3 januari 2021: ‘Dating Zondag’ is de dag om je slag te slaan

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Het bijzondere jaar loopt ten einde. Gelukkig maar, want 2020 is niet een jaar om lang bij stil te staan. We vragen ons allemaal af hoe 2021 zal verlopen, het jaar waarin we hopelijk de teugels kunnen laten vieren. Voor singles begint het jaar in ieder geval goed: ‘Dating Sunday’ staat weer voor de deur.

Dating Zondag

In 2021 is 3 januari de beste dag om een dating app te openen. Op deze datum verwachten datingsites en apps een explosie aan bezoekers, zoals gebruikelijk is voor de eerste zondag van het nieuwe jaar. De jaarlijkse drukte op de datingsites heeft daardoor zelfs een eigen naam gekregen: Dating Sunday, oftewel Dating Zondag, een verwijzing naar de drukste datedag van het jaar.

Normaal gesproken is zondag al de favoriete dag voor singles, maar gecombineerd met de goede voornemens is het op de eerste zondag na de jaarwisseling topdrukte op de dating apps. Datingsite Meetic, de Belgische variant van Lexa, had eerder dit jaar bijvoorbeeld 57% meer inschrijvingen dan op een gemiddelde dag. En omdat singles op 3 januari – door de huidige lockdowns – niet veel andere dingen te doen hebben, verwachten datingsites zoals Meetic in 2021 weer hun records te breken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

3 januari 2021 is de dag om je slag te slaan

Een nieuwe start

Met een rampzalig jaar achter de rug is in 2021 de tijd gekomen voor een nieuwe start. En zoals elk jaar het geval is, komt iedereen weer met goede voornemens om hun leven te (ver)beteren. Stoppen met roken, minder drinken, vaker sporten en… een partner vinden. Althans, dat laatste geldt natuurlijk alleen voor singles. De voornemens van de alleenstaanden zorgt er alleen wel voor dat datingsites te maken krijgen met een toestroom van singles die op zoek gaan naar liefde.

“De grootste tot nu toe”

Met de maatregelen die nu in veel landen gelden, voorspelt dating app Zoosk dat Dating Sunday in 2021 ‘de grootste tot nu toe’ zal zijn. Zoosk zelf verwacht dat 2,58 miljoen berichten op het platform zullen worden verzonden, een miljoen meer dan de voorspelling van afgelopen jaar. De stormvloed van verstuurde berichten zal waarschijnlijk rond 21.30 uur een hoogtepunt bereiken. Dat is ook de verwachting van Meetic. De datingsite verwacht eveneens dat 21.30 uur de beste tijd is om online te gaan.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie