Home Dating Singles zijn coronamoe: ‘Het ergste wat een single kan overkomen’

Singles zijn coronamoe: ‘Het ergste wat een single kan overkomen’

2 minuten leestijd
0
corona lockdown

Singles zijn het erover eens: corona is dramatisch voor hun dateleven. Dat blijkt uit het laatste onderzoek van datingapp Lexa. Is het verrassend? Niet echt. Maar het is wel de bevestiging dat het een bijzonder zwaar jaar was voor de singles onder ons.

Het is dus ook niet verrassend dat zij zich gefrustreerd voelen over de huidige situatie. Ze willen graag weer andere singles ontmoeten, loggen daarom vaker in op een datingapp en sommigen kunnen het dan toch niet laten om zich niet aan de maatregelen te houden.

Singles zijn coronamoe

Volgens het onderzoek van Lexa, waarin de situatie van nu wordt vergeleken met die van een jaar geleden, zijn singles coronamoe. Hoewel het niet alleen de singles zijn die zich coronamoe voelen, is het algemeen bekend dat degenen die alleen wonen er het meest onder lijden. Dit leidt ertoe dat singles een vrij duidelijke opvatting hebben over de coronacrisis: 59% vindt de huidige coronasituatie het ergste wat een single kan overkomen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Vorig jaar april, toen de coronamaatregelen niet lang daarvoor waren aangekondigd, was de gemoedstoestand van singles nog heel anders. Op dat moment omschreef 81% van de singles hun stemming als positief. Na een rampzalig coronajaar blijkt de moed toch iets meer in de schoenen te zijn gezakt, want het percentage positief gestemde singles is nu gedaald tot 71%.

Een kwart van de singles frustreert zich over de huidige coronasituatie. Het niet kunnen ontmoeten van nieuwe mensen is voor hen een groot probleem. Van de 1.883 ondervraagden geeft 64% aan dat dit het meest wordt gemist. Vorig jaar stond de teller ‘slechts’ op 54%, hoewel ook dit percentage van vorig jaar aangeeft hoezeer de sociale contacten gemist worden.

Het kan nog, maar het is anders

Dat daten in het algemeen compleet is veranderd in het afgelopen jaar, zal niemand zijn ontgaan. Het is niet meer dan logisch dat daten zich nu – bijna in het geheel – in de virtuele wereld afspeelt. Maar dat weerhoudt singles er niet van om toch hun eigen liefdesverhaal te schrijven.

Uit het onderzoek blijkt dat singles vaker gebruikmaken van een datingsite of app dan voorheen. Meer dan een derde geeft dit aan. Op Dating Sunday (eerste zondag van het jaar) zag Lexa een toegenomen activiteit van maar liefst 34% ten opzichte van dezelfde dag in 2020. Op die dag was een derde van alle leden online.

Dat afspreken niet meer zo eenvoudig was als voorheen, heeft er ook toe geleid dat singles zijn gaan nadenken over wat ze nu echt willen. Veel singles (36%) nemen nu meer de tijd om over hun leven en prioriteiten na te denken, terwijl 1 op de 5 ondervraagden aangeeft dat corona hen deed beseffen dat ze op zoek zijn naar iets serieus. En omdat de druk van afspreken nu veel minder speelt dan eerder, vindt 41% van hen dat de huidige situatie een uitgelezen kans biedt om andere singles beter te leren kennen.

Andere dates dan voorheen

De persoonlijke ontmoeting is ook aan verandering onderhevig geweest. Waar een drankje doen in het pre-corona tijdperk een populaire manier was om af te spreken, heeft dat nu plaatsgemaakt voor virtueel daten of wandelen in het park op gepaste afstand. Maar niet iedereen hield zich zo strak aan de regels, zo blijkt uit het onderzoek. 1 op de 4 heeft de opgelegde regels verbroken om op date te gaan.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…