Home Datingsites Eerste zondag 2020 is hét hoogtepunt voor online daten

Eerste zondag 2020 is hét hoogtepunt voor online daten

1 minuten leestijd
0
dating sunday

Deze zondag is het weer zover: de drukste datingdag van het jaar, ook wel Dating Sunday genoemd. Naar verwachting is aankomende 5 januari de dag waarop wanhopige en happy singles elkaar tegenkomen op de dating apps, datingsites en alle andere online plekken waar ze kunnen chatten. Verwacht een swipe-piek op Tinder, een matchexplosie op Bumble en een volle inbox op Relatieplanet.

5 januari 2020

De eerste zondag van het nieuwe jaar is van oudsher zo’n wijdverbreid fenomeen dat het Dating Sunday wordt genoemd. In tegenstelling tot wat velen denken vindt het hoogtepunt niet plaats op Valentijnsdag, maar op Dating Sunday. Voor de dating apps en websites is deze dag het piekmoment van het jaar: 5 januari 2020 gebeurt het weer.

Alle singles die zat zijn van de lastige clichévragen die tijdens de kerst aan hun worden gesteld, maken deze zondag tijd vrij om te werken aan hun liefdesvoornemens. Het nieuwe jaar en de goede voornemens staan garant voor meer bezoekers, swipes, matches en berichten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoeveel drukker deze zondag is

Volgens Relatieplanet bezoeken twee keer zoveel mensen de website op Dating Sunday. Dat herkennen ze ook bij Lexa en Pepper, twee andere grote datingsites. Bij datingsite Lexa nam het aantal registraties op de eerste zondag van vorig jaar toe met maar liefst 79%. Het aantal berichten dat door singles wordt uitgewisseld ligt bovendien 66% hoger dan andere dagen. Dating app Bumble verwacht meer dan 3 miljoen nieuwe gebruikers en meer dan 20 miljoen verzonden berichten.

Vooral als de avond valt gaan singles snel op zoek naar een date of een langdurige relatie. In een persbericht voorspelt datingsite Match dat het de grootste opkomst van 2020 ook zal zien op Dating Sunday, om 21.15 uur.

Met alle familieverplichtingen achter de rug is 5 januari 2020 dus de perfecte dag om eindelijk die droompartner te vinden. Singles die een voorsprong willen op de nieuwkomers bereiden zich nu al voor door een profiel aan te maken, zodat ze niets missen van de megadrukte op zondag.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…