Home Algemeen Wat is een cockblock? De 5 meest vervelende cockblocks

Wat is een cockblock? De 5 meest vervelende cockblocks

4 minuten leestijd
0
cockblock

Stel je eens voor: je bent het uitgaansleven ingedoken en hebt een hartstikke leuke meid ontmoet. Jullie dansen de hele avond intens met elkaar en je vraagt haar mee naar huis. Ze stemt in. Jouw vrienden vinden het allemaal ook prima, maar bij haar vriendinnengroep merk je al wat strubbelingen. De hele avond was één van haar vriendinnen namelijk wat hatelijk bezig.

Terwijl jullie op de jassen wachten bij de garderobe komt uitgerekend die meid aanlopen om hysterisch te roepen dat ze zich plots heel slecht voelt. Jouw bijna-verovering kijkt je vragend aan en zegt tegen je dat ze besluit om bij haar vriendin te blijven. ‘Maar,.. er zijn toch ook andere vriendinnen die voor d’r kunnen zorgen?’, zeg je. ‘Ja, maar, ik kan d’r niet zo achterlaten’.

Au! Je weet het zeker: die zogenaamde zieke vriendin was helemaal niet zo ziek zoals ze deed voordoen en daar sta je dan: letterlijk met lege handen. Je besluit maar om naar huis te gaan en maakt voor het slapengaan nog snel even een gefrustreerd ritje met de handkar.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Die leuke meid zie je nooit meer terug en dat terwijl het zo leuk had kunnen aflopen. Hoe je zo’n situatie noemt? K*t, klote, vervelend, of om in vaktermen te zeggen: een cockblock.

Wat is een cockblock precies?

De term cockblock is afkomstig uit de Amerikaans-Engelse straattaal waarbij wordt geduid op een actie die (opzettelijk of niet) voorkomt dat iemand van bil gaat. Het woord heeft inmiddels ook ons land weten te bereiken en de term wordt vooral gebruikt door jongeren.

De derde persoon in het verhaal (alhoewel het ook meerdere mensen kunnen zijn) is degene die verantwoordelijk is voor het blokkeren van de seksuele interactie en wordt ook wel de cockblokker genoemd. Wie jij bent in dit verhaal?

Ervan uitgaande dat jij een mannelijke lezer bent, ben jij degene wiens cock wordt geblokt. In principe komt het er dus op neer dat je op het punt stond om te scoren, maar dat je net voor de doellijn van het scoren werd onthouden.

stop

Waarom doen mensen dit?

De kans is groot dat jij of één van je vrienden dat wel eens heeft meegemaakt. Vaak zijn het de vrouwen die verantwoordelijk zijn voor het cockblocken en in veel gevallen zorgt dat bij een hoop frustraties bij het mannelijke geslacht. Want als er iets is wat de mannen met elkaar gemeen hebben dan is het wel de jagersinstinct. Sterker nog: mannen gunnen het elkaar onderling juist om te scoren en bij vrouwen is dat helaas niet altijd het geval.

1. Jaloezie

Je vraagt je daarom af wat de redenen zijn van het cockblocken en in veel gevallen is het een zekere mate van jaloezie. Tussen vrouwen bestaat nou eenmaal een hoop meer jaloezie dan in mannelijke vriendengroepen. Hoewel er in moderne tijden een hoop is veranderd is het voor een man cool om een vrouw te scoren terwijl dat andersom vaak als not done wordt gezien. De cockblocker is daarmee iemand die de boel probeert te saboteren, omdat hij of zij jaloers is op de verovering van degene die op het punt staat om te scoren.

2. Bescherming

Toegegeven, daarmee zijn we uiteraard wat luchtig en in de meeste gevallen is dat ook wel terecht. Toch wordt het anders als er sprake is van een cockblock die als enig doel heeft om de ander te beschermen. Stel je nu voor dat die vriendin waarover we het in de inleiding hadden inderdaad had verzonnen dat ze zich niet lekker voelde, maar dat niet deed vanwege een jaloezie aanval, maar juist omdat ze haar vriendin in bescherming wilde nemen.

De redenen daarvan kunnen uiteenlopend zijn: misschien vertrouwt ze jou niet, misschien heeft ze zelf slechte ervaringen gehad, of misschien is haar vriendin zelf net iets te dronken.

3. Zelfbescherming

Een andere vorm van cockblokken is zelfbescherming. Over de actie van die zieke vriendin uit de inleiding had jij als terecht weerwoord dat er ‘toch andere vriendinnen aanwezig waren die voor d’r konden zorgen?’ Stel je nu voor dat er niemand anders in de buurt was en dat die vriendin het puur deed zodat ze zelf niet alleen zou worden achtergelaten.

Misschien vond ze die gedachte niet prettig, misschien had ze geen vervoer terug naar huis, maar in dit geval is er dus sprake van een cockblock door een derde om zich te beschermen.

aarghhh

De 5 meest vervelende cockblocks

Hoe dan ook: een cockblock is altijd vervelend. Toch zijn sommige soorten cockblocks nog net iets vervelender dan andere soorten en we hebben er een aantal sprekende voorbeelden van. Dit zijn de 5 slechtste manieren waarop jouw cock geblokt kan worden:

1. De oh-zo-dichtbij-cockblock

Jij en je verovering zijn eindelijk in de hotelkamer en je staat op het punt om van bil te gaan, maar plotseling komt haar vriendin binnenlopen, gaat ze zitten en zet de tv aan alsof er niets aan de hand is. Zonder dat ze het zelf doorheeft, heeft ze jouw moment of glory geblokkeerd.

2. De detective cockblock

Deze verontrustende cockblock wordt veroorzaakt door valse bedoelingen. Iemand probeert de boel te saboteren en bedenkt een heel plan om te voorkomen dat een vriend of vriendin ervandoor gaat. Het probleem? Dat het listige plan vaak nog werkt ook. Weg scoringskans.

3. De ‘voor je eigen bestwil’-cockblock

Deze goedbedoelde interventie gaat op als iemand dapper besluit in te stappen en de besluitvorming voor een vriendin overneemt. Misschien omdat ze niet wil dat de ander vreemdgaat of misschien is ze wel zo stomdronken dat dit gewoon niet eerlijk is. Echte vrienden nemen het altijd voor elkaar op en deze cockblock valt alleen maar te prijzen.

4. De familie cockblock

Stel je voor dat je net op het punt staat om te scoren, maar dat haar vader ineens zo dol als een stier binnenstormt. Haar pa doet er alles aan om ervoor te zorgen dat z’n dochter niet het bed in duikt met een fuckboy als jij. Hoewel het je op het moment zelf enorm frustreert, heb je er wel respect voor. Als jij een dochter zou hebben, zou je precies hetzelfde doen.

5. De autoblock

Ook nu sta je in pole position, maar je verknalt het op het moment suprême. Je maakt een smakeloze grap, je bent de condooms vergeten, je kotst de boel onder na dat zoveelste biertje: enfin, de redenen zijn talloos, maar je verpest het zelf. Frustrerend? Jazeker. Want dit is misschien wel de stomste cockblock van allemaal. Maar er is één lichtpuntje: je kunt in ieder geval niemand anders de schuld geven dan jezelf. Volgende keer beter, ouwe tijger!

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 soorten mannen die elke vrouw wil

Er zijn van die mannen die iedereen wel eens is tegengekomen. En waarvan iedereen weet dat…