Home Dating apps 14 datingapp openingszinnen om deze zomer te gebruiken

14 datingapp openingszinnen om deze zomer te gebruiken

3 minuten leestijd
0
bericht mannen

Een goede openingszin is je ticket naar een eerste date. Daarom is het typen van het allereerste bericht een uitdaging van jewelste. Want dat ticket word je niet zomaar in de schoot geworpen. Start het gesprek met een generieke “Hé, hoe is het?” en je weet zeker dat je achteraan in de rij mag aansluiten.

20 berichten verstuurd en geen enkele reactie? Het ligt aan je openingszin. Algemene standaardberichten zijn een garantie op teleurstelling. In een zee van vergelijkbare berichten leiden deze openingszinnen niet tot het opwindende en flirterige gesprek waar iedereen zo naar verlangt. Ze leden naar doorsnee en kleurloos gebabbel in geestdodende gesprekken.

De waarheid is dat een one-size-fits-all benadering als ‘Hoi, hoe gaat het?’ zelden werkt voor iets dat zo persoonlijk is als daten. Zoals dezelfde sollicitatiebrief versturen naar tientallen potentiële werkgevers niet werkt, zo werkt dat principe ook niet op een datingapp. Net als bij sollicitaties stem je de brief af op de functie en werkgever. Op een datingapp hebben we het dan over je openingszin die afgestemd wordt op de ontvanger – degene met wie je een gesprek wilt starten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Datingapp openingszinnen

Omdat het verzinnen van een coole openingszin geenzins een makkelijke opgave is, heeft datingapp Bumble de beste openingszinnen op het platform gedeeld met MetroUK. Dit zijn de openingszinnen die goed scoren op de datingapp, afhankelijk van je vibe en doelen.

Empathisch

Het is voor bijna iedereen een moeilijk jaar geweest. Sommigen hebben mensen verloren in de pandemie, anderen zijn sociaal geïsoleerd door het thuiswerken. Als je een relatie zoekt, kan het een goed idee zijn om je zorgzame kant te laten zien. Het stellen van vragen over hoe ze het ervaren, kan een geweldige manier zijn om vertrouwen op te bouwen en te laten zien dat je een zorgzaam persoon bent.

Suggesties voor openingszinnen:
 1. Wat is het belangrijkste dat je het afgelopen jaar over jezelf en andere mensen hebt geleerd?
 2. Wat is er deze week interessant met je gebeurd?

Flirterig

Flirten, in echt of online, is voor velen de manier om te peilen of er sprake is van aantrekkingskracht. Flirten maakt daten leuk. Als je zin hebt om flirterig te worden met je match, wees dan niet bang om jezelf te zijn.

Suggesties voor openingszinnen:
 1. Wat moet ik vanavond koken voor het avondeten?
 2. Je hond is zo schattig! Hopelijk verschijnt ‘ie op onze eerste date? 😉
 3. Hé, ik zou je graag beter willen leren kennen. Wil je videobellen?

Luchtig

Zijn we allemaal niet een beetje klaar met de serieusheid om ons heen? Soms is het gewoon het beste om het luchtig te houden, vooral in tijden waarin we nu leven. Gebruik humor om iemand voor je te winnen; het is een goede manier om het gesprek meer ontspannen te maken. Wees dus niet bang om leuke, luchtige vragen te stellen aan je match.

Suggesties voor openingszinnen:
 1. Laten we het spannender maken: Truth or Dare?
 2. Hoe ga je om met de zondagse gedachte dat je morgen weer aan de slag moet?
 3. Wat is je favoriete leugen als je ‘Two Truths And A Lie’ speelt?

Persoonlijk

Het afgelopen jaar hebben we een trend gezien dat singles nu beter weten wat ze willen. Door vragen te stellen over het leven van je match en hun interesses kun je bepalen of dat aansluit bij wat je zoekt en vice versa.

Suggesties voor openingszinnen:
 1. Hoe is het om een ​​[vul de functie in] te zijn?
 2. Wat is de mooiste reis die je hebt gemaakt?
 3. Wat is één ding dat mensen altijd over je zeggen dat eigenlijk een misvatting is?

Extra

Twijfel je nog steeds over wat je moet typen als openingszin op de datingapp? Je kunt gelukkig altijd terugvallen op het profiel voor inspiratie. Van de details op foto’s tot de Spotify-nummers; het zijn stuk voor stuk hints voor vragen die je kunt stellen als openingszin.

Suggesties voor openingszinnen:
 1. Je hebt zo’n goede muzieksmaak. Waar heb je de laatste tijd naar geluisterd?
 2. Ik ben zooo nieuwsgierig naar je band. Hoe ben je begonnen?
 3. Je bent een Schorpioen! Ik ben Vissen, betekent dit dat we compatibel zijn?

Een openingszin verzinnen lijkt soms een onmogelijke taak. Wat in ieder geval helpt is het duidelijk krijgen van je doelen. We hebben allemaal verschillende redenen naar datingapps gaan: voor sommigen gaat het om casual seks, terwijl anderen op zoek zijn naar ware liefde. En dat heeft een bijzonder groot effect op je openingszin. Want denk er maar eens over na: ‘Sexy ogen’ brengt een heel ander motief over dan ‘Ik dacht dat ik de enige was die de memoires van Obama heeft gelezen. Wat vond je van zijn beslissingen?’.

Wat dat betreft is een openingszin meer dan een simpele combinatie van woorden. Het brengt ook meteen over wat je doelen zijn. En die zijn per slot van rekening voor iedereen anders.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …