Home Dating ‘Videochats, sexting en telefoonseks blijven populair na coronacrisis’

‘Videochats, sexting en telefoonseks blijven populair na coronacrisis’

2 minuten leestijd
0
app kus

Als gevolg van de coronacrisis veranderde de wereld voor iedereen, zo ook voor singles. Als happy single was je opeens niet meer ready to mingle, want de maatregelen lieten dat niet toe. De alternatieven zoals virtuele dates en sexting werden de enige opties – er was simpelweg geen keuze, tenzij je het risico wilde lopen op een boete.

Hoewel het tijdelijke oplossingen waren voor een acuut probleem, lijkt het erop dat een aantal van die aanpassingen misschien blijvend zijn – of in ieder geval deels, zo blijkt uit onderzoek van datingapp Plenty Of Fish. Want uit de bevindingen blijkt dat 66% van de singles van plan is om virtueel intiem te blijven, ook na de coronacrisis. En 64% zegt dat de coronacrisis heeft veranderd wat zij als intimiteit beschouwen. Deze bevindingen zijn onthuld in een nieuw onderzoek van Plenty of Fish en onderzoeksbedrijf OnePoll onder 2.900 Amerikaanse singles.

In een tijd waarin de opties beperkt waren tot een minimum, wendde 55% van de jonge singles zich tot technologie om seksueel intiem te zijn. Voor sommige singles was het de enige manier om nog iets van een seksleven te hebben, ook al speelde zich dat af op een smartphonescherm.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Terwijl 42% van de singles na de coronacrisis graag weer nieuwe mensen wil ontmoeten en openstaat voor fysieke intimiteit, geeft twee derde toe dat ze na de coronacrisis net zoveel virtueel blijven als tijdens de coronacrisis. Daarbij vertrouwen ze op videochats (61%), sexting (54%) en telefoonseks (47%).

De evolutie van intimiteit

64% van singles zegt dat de virtuele intimiteit tijdens de coronacrisis ertoe heeft geleid dat hun beeld van intimiteit is veranderd. Bijna 6 op de 10 ondervraagden (57%) hechten nu meer waarde aan andere vormen van intimiteit, zoals emotionele of intellectuele intimiteit, terwijl 45% nu minder waarde hecht aan de fysieke intimiteit dan voor corona.

Ondanks de impact die corona had op daten in het algemeen, hebben singles het ‘nieuwe normaal’ omarmd. Ze hebben hun dategedrag aangepast en als gevolg daarvan is de perceptie van intimiteit veranderd, zo stelt Plenty of Fish.

Een verschuiving in mentaliteit

Meer dan de helft van de singles (51%) denkt dat one-night stands tot het verleden zullen behoren zodra de coronacrisis voorbij is. Die mening wordt meer gedeeld door mannen dan vrouwen – respectievelijk 61% vs. 45%. Maar liefst 61% van de singles gelooft bovendien dat sexting na de pandemie nog populairder zal zijn dan ervoor.

Meer dan twee op de vijf (45%) singles zeggen meer vertrouwen te hebben in hun vaardigheden om virtueel intiem te zijn. Wederom zijn het meer mannen dan vrouwen, met 54% van de mannen en 39% van de vrouwen die dit zeggen.

Van alle ondervraagde singles heeft 76% een friends with benefits-relatie gehad sinds het begin van de coronacrisis. Dit gebeurde vaak met iemand die ze al jaren platonisch kenden. Maar het was niet de enige manier waarop ze hun behoeften vervulden. De singles kozen ook voor sexy televisieshows (40%), abonnementen op adult-entertainmentplatforms (33%) en luisteren naar podcasts over seks (30%).

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…