd op is of wanneer hij aan het werk is, zal hij het juist fijn vinden om te beseffen dat hij als een helpende hand wordt gezien. Je denkt misschien dat het als storend wordt ervaren om iemand om hulp te vragen met iets onbenulligs, maar soms voelt het fijn om nodig te zijn. Tenzij je vriendje stoïcijns van nature is, zal hij het leuk vinden dat je hem om een gunst hebt gevraagd.

10. Ja!

En dan hebben we het niet over het ja-woord, maar gewoon dat je overal (of in ieder geval op een hoop dingen) ‘ja’ zegt. Zullen we uit eten gaan? ‘Ja’. Zullen we volgend week een paar dagen weg gaan? ‘Ja!’ En ga zo maar even door. ‘Ja’ op spontane voorstellen en niet-geplande ideeën zorgen ervoor dat je iemand bent die altijd wel in is voor een uitje en vol zit met positiviteit.

Dat moet een beetje in je zitten uiteraard, maar spontaniteit en impulsiviteit zijn belangrijke ingrediënten voor een gezonde relatie. Het enige wat je hoeft te zeggen is ‘Ja’. Zo makkelijk kan het zijn om met z’n tweeën plezier te blijven hebben.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie