Home Chatten Valt iemand je lastig? Zo blokkeer je iemand op WhatsApp

Valt iemand je lastig? Zo blokkeer je iemand op WhatsApp

2 minuten leestijd
0
whatsapp

WhatsApp heeft binnen korte tijd het gebruik van sms en mms explosief laten afnemen. Het is gratis, snel en biedt meer mogelijkheden om gesprekken te onderhouden. Hoe makkelijk de app ook is tijdens het daten en leren kennen van andere singles, er zitten jammer genoeg ook personen bij die je lastigvallen. Deze tutorial laat je stap voor stap zien hoe je iemand op WhatsApp blokkeert. Zelfs als je iemand niet kent en het telefoonnummer onbekend is kun je de persoon blokkeren.

Iemand blokkeren

Wanneer je iemand blokkeert dan ontvang je geen berichten meer van het telefoonnummer maar ook kan de persoon je niet meer bellen via Whatsapp met dit nummer. Het geblokkeerde contact kan niet meer met je chatten via WhatsApp maar ook kan de persoon je status niet meer zien en ook niet wanneer je voor het laatst online was.

Zo blokkeer je iemand op WhatsApp

Als de persoon in je contactenlijst voorkomt dan is dit de manier om deze te blokkeren:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

 1. Open WhatsApp
 2. Druk op de menu button
 3. Ga naar “Instellingen”
 4. Ga naar “Account”
 5. Ga naar “Privacy”
 6. Ga naar “Geblokkeerde contacten”
 7. Druk op het “+icoon” bovenaan het scherm
 8. Druk op het contact dat je wilt blokkeren

Mocht je de persoon op een later moment weer willen deblokkeren dan kan dit op dezelfde manier. Druk dan op het geblokkeerde contact en kies voor de optie deblokkeren.

Zo blokkeer je een onbekend nummer op WhatsApp

Als je een bericht ontvangt van iemand die je niet kent dan kun je het bericht rapporteren als spam maar je kunt ook gewoon het nummer blokkeren. Als iemand niet in je contactenlijst voorkomt dan kun je de persoon op deze manier blokkeren:

 1. Open WhatsApp
 2. Ga naar het gesprek
 3. Druk op Blokkeren

De gevolgen van blokkeren

Zodra je iemand op WhatsApp geblokkeerd hebt dan komen de berichten van die persoon niet aan op je telefoon. Je merkt er niets van als het geblokkeerde nummer contact met je probeert op te nemen en mobiel chatten met dit specifieke nummer is niet meer mogelijk. Mocht je de persoon later weer deblokkeren dan ontvang je niet ineens alle gestuurde berichten. Je ontvangt dan alleen de nieuwe berichten en niet de berichten die verstuurd zijn toen de persoon geblokkeerd was. Het geblokkeerde contact kan niet zien wanneer je voor het laatst online bent geweest en ook de status is onzichtbaar voor de persoon. Als aanvulling op deze beperkingen voor het geblokkeerd contact kan de persoon je profielfoto niet zien en bellen via WhatsApp is ook niet mogelijk. Waar je aan moet denken is dat ook jij geen berichten kunt versturen naar de persoon of kunt bellen als jij dat wilt.

Met groepsgesprekken is het anders. Het geblokkeerde contact kan jou niet persoonlijk benaderen maar als jullie beide in hetzelfde groepsgesprek zitten dan blijft dit onveranderd. Het geblokkeerde contact kan je dan alsnog aanspreken in het groepsgesprek. Mocht je dat niet willen, dan kun je simpelweg het groepsgesprek verlaten. Heb je wat gehad aan deze tips? Laat het ons weten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …