Valt iemand je lastig? Zo blokkeer je iemand op WhatsApp

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Hoe makkelijk WhatsApp ook is tijdens het daten en leren kennen van andere singles, er zitten jammer genoeg ook personen bij die je lastigvallen. Deze tutorial laat je stap voor stap zien hoe je iemand op WhatsApp blokkeert. Zelfs als je iemand niet kent en het telefoonnummer onbekend is kun je de persoon blokkeren.

Iemand blokkeren

Wanneer je iemand blokkeert, ontvang je geen berichten meer van het telefoonnummer. Maar ook kan de persoon je niet meer bellen via WhatsApp met dit nummer. Het geblokkeerde contact kan niet meer met je chatten via WhatsApp, maar ook kan de persoon je status niet meer zien en ook niet wanneer je voor het laatst online was.

Zo blokkeer je iemand op WhatsApp

Als de persoon in je contactenlijst voorkomt, dan is dit de manier om het contact te blokkeren:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

  1. Open WhatsApp
  2. Druk op de menu button
  3. Ga naar “Instellingen”
  4. Ga naar “Account”
  5. Ga naar “Privacy”
  6. Ga naar “Geblokkeerde contacten”
  7. Druk op het “+icoon” bovenaan het scherm
  8. Druk op het contact dat je wilt blokkeren

Mocht je de persoon op een later moment weer willen deblokkeren, dan kan dit op dezelfde manier. Druk dan op het geblokkeerde contact en kies voor de optie deblokkeren.

Zo blokkeer je een onbekend nummer op WhatsApp

Als je een bericht ontvangt van iemand die je niet kent, dan kun je het bericht rapporteren als spam maar je kunt ook gewoon het nummer blokkeren. Als iemand niet in je contactenlijst voorkomt, dan kun je de persoon op deze manier blokkeren:

  1. Open WhatsApp
  2. Ga naar het gesprek
  3. Druk op Blokkeren

De gevolgen van blokkeren

Zodra je iemand op WhatsApp geblokkeerd hebt, komen de berichten van die persoon niet aan op je telefoon. Je merkt er niets van als het geblokkeerde nummer contact met je probeert op te nemen en chatten met dit specifieke nummer is niet meer mogelijk.

Mocht je de persoon later weer deblokkeren, dan ontvang je niet ineens alle gestuurde berichten. Je ontvangt dan alleen de nieuwe berichten en niet de berichten die verstuurd zijn toen de persoon geblokkeerd was.

Het geblokkeerde contact kan niet zien wanneer je voor het laatst online bent geweest en ook de status is onzichtbaar voor deze persoon. Als aanvulling op deze beperkingen voor het geblokkeerde contact kan de persoon je profielfoto niet zien en bellen via WhatsApp is ook niet mogelijk. Waar je aan moet denken is dat ook jij geen berichten kunt versturen naar deze persoon of kunt bellen als jij dat wilt.

Met groepsgesprekken is het anders. Het geblokkeerde contact kan jou niet persoonlijk benaderen. Maar als jullie beide in hetzelfde groepsgesprek zitten, dan blijft dit onveranderd. Het geblokkeerde contact kan je dan alsnog aanspreken in het groepsgesprek. Mocht je dat niet willen, dan kun je simpelweg het groepsgesprek verlaten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie