Horoscoop dating: hoe je sterrenbeeld je dating succes bepaalt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
3 minuten leestijd

Heb je het gevoel dat online daten niet voor jou is weggelegd? Of dat het in de sterren geschreven staat dat je voor altijd single zal blijven?

Voordat je aan jezelf gaat twijfelen, besef dat je het niet helemaal zelf in de hand hebt. Online dating lijkt een kwestie van goede looks, perfecte datingprofielen en gehaaide openingszinnen, maar als we de data bekijken dan ligt het ook aan je sterrenbeeld.

Als je je virtuele geluk onder de maat vindt dan heeft het misschien te maken met wat de sterren aan het doen waren toen je werd geboren. Dating app Jaumo heeft in de data van 40 miljoen gebruikers gegraven om erachter te komen welke sterrenbeelden in 2018 het meest in trek waren. De app analyseerde volgens Daily Mail Online welke sterrenbeelden de meeste likes krijgen, oftewel de meeste aandacht van andere gebruikers. Op basis van deze informatie heeft de app het aantal likes die gebruikers van elk van de 12 horoscopen ontvangen op een rijtje gezet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De resultaten

Het blijkt dat sommige sterrenbeelden veel meer likes ontvangen dan andere sterrenbeelden. Schorpioenen nemen de eerste plaats in. Zij ontvangen maar liefst 12 procent van alle likes. Als je een Weegschaal bent dan ben je blijkbaar populairder dan veel andere sterrenbeelden. De Weegschalen staan namelijk op de tweede plek, met iets minder dan 10 procent van het totale aantal likes. Op de derde plek eindigen de Maagden, met 8,72 procent van de likes.

De sterrenbeelden die minder succes hebben op de dating apps? De zielige Boogschutters hebben het bijzonder moeilijk volgens de data, met slechts 6,96 procent van de likes. Dat is bijna de helft van de Schorpioenen. Op de een-na-laatste plek eindigen de Watermannen met 7,17 procent, die hiermee net iets minder likes krijgen dan de Steenbokken. De andere sterrenbeelden vallen daar tussen, variërend van 7,55 procent tot 8,46 procent.

Meer geluk of aantrekkelijker?

Of je nu in horoscopen gelooft of niet, de data laat zien dat sommige sterrenbeelden veel meer geluk hebben op de dating apps. Of het ook betekent dat deze mensen gewoon aantrekkelijker zijn? Daar zullen vooral de Schorpioenen en Weegschalen mee instemmen. Weet je niet welk sterrenbeeld jij hebt? Dit zijn de sterrenbeelden, op basis van je geboortedatum:

 • Steenbok: 22 december tot 19 januari
 • Waterman: 20 januari tot 18 februari
 • Vissen: 19 februari tot 20 maart
 • Ram: 21 maart tot 19 april
 • Stier: 20 april tot 20 mei
 • Tweelingen: 21 mei tot 20 juni
 • Kreeft: 21 juni tot 22 juli
 • Leeuw: 23 juli tot 22 augustus
 • Maagd: 23 augustus tot 22 september
 • Weegschaal: 23 september tot 22 oktober
 • Schorpioen: 23 oktober tot 21 november
 • Boogschutter: 22 november tot 21 december

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie