Relatie gezocht? Dit zijn 5 datingsites voor wie een vaste relatie zoekt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Het vinden van een geschikte partner – laten we nog maar zwijgen over de prins(es) op het witte paard – is niet heel gemakkelijk. En het lijkt wel alsof het sinds de komst van het online daten alleen nog maar ingewikkelder geworden is.

Mensen stellen steeds hogere eisen aan elkaar en wanneer er even geen gespreksstof is of wanneer iemand een eigenschap heeft die niet op het wensenlijstje staat, gaat men op zoek naar de volgende kandidaat. Ben je op zoek naar een vaste relatie en wil dat nog niet helemaal lukken? Dan leggen we graag uit welke opties je tegenwoordig hebt om daar verandering in te brengen.

lexa

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Lexa

Wil jij de persoon vinden die bij je past? De datingprofielen op Lexa zijn erg gericht op details, waardoor je een geschikte match kunt vinden. Wanneer iemand een Lexa Badge heeft, betekent dat dat hij of zij het meent en dat je in gesprek gaat met iemand die ook serieus op zoek is naar een relatie. Lexa organiseert ook regelmatig borrels, zodat singles elkaar kunnen ontmoeten in hun eigen omgeving. Op die manier doorbreek je het online daten en zie je direct of iemand echt bij jou past. Vind je dat toch een beetje spannend, neem dan een vriend of vriendin mee.

Bekijken op Lexa

Hoe kun je beginnen?

Eerst maak je duidelijk wie jij bent. Je kunt daarvoor ook leuke, kleine details noemen die jouw profiel extra persoonlijk maken. Kies ook foto’s die daar goed bij passen. Dankzij een gedetailleerde zoekfunctie, kun je singles ontmoeten die op papier echt bij jou passen. Is de klik er vervolgens? Dan weet je dat je echt goed zit. Begin een leuk gesprek, bijvoorbeeld door een van de details in zijn of haar profiel op te noemen. Je kunt ook muzieklinkjes en gifjes met elkaar delen. Ook hier heb je verschillende manieren om je gratis lidmaatschap om te zetten in een betaalde, waarbij je van extra voordelen profiteert.

Parship

2. Parship

Parship is een datingsite voor alle singles en noemt zichzelf ‘de nummer 1 in serieuze relaties’. Het is een datingwebsite waar 1 op de 3 leden een partner vindt. Het doel is het bij elkaar brengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat voor een lange tijd. Je vult bij Parship een persoonlijkheidstest in, waarna een gepersonaliseerd rapport wordt opgesteld. Op die manier is de kans erg groot dat de singles die aan jou worden voorgesteld, echt bij je passen.

Bekijken op Parship

Wat zijn de kosten?

Aanmelden bij Parship is gratis. Je kunt dat naar partnervoorstellen kijken en contact opnemen met singles die bij je passen. Als je van de volledige service gebruik wilt maken, kun je een abonnement nemen. Dit wordt het Premium-lidmaatschap genoemd en heeft een looptijd van 24 maanden. Daarmee kun je onder andere onbeperkt berichten versturen, zien wie je profiel bekeken hebben, de lokale zoekfunctie gebruiken en een uitvoerig persoonlijkheidsrapport van jezelf inzien. Zo leer je niet alleen andere mensen kennen, maar kom je ook meer te weten over jezelf en hoe jij als partner bent.

Elitedating

3. Elitedating

Op de website van Elitedating kun je als serieuze, zelfbewuste single op zoek gaan naar een gelijkgestemde partner voor een mooie, gelukkige en vooral stabiele relatie. Er staan voornamelijk professionals ingeschreven met ambities en levenservaring. Zo kun je iemand vinden die goed bij jou past en dezelfde interesses heeft.

Meer dan 90 procent van de leden is 30 jaar of ouder en meer dan 70 procent heeft een universitaire opleiding afgerond. De lat ligt hoog bij Elitedating; niet voor de leden, maar voor de organisatie. Dit doet zij door continu de hoogste standaarden te hanteren op het gebied van daten.

Bekijken op Elitedating

Inschrijven bij Elitedating

Wil je je inschrijven, dan gaat dat als volgt. Je kiest een gebruikersnaam en daarna zorg je ervoor dat je je profiel zo compleet mogelijk invult. Op die manier kunnen andere singles een goede indruk krijgen van wie jij bent. Je kunt ook foto’s toevoegen en een stukje over jezelf schrijven. Ben je tevreden en wil je meer uit je profiel halen, dan kun je je gratis lidmaatschap omzetten naar een Premium lidmaatschap. Op die manier krijg je extra privileges en kun je je zoektocht naar de ware gemakkelijker voortzetten.

ematching

4. e-Matching

e-Matching is een datingwebsite voor hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een duurzame, vaste relatie. Het maakt niet uit wat je geaardheid is, want je bepaalt zelf hoe breed of smal je zoekt en met wie je in contact wilt komen. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom op de e-Matching datingwebsite.

Wel worden er hogere eisen gesteld aan de inhoud van je profiel dan op de meeste andere datingwebsites. Daar krijg je dan wel datingtips voor terug en interessante, redactionele artikelen. Je kunt de datingadviseurs zelfs om een second opinion over je profiel vragen.

Bekijken op e-Matching

Waarom een lidmaatschap bij e-Matching?

Wanneer je je inschrijft bij e-Matching, is dat gewoon gratis. Nadat je je hebt ingeschreven, wordt je profiel beoordeeld. Alle profielen en foto’s worden handmatig gecontroleerd en oude profielen worden verwijderd, waardoor het aanbod van singles écht en up-to-date is. Na goedkeuring komt je profiel online te staan.

Als gratis lid kun je kosteloos reageren op berichten die je ontvangt. Ga je voor een betaald abonnement, dan heb je de mogelijkheid om zelf het initiatief te nemen en in contact te komen met mensen. Je kunt kiezen voor een abonnementsduur van drie, zes of negen maanden.

match4me

5. Match4me

Match4me is een website die geschikt is voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Wanneer je 18 jaar of ouder bent en een hoog opleidingsniveau kun je je gratis inschrijven, ongeacht je verdere voorkeuren of wensen. De gemiddelde leeftijd van leden van Match4me ligt tussen 35 en 65 jaar. Het doel van Match4me is een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die een serieus relatie willen en dat het erom gaat dat je daarbij kennismaakt met mensen die bij jou passen. Je kunt daarom rustig wat berichtjes over en weer sturen wanneer je iemand interessant vindt, voordat je een date met elkaar gaat plannen.

Bekijken op Match4me

En hoe gaat dat verder in z’n werk?

Je kunt uit verschillende abonnementen kiezen op de website van Match4me. Het aanmaken van een profiel is geheel gratis. Wil je vervolgens meer mogelijkheden, dan kun je een abonnement nemen. Daarmee kun je onbeperkt berichten versturen en zien wie jouw profiel hebben bekeken. Op het gebied van populaire datingwebsites is Match4me een van de meest voordelige websites. Je kunt kiezen uit een abonnement voor één, drie of zes maanden. Wanneer je voor een langere abonnementsduur kiest, worden de kosten per maand in verhouding lager.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie