Gay subcultuur namen voor de verschillende types homoseksuele mannen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
3 minuten leestijd

Twink, Otter, Wolf en Bear; in de homogemeenschap gebruiken mannen onderling vaak termen om zichzelf en andere homomannen te beschrijven. Veel van deze benamingen heb je waarschijnlijk wel eens voorbij horen komen, anderen worden wat minder gebruikt, vooral in Nederland.

Maar zelfs als je de benamingen al eens gehoord hebt, is het mogelijk dat je niet precies weet wat het betekent. Wat is een Twink nu precies, een Cub of Chub en mag je trots zijn als je een Jock wordt genoemd?

Je lichaamstype bepaalt de subcultuur

Aan de mannelijke kant van de homogemeenschap worden verschillende lichaamstypen in categorieën geplaatst. Deze worden in veel gevallen gekoppeld aan een leeftijd, maar niet allemaal. Zo krijgen combinaties van leeftijd en lichaamstype elk een eigen naam. Met andere woorden, hoe je eruit ziet bepaalt hoe je jezelf aan anderen mag omschrijven.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Een Twink is bijvoorbeeld een slanke jongeman met een jongensachtig uiterlijk, maar een Bear is een grote behaarde man, ongeacht de leeftijd. Deze bijnamen voor mannen worden samen met bottom/top/versa veelvuldig gebruikt op de gay dating apps, om aan te geven waar iemand naar op zoek is.

Welk label draag jij?

Vraag je je af welk label je jezelf kunt geven als je begint met online daten? Dit zijn de meest voorkomende termen die homomannen gebruiken om zichzelf en anderen te omschrijven.

TypeLichaamsbouwLichaamshaarLeeftijd
OtterDun of atletischVeelElke leeftijd
WolfDun maar gespierdAardig veelElke leeftijd
BearGroot met een buikjeVeelElke leeftijd
TwinkDunGeenJong
CubGroot met een buikjeVeelJong
ChubOvergewichtWeinig tot VeelElke leeftijd
PupDunGeenJong
BullBodybuilderWeinig tot VeelElke leeftijd
TwunkDun maar gespierdGeenJong
Gym BunnyGespierdWeinig tot VeelNiet te oud
JockAtletischWeinig tot VeelElke leeftijd
Gym RatGespierd en atletischWeinig tot VeelElke leeftijd

Verschillende opvattingen

Houd er rekening mee dat er veel meer benamingen voor gay mannen zijn. Veel van de genoemde types vormen een eigen subcultuur en bestaan soms zelfs weer uit een aantal subgroepen om het nog moeilijker te maken. Zie je je type of subcultuur er niet tussen staan? Dan weet je nu de reden.

Het is bovendien belangrijk om te weten dat veel mannen het niet eens zijn met deze labels. Zo kunnen twee homoseksuele mannen een voorbijlopende homoseksuele man een ander label geven, omdat de termen door iedereen anders geïnterpreteerd worden.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
1 reactie