jaumo
Wie eens in de app stores van Google Play en Apple rondkijkt naar de beschikbare dating apps, komt ongetwijfeld de naam Jaumo tegen. Met de slogan “Flirt, Chat, Date” wil deze dating app de concurrentie aangaan met de gevestigde orde. De dating app is simpel te gebruiken zoals je mag verwachten van een hoogscorende swipe-app. Voor wie genoeg heeft van Tinder is dit een dating app om te proberen, maar het komt jammer genoeg niet in de buurt van een dating app zoals de onderstaande, welke veel meer Nederlandse leden heeft.

Bekijk het beste alternatief

jaumo app

Hoe werkt Jaumo?

Iedereen is het erover eens dat daten eenvoudig, leuk en bevredigend moet zijn. Dat weet Jaumo als geen ander gezien de gebruiksvriendelijke app. Waar je bij sommige datingsites allerlei persoonlijke gegevens moet delen om lid te worden kiest Jaumo voor een eenvoudige inlogprocedure die je met één klik kunt starten. Deze simpele manier van lid worden heeft het voordeel dat je snel je weg kunt zoeken naar je eerste date. Uiteraard is eerst nog ruimte om je profiel in te vullen met daarbij alle gegevens die je wilt delen met je bezoekers. Eenmaal je profiel afgerond kun je vrij zoeken naar leden bij je in de buurt maar je kunt ook swipen als je dat liever doet. De werkwijze van de dating app is intuïtief als je al eens een andere dating app gebruikt hebt. De app heeft een leuke functie waarbij je een melding ontvangt als een ander lid bij je locatie in de buurt komt, vergelijkbaar met de werkwijze van dating app Happn.

Gratis?

In tegenstelling tot de meeste dating apps kost het gebruik van Jaumo geen cent. Je kunt zonder kosten lid worden van het platform en vrijwel alles doen wat nodig is om echte connecties te vinden. Zoeken naar de singles die dicht bij je zijn is mogelijk maar ook kun je zonder kosten berichten versturen. Als we het over een gratis dating app hebben dan is dit een belangrijke voorwaarde waar Jaumo aan voldoet. Op de één of andere manier moet men echter toch wat verdienen en daarom komen er advertenties voorbij binnen de app. Mocht je toch meer functies willen gebruiken of advertentievrij willen daten dan is er een pro-versie van Jaumo beschikbaar.

Jaumo app

De Jaumo app is beschikbaar op vrijwel iedere smartphone en tablet. De app is voor de meeste gebruikers eenvoudig te vinden in de app stores door de hoge ranking. Je kunt de app voor je smartphone of tablet downloaden in de Apple App Store of in de Google Play Store.

App StoreGoogle Play

VIP lidmaatschap

Voor iedereen die benieuwd is wat Jaumo te bieden heeft is er een kennismakingsactie waarmee je de pro-versie gratis kunt testen. Deze versie is zeven dagen gratis te gebruiken.
Als VIP lid kun je van speciale voordelen genieten die niet benut kunnen worden door de gratis leden. Zo is Jaumo volledig advertentievrij zodat je niet iedere keer gestoord wordt door irritante reclames tussendoor. Verder zijn er VIP berichtfuncties zoals het ontvangen van leesbevestigingen als je berichten verstuurt naar andere leden. Waar je als gratis lid geen berichten kunt versturen naar de top gebruikers kan dit wel met het betaalde lidmaatschap. Bovendien kun je ook swipen zonder limiet als je voor de app betaalt.

Veiligheid

Jaumo is volgens het bedrijf achter de app een bootstrapped bedrijf waarbij er twee eigenaren zijn en acht medewerkers. Wat dit betekent voor de veiligheid van de leden is niet bekend. Met meer dan 30 miljoen gebruikers en slechts acht medewerkers ligt het voor de hand dat er weinig tot geen handmatige controles van profielen zijn. Dit nadelige aspect van de dating app komt ook terug in de reviews van leden die een beoordeling achtergelaten hebben. Er wordt gesproken over een groot aantal nepprofielen. Er wel een support team aanwezig die je vragen kan beantwoorden, maar er wordt verder niet gesproken over een handmatige check van de profielen.

Mocht je Jaumo een kans willen geven, dan is dit iets waar je rekening mee moet houden. Wat de dating app wel aangeeft is dat er een anti-fraude systeem in werking is die ongebruikelijk activiteiten in de gaten houdt en de appmakers op de hoogte brengt. Hiernaast is het mogelijk om andere gebruikers te rapporten, voor als iemand ongepast gedrag vertoont.

Over Jaumo

Jaumo is ontwikkeld door twee mannen die online daten makkelijker wilden maken door iedereen een handige manier te bieden om met andere mensen in contact te komen. De app is in 2011 geïntroduceerd waarna het tot op de dag van vandaag vanuit Zuid-Duitsland geleid wordt door de twee eigenaren en acht medewerkers. Meer dan 30 miljoen Jaumo-leden is dit een dating app in opkomst. Het is gratis te downloaden vanuit de app stores van Google Play en Apple App Store.

Opvallend aan de app is dat deze niet in het Nederlands te gebruiken is. Voor iedereen die vloeiend Engels spreekt of vaker Engelstalige apps gebruikt is dit geen probleem maar voor veel Nederlanders werkt het toch niet zo fijn als gewoon in het Nederlands. De dating app is specifiek voor de smartphone en tablet ontwikkeld waarbij er geen webversie beschikbaar is. Mocht je liever een dating app willen proberen die ook via de laptop te bereiken is, dan is deze datingsite een betere optie:

Bekijk het beste alternatief

Beoordeel Jaumo

Alle beoordelingen van Jaumo

2,6
Rated 2,6 out of 5
2,6 van 5 sterren (op basis van 7 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed29%
Gemiddeld14%
Slecht43%
Verschrikkelijk14%

Leuke datingapp

Rated 2,0 out of 5
26 mei 2024

Heb genoten van mijn tijd op de app. Het enige nadeel is dat sommige profielen nep lijken te zijn

Mark89NL
Gecontroleerd

Eenvoudig, maar niet voor langdurige relaties

Rated 4,0 out of 5
24 mei 2024

Jaumo is eenvoudig, maar niet echt voor langdurige relaties. Meer voor casual daten en plezier hebben. Voor dat doel is het best goed

Lars007
Gecontroleerd

Geweldige app

Rated 4,0 out of 5
22 mei 2024

De app heeft een eenvoudige interface en biedt veel functies om in contact te komen met andere gebruikers. Ik heb hier al een paar leuke matches gehad en kijk uit naar meer

Tim
Gecontroleerd

Teleurstellende ervaring

Rated 2,0 out of 5
12 mei 2024

Helaas was mijn ervaring met Jaumo teleurstellend. De app voelde een beetje saai aan. Ik denk niet dat ik deze app opnieuw zou gebruiken

Zonnestraaltje
Gecontroleerd

Te veel betaald

Rated 2,0 out of 5
22 februari 2024

Te veel gericht op betaalde functies

Flower
Gecontroleerd

Eenvoudig

Rated 3,0 out of 5
24 januari 2024

App is eenvoudig en heeft veel actieve gebruikers. Snelle matches, maar soms oppervlakkig

RNS
Gecontroleerd

Egt slecht

Rated 1,0 out of 5
3 oktober 2023

Egt slecht deze app. Allemaal vastlopers en veel advertenties. Echt zonde van mn tijd geweest. Niet downloaden dus

Luca
Gecontroleerd