Drankje doen? Het nieuwe blind daten op een online videoplatform

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Zou jij de moed hebben om af te spreken met een volslagen vreemde? Terwijl je niets anders weet dan dat je afspreekt in een restaurant, en dat heel Nederland een oordeel velt over je date-kunsten? Het is precies waar het televisieprogramma First Dates om draait: authentieke, eigenzinnige singles die op blind date gaan met een vreemdeling.

Hoewel veel singles dit wel zouden willen doen, zijn ze niet dapper genoeg om zich aan te melden. Voor hen, zij die nooit de stoute schoenen aantrekken, is er nu een alternatief: DrankjeDoen, een online videoplatform die het nieuwe blind daten introduceert.

De virtuele indruk telt

Iedere zondag om 20:30 uur, inloggen op de website en 10 korte videodates achter elkaar met de optie om het gesprek tot 3 minuten te verlengen: bij DrankjeDoen telt de virtuele indruk. Zo krijg je meteen een compleet beeld van iemand, zoals de persoon in het echt is. Is het niet je type? Dan hoef je niet lang te wachten op de volgende kandidaat. Na 1 minuut in het videogesprek schakel je automatisch over naar de volgende.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Na iedere videodate krijg je de vervolgvraag: DrankjeDoen? Als jij en de andere deelnemer beiden JA zeggen, dan is het een match en kun je na het event tekstberichten naar elkaar versturen. Zegt een van beiden MISSCHIEN, dan zijn jullie nu geen match maar kunnen jullie elkaar in een ander event nog wel eens tegenkomen. Zeg je NEE, dan kom je diegene nooit meer tegen op DrankjeDoen.

Het is de vernieuwende werkwijze van DrankjeDoen dat daten anno nu ‘makkelijk, snel, betrouwbaar, en vooral mogelijk maakt’. Of zoals de makers het zelf noemen, “het nieuwe blind daten”. Want in tegenstelling tot een traditionele blind date hoef je niet eens de deur uit om een onbekende te ontmoeten. DrankjeDoen combineert de blind date en de speeddate om dit samen naar de digitale wereld te brengen. En dat maakt de typische blind date niet alleen laagdrempeliger, maar ook veiliger.

“Omdat online daten vaak niet is gericht op de eerste indruk zoals in real life, hebben we dit videodatingconcept opgezet,” zegt Rob Sterken, de oprichter van DrankjeDoen.nl. “Zo kun je met een eerste indruk bepalen of je met iemand verder praat of niet.”

Veilig en anoniem

Gedurende de videodates blijf je anoniem, zo stellen de makers. Alleen je voornaam is zichtbaar voor potentiële kandidaten, waarbij je profiel exclusief te bekijken is door matches. Degenen met wie je matcht zien op je profiel alleen je leeftijd, geslacht, opleidingsniveau en lengte. Mocht je je social media-profielen invullen en instellen om te delen met anderen, dan zijn deze ook zichtbaar voor je matches.

DrankjeDoen wil vanzelfsprekend de best mogelijke matches maken tussen alle aanmeldingen. Daarom wordt er gevraagd om je voorkeuren in te stellen. Dit helpt het datingsysteem om je te koppelen aan kandidaten die aansluiten op je datevoorkeuren. En ook krijg je na iedere videodate de vraag: “Hoe aardig was je match?” DrankjeDoen vraagt je om een beoordeling te geven van 1 tot 5 sterren.

Hoewel je bij DrankjeDoen dus niet zoals bij First Dates wordt beoordeeld door het Nederlandse publiek, mogen je gesprekspartners wel hun mening over jou geven. Waarom? De makers stellen dat dit helpt om je te koppelen aan de mensen met een vergelijkbare ‘aardigheid’. Als je aardig bent, word je gematcht met mensen die dat ook zijn.

Ben je onvriendelijk, ongezellig of maak je de videodate niet af? Dan krijg je een lagere beoordeling en word je in de toekomst automatisch gekoppeld aan mensen die zich ook zo gedragen. Maar wees gerust: de rating is voor niemand zichtbaar, het is alleen bedoeld om de kwaliteit van de matches en het platform te verhogen.

drankje doen

Het nieuwe blind daten

Als je paniek wilt zaaien onder singles, dan noem je gewoon twee woorden: blind date. Alleen de gedachte aan de ongemakkelijke en onzekere situatie is voor de meeste singles al genoeg om zich onder het bed te verstoppen. Maar als ze diezelfde blind date vanuit hun eigen, comfortabele bed kunnen hebben, dan wordt het al heel wat laagdrempeliger. Het is de reden waarom DrankjeDoen de nadruk legt op ‘het nieuwe blind daten’.

Het is een oud en betrouwbaar datingconcept in een nieuw jasje. Het voorkomt het piekeren over een outfit, het ongemakkelijke moment van omhelzen, kussen of handen schudden en ook hoef je geen restaurant binnen te lopen, zonder precies te weten naar wie je op zoek bent. Maar daardoor mis je misschien wel de “wow”-momenten van een eerste aanblik en de verlegen blikken die elkaar kruisen. Met andere woorden: het is anders, een nieuwe vorm van blind daten.

Iedere zondagavond kun je om 20:30 uur gratis deelnemen aan een videodate-event met 1-minuut videogesprekken. Een pc, tablet of telefoon met een camera is het enige dat je nodig hebt. De eerste twee videodate-events zijn gratis. Mocht het bevallen, dan kun je een vriend(in) uitnodigen om twee extra date-events bij te wonen of je kunt een betaalde optie kiezen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie