Dating Sunday: zondag is de drukste dating dag van het jaar

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Zondag 6 januari 2019 is het de drukte dag van het jaar op de online datingsites en apps. Het is een dag dat zelfs een eigen naam heeft gekregen: Dating Sunday. Aangezien de jaarwisseling afgelopen dinsdag plaatsvond is het dit weekend topdrukte op de datingsites. De eerste zondag van het nieuwe jaar is hét moment om jezelf te presenteren in een dating profiel. Nog geen profiel? Als je 2019 met een vliegende start wilt beginnen dan wacht je er niet te lang mee.

Waarom vandaag?

Het is niet vreemd dat zondag de drukste dag van het jaar is. De feestdagen met de familie zijn voor veel singles een moeilijke periode. Zonder partner is het eenzaam, familie vraagt of het niet weer eens tijd wordt voor een nieuwe liefde en zelf ben je het daar ook mee eens. De kerstdagen zijn voor singles nu eenmaal niet de leukste periode van het jaar. Daarbij is zondag al vele jaren de drukste dag van de week.

Doordeweeks zijn de singles druk met werken, wordt er tijd besteed aan de hobby’s en blijft er weinig vrije tijd over om te daten. De vrijdag en zaterdag zijn bedoeld om uit te gaan, de zondagochtend om bij te komen en later op de dag heeft elke single wat tijd over om zelf in te vullen. Combineer de drukke zondag met het nieuwe jaar en je hebt de piek van het datingseizoen te pakken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

6 januari 2019 is de beste dag om liefde te vinden

Een nieuwe start

Met de feestdagen achter de rug is het tijd om een nieuwe start te maken. In het nieuwe jaar heeft iedereen goede voornemens. De één wil stoppen met roken, de ander meer bewegen en weer een ander wil een relatie. Deze goede voornemens leiden tot een toestroom van singles die op zoek gaan naar liefde. Volgens Relatieplanet is Dating Sunday de dag waar de bezoekersaantallen twee keer zo hoog zijn als normaal. De Amerikaanse datingsite Match roept elk jaar dat het records verbreekt op Dating Sunday. Zo heeft de datingsite vorig jaar 2.7 miljoen aanmeldingen gehad op de drukke zondag. Dit jaar verwacht de datingsite een stijging van het aantal meldingen met maar liefst 42 procent. Pepper en Lexa zijn het erover eens dat de eerste zondag van het jaar het drukst is.

Waar moet je zijn?

Linkedin is niet voor het vinden van liefde bedoeld, op Facebook komen al je bekenden er direct achter dat je op zoek gaat en rondvragen bij je vrienden en familie om je te koppelen zie je niet zitten. Vervolgens ga je via Google op zoek naar een website of app waar je leuke mannen of vrouwen kunt vinden, waarna je op een datingsite of app belandt. Dit is het standaard scenario waarom het traditiegetrouw zo druk is op deze websites. Slimme singles maken er gebruik van. Er is geen betere dag dan zondag om je aan te melden bij een datingsite of app. Dit zijn de top drie datingsites van dit moment:

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie