15 zinnen en clichés die niemand wil zien in een datingprofiel of bio

Michael Schouten
Door Michael Schouten
8 minuten leestijd

Wat zegt je datingprofiel over jou? Heb je daar weleens over nagedacht? Dat kleine stukje tekst dat door het leven gaat als je ‘bio’ kan heel veel over jou vertellen… of helemaal niets.

Waar sommige singles op datingapps alle aandacht geven aan het perfectioneren van hun foto’s, vergeten ze de impact die een goede profieltekst kan hebben. En omdat ze dit vergeten, vallen ze in de categorie die daten frustrerend vindt. Na jaren van activiteit op datingapps hebben ze nog steeds niet hun perfecte match gevonden – klaar om de handdoek in de ring te gooien. Wat zouden ze toch verkeerd doen?

15 zinnen die niemand wil zien

Het zou zomaar kunnen zijn dat ze één van deze zinnen gebruiken die niemand wil zien in een profieltekst. Want het gaat er niet alleen om wat je zegt in je bio, maar vooral wat het over jou vertelt. Dit zijn 15 zinnen die niemand meer wil zien in een profiel.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. “Hey, app me op ..-……..!”

Too fast, too soon. Je telefoonnummer hoort niet publiekelijk in je profiel te staan. Wat is er gebeurd met ‘elkaar eerst leren kennen’? We herkennen deze zin vooral in de bio’s van mannen, maar als je dit als vrouw doet… dan denkt elke – enigszins intelligente – man dat je betaalde diensten aanbiedt.

2. “…… hoeven niet te reageren.”

Niet-blanken, mannen die een relatie hebben, complotgekkies en noem ze maar op: je kunt al deze woorden invullen op de puntjes. Maar juist door bepaalde groepen uit te sluiten, sluit je meer mensen uit dan je zou willen. De negatieve bijklank is voor velen al genoeg om je over te slaan.

3. “Moet van …… houden.”

Sushi? Cosplay? Wat je ook invult: de strenge eis is misschien als grapje bedoeld, maar zo wordt het niet opgevat. De kans is groot dat iedereen die er niet van houdt meteen naar links veegt.

4. “Als je ……, dan wordt het niets tussen ons.”

Net zoals de andere opmerkingen over je eisenpakket brengt ook deze zin geen goeds. Of je nu rokers wilt uitsluiten of snurkers: het beperkt je tot het krijgen van matches – matches die zomaar de ware zouden kunnen zijn.

5. “Swipe niet naar rechts als je niets gaat zeggen.”

We kennen het allemaal: een insta-swipe naar rechts leidt tot een onverwachte match met de perfecte kandidaat. Maar als je het gesprek opent met een doordachte openingszin, verandert het al snel in valse hoop. Want… geen reactie. Hoewel het buitengewoon vervelend is, kan zelfs een opmerking vooraf geen verschil maken. Het brengt alleen maar negativiteit naar je profiel.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. “Ik weet niet wat ik hier doe, maar…”

Eerlijk gezegd? Wij weten ook niet wat je hier doet. Want wij denken dat je een hele goede reden hebt om je aan te melden op een datingapp. Ben je bang om het stigma te dragen van een hopeloze datingapp-gebruiker?

7. “Mijn vriendin heeft mij hiervoor aangemeld.”

Wat fijn dat je vrienden hebt die zich zorgen maken over je dateleven. En dat ze na vele jaren erop aandringen zelf maar in actie zijn gekomen, omdat jij het al jaren nalaat. Dus als je dit zegt in je datingprofiel, wat vertelt het dan? Dat je daten niet serieus neemt en niet het vertrouwen hebt dat een datingapp succesvol kan zijn.

8. “Ik hou van lachen.”

Datingapps worden overspoeld met banale zinnen. Van die voorspelbare opmerkingen die op 99% van de bevolking van toepassing zijn. Want natuurlijk hou je van lachen, dat doet iedereen. Een andere zin van dit kaliber: “Mijn vrienden en familie zijn belangrijk voor mij.”

9. “Mijn vrienden zeggen dat ik…”

Omdat iedereen het moeilijk vindt om de goede en slechte eigenschappen te benoemen, stelt het algemene datingadvies voor dat je het vanuit een ander perspectief bekijkt. Zoals het vrienden-voorbeeld: ‘Als je niet weet wat je moet zeggen, hoe zouden je vrienden je dan omschrijven?”

Deze standaard zin is bedoeld om de writers block tegen te gaan en wat creatiever te worden in je persoonlijke omschrijving. Het is er niet voor bedoeld letterlijk te zeggen: “Mijn vrienden vinden mij…” Want als je dat doet, vraagt iedereen zich af waarom je niet gewoon jezelf omschrijft. Te weinig zelfkennis?

10. “Niet vaak online. Dit is mijn Insta: [@…]”

Of je het nu gelooft of niet: een Instagram-profiel promoten op datingapps is een tactiek om het aantal volgers te vergroten. En terwijl de meeste mannen en vrouwen zo slim zijn om eraan voorbij te gaan, trappen sommigen erin.

11. “Alleen hier om vrienden te maken.”

Maar heel toevallig zoek je alleen onder de leden van het andere geslacht? Betrapt, want degenen die dit schrijven zijn vaak naar meer op zoek dan alleen vriendschap. Misschien bedoel je een vriendschap plus? Bijna niemand meldt zich alleen aan op een datingapp om vrienden te maken.

12. “Kind op de foto is mijn nichtje/neefje.”

Hoe snoezig en hartveroverend je neefje of nichtje ook is: dat je moet aangeven dat het niet je eigen kind is, zegt al genoeg. Omdat velen niet eens de tekst lezen en direct afhaken bij het zien van een kind, loop je vele matches mis.

13. “Op zoek naar mijn partner in crime.”

Je partner in crime? We gaan toch geen bank overvallen om in de voetsporen van Bonny and Clyde te treden? Deze zin is zo cliché dat vingers erop getraind zijn om vliegensvlug naar links te swipen – door naar de volgende.

14. “Ik hou meer van honden dan van mensen.”

Natuurlijk, we voelen allemaal meer empathie voor honden dan voor mensen. Maar wat moeten wij daarmee als bezoeker van je datingprofiel? Ben je zo teleurgesteld in de mens dat je maar meer van honden bent gaan houden?

15. “Komt later.”

Als je nog niet eens de moeite neemt om een stukje tekst te schrijven, wat kan er dan verwacht worden van jou als partner? Dat je weinig doet in huis en alles vooruitschuift naar… later?

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie