Wat is een romanticus? 6 tekenen dat je een hopeloze romanticus bent

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Ben je dol op sprookjes waarbij de prins en prinses op het einde toch bij elkaar komen, omdat liefde alles overwint? Kwijl jij weg bij romantische films of boeken? Droom jij iedere avond over je soulmate? Ben je dol op kaarsjes en rozen? Pak jij altijd helemaal uit bij een eerste date? Gaat je datingleven niet helemaal lekker, maar ben jij nog steeds hoopvol op je happy ending? Dan ben jij waarschijnlijk een echte romanticus.

Maar wat is een romanticus eigenlijk? Wat houdt dit begrip precies in? Wil jij erachter komen of je een hopeloze romanticus bent? Lees dan snel verder over de 6 tekenen die zeggen dat je een hopeloze romanticus bent.

Wat is een romanticus?

Een romanticus is een persoon die heilig gelooft in een gelukkig einde. Het is iemand met een geïdealiseerde of ouderwetse kijk op liefde. Of iemand die zich op een manier gedraagt die traditioneel wordt beschouwd als ‘het hof maken’. Ze houden van het schrijven van liefdesbrieven, luisteren naar liedjes over de liefde of het lezen van romantische gedichten. Het maakt niet uit of de liefde hen allerlei problemen heeft bezorgd in het verleden: ondanks alles blijven ze altijd in de liefde geloven.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Je kunt een romanticus eigenlijk als iemand zien die verliefd is op het idee van liefde. Ze geloven in sprookjes, zijn dromerig en echte gevoelsmensen. Romantici zijn meestal mensen die gevoelens van verliefdheid, geluk, maar ook verdriet intens voelen.

6 tekenen dat je een hopeloze romanticus bent

Zwijmel jij weg bij romantische scènes? Betrap je jezelf op dagdromen over je crush? Denk je na over hoe je je partner dolgelukkig kunt maken? Het zijn allemaal signalen dat je een echt hopeloze romanticus bent. Dit zijn 6 tekenen die vertellen dat je een echte romanticus bent.

1. Je bent een echte dagdromer

Zeggen mensen vaak tegen je dat je aan het dagdromen bent? Moet jij soms even bij de les geroepen worden? Staar jij verliefd door het raam naar buiten dromend over je partner of crush? Dan wijst dit erop dat je een echte romanticus bent. Je fantaseert over situaties of complete scripts over de ontmoeting met je grote liefde. Je droomt over romantische etentjes en reizen. Je kan niet genoeg fantaseren over het moment dat je ten huwelijk wordt gevraagd of hoe je eigen bruiloft eruit gaat zien.

2. Je geeft alles op voor de liefde

Liefde is het allerbelangrijkste in je leven. Je houdt natuurlijk van je vrienden en familie. Je werkt graag voor een mooie carrière en je hebt meerdere hobby’s en passies. Maar de liefde staat toch echt aan de top. En daar zou je alles voor opgeven.

Heb je je soulmate ontmoet, maar woont hij aan de andere kant van de wereld? Dit maakt voor jou niks uit. Je laat alles achter voor de liefde, omdat je in de liefde gelooft en je partner alles waard is. Dat maakt van jou een echte romanticus.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Je houdt van romantische films

Zodra er een nieuwe romantische komedie uitkomt, ben jij te vinden in de bioscoop. Jij hebt alle romantische films die op Netflix staan al gekeken. Je zwijmelt weg bij de meest mooie films over true love. Stelletjes die ondanks alles toch aan het einde van de film bij elkaar komen: daar droom je van. Liefde overwint ten slotte alles en daar geloof jij graag in.

Je houdt van Disneyfilms die romantische sprookjes als Doornroosje en Sneeuwwitje laten zien, waarin de liefde altijd wint. Jij wacht rustig af op je prins of prinses op het witte paard. Je weet zeker dat jouw liefdesleven ook een sprookje gaat worden.

4. Je maakt van elke maaltijd een romantisch feestje

Je bent al een tijdje samen met je partner, maar nog steeds maak jij van iedere maaltijd een romantisch moment. Een simpel dinertje thuis maak jij romantisch met kaarsjes en rozen. Je vindt het leuk om je partner te verrassen met zijn of haar favoriete maaltijd. Maar het blijft niet bij de voorbereiding van het eten zelf.

Je zet wat romantische muziek op en dekt de tafel mooi. In het kaarslicht bespreken jullie je favoriete eigenschappen van elkaar of denken jullie aan alle mooie momenten in jullie relatie. Een romanticus neemt de liefde of een relatie nooit voor lief en dat is een mooie eigenschap.

5. Je schrijft gedichten, liedjes en brieven voor je geliefdes

Als jij verliefd bent, betekent dit dat jij je op een roze wolk bevindt. Je kunt alleen maar aan je partner of crush denken. Om met al deze gevoelens om te gaan, houd je graag bezig met het schrijven van nummers, gedichten of liefdesbrieven.

Je kunt als geen ander je verliefde gevoelens en emoties beschrijven. Dit laat je ook graag horen aan je partner, want je bedenkt allerlei romantische vragen om te stellen. Op Valentijnsdag ga jij helemaal los: het object van je liefde kan zeker een liefdesbrief in de bus verwachten.

6. Je voelt de pijn van je partner

Als je een romanticus bent, voel je bepaalde gevoelens en emoties heel erg. Daarnaast ben je ook erg empathisch en kun je goed de gevoelens van een ander aanvoelen. Je kunt je gemakkelijk in een ander verplaatsen. Als je een partner hebt, voel je dus ook de pijn van je partner. Als hij of zij verdrietig is, dan voel jij ook verdriet. Je kunt er dan ook goed voor je partner zijn en hem of haar troosten.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie