Home Dating apps Milieubewuste match: ‘Klimaatverandering steeds belangrijker voor singles’

Milieubewuste match: ‘Klimaatverandering steeds belangrijker voor singles’

1 minuten leestijd
0
klimaat voetafdruk

Wil je de toekomstige generaties niet opzadelen met de gevolgen van hoe wij nu leven? De uitputting van de aarde tegengaan? En ben je een voorstander van de bescherming van natuur, milieu en klimaat? Voor singles blijkt dat steeds belangrijker te zijn, zo blijkt uit onderzoek van OkCupid – een wereldwijde datingapp. Sterker nog: 9 op de 10 singles op de datingapp zeggen dat het belangrijk voor hen is dat hun match om het milieu geeft.

Klimaat is reden tot zorgen

7 op de 10 Nederlanders maken zich zorgen over het klimaat. En meer dan de helft wil dat het nieuwe kabinet meer doet aan de klimaatcrisis. Dat de zorgen over het klimaat toenemen is een wereldwijde trend, ook onder singles.

In de afgelopen vier jaar is het aantal vermeldingen van klimaatverandering en het milieu op OkCupid-profielen toegenomen met meer dan 450%. De verwachting is dat die trend zich zal voortzetten, aangezien singles steeds duidelijker laten merken wat belangrijk voor hen is. En tegenwoordig is klimaatverandering één van die dingen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

83 procent van de singles op OkCupid maakt zich zorgen over klimaatverandering, en het is dus niet verrassend dat slechts 7% zegt dat ze ‘zelden’ of ‘nooit’ recyclen. Maar helpt het ook om je aantrekkelijker te maken op een datingapp? Ja, zo blijkt uit het onderzoek. Singles die laten merken dat ze zich zorgen maken over het klimaat krijgen 37% meer likes en 11% meer matches dan degenen die dat niet vermelden.

Geef jij om het milieu?

Is het belangrijk dat je match om het milieu geeft? Uit de gegevens van de datingapp blijkt dat zowel mannen als vrouwen dat belangrijk vinden. Hoewel er vaak grote verschillen zijn tussen de opvattingen van mannen en vrouwen, nemen ze hetzelfde standpunt in als het gaat om het klimaat. 89% van de vrouwen en 83% van de mannen vindt het belangrijk dat een match om het milieu geeft.

Om singles te helpen de perfecte, milieubewuste match te vinden, heeft OkCupid een profielbadge beschikbaar gesteld voor alle leden: de Climate Change Advocate-badge. Alle gebruikers die aangeven bezorgd te zijn over klimaatverandering krijgen automatisch de Climate Change Advocate-badge toegevoegd aan hun profiel.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…