Home Vreemdgaan 13 tekenen dat je vrouw of vriendin vreemdgaat

13 tekenen dat je vrouw of vriendin vreemdgaat

6 minuten leestijd
0
blind liefde

Niemand verdient het om bedrogen te worden. En al helemaal niet wanneer je al je tijd, energie en liefde hebt geïnvesteerd in het opbouwen van een sprankelende relatie. Maar jammer genoeg is dit geen garantie op een trouwe vriendin of vrouw.

Hoe goed je ook je best doet, hoe lief je ook bent; voorkomen dat een vriendin of vrouw vreemdgaat is nooit helemaal mogelijk. Verleiding ligt altijd op de loer en niemand kan in de toekomst kijken, zelfs niet met een glazen bol. Daarom kan geen enkele man er 100 procent zeker van zijn dat hij nooit wordt bedrogen.

Hoewel veel mannen van mening zijn dat hun vrouw of vriendin dat nooit zou doen, bewijzen de statistieken en ervaringen van anderen het tegendeel. En omdat ‘iemand anders in het spel’ door 18 procent van de vrouwen als reden om te scheiden wordt genoemd, is het verstandig dat je weet wat de signalen zijn.3

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

13 tekenen dat ze vreemdgaat

Als je twijfels hebt over de loyaliteit van je vriendin, neem dan deze tekenen van een vreemdgaande vriendin in je op. Je weet dan precies waarop je moet letten als je haar verdenkt van vreemdgaan. Kun je de signalen stuk-voor-stuk afvinken? Dan is het tijd voor een confrontatie.

1. Ze ontwijkt vragen

Zoals gebruikelijk vraag je hoe haar dag was. Alleen krijg je nu geen lang en gedetailleerd antwoord, zoals je gewend bent, maar een antwoord dat nergens op slaat. Het lijkt er zelfs op dat ze je vraag ontwijkt en niet helemaal eerlijk is over wat ze gedaan heeft. Als dit vaker gebeurt en ze blijft vaag over waar ze was, dan is het een teken dat er iemand anders in het spel is.

2. Ze vermijdt oogcontact

Ze zeggen weleens dat ‘de ogen niet liegen’. In het geval van vreemdgaan is deze uitdrukking goud waard. Want als mensen vreemdgaan, dan weten ze dat ze iets verkeerd doen. Je doet je partner pijn als deze erachter komt. Deze realisatie is vooral van toepassing als je iemand in de ogen kijkt en ter plekke beseft wat je iemand aandoet. Zowel mannen als vrouwen ontwijken daarom het oogcontact als ze een affaire hebben.

vrouw gezicht

3. Ze doet meer aan haar uiterlijk

Normaal gesproken gaat ze elke dag naar het werk met het haar in een staart: “lekker makkelijk.” Maar nu observeer je iets vreemds. Je merkt de verandering op in haar uiterlijk. ’s Ochtends staat ze vroeger op, gaat de krultang erin, lippenstift op en peinst ze er niet over om zonder een laagje make-up naar het werk te gaan. Als ze dit allemaal doet, is het een teken dat ze een flirt heeft met een collega.

4. Ze is onverschillig

Het tegenovergestelde van liefde is geen haat: het is onverschilligheid. Wanneer ze simpelweg niet meer geeft om wat je denkt, voelt of doet, dan is er zeker iets mis in de relatie. Of ze gaat vreemd en durft het je nog niet te vertellen, of ze heeft het juiste moment nog niet gevonden om te vertellen dat ze alleen verder wil met haar leven. Zo is onverschilligheid een teken van vreemdgaan, maar dat hoeft het niet te zijn. Je merkt het aan deze signalen:

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora
  • Ze negeert je berichten, maar leest ze wel.
  • De stiltebehandeling is haar favoriete hobby geworden.
  • Ze overlegt niets, maar doet het zonder erover praten.
  • Ze wil niets meer voor je doen.
  • Ze ontwijkt ruzies, conflicten en meningsverschillen.

5. Ze heeft nieuwe, onbekende vrienden

In ons leven ontmoeten we aan de lopende band nieuwe mensen. Velen van hen zie je nooit meer, maar sommigen worden uiteindelijk je vrienden. En dat kan je vriendin of vrouw ook overkomen: een nieuwe vriendschap. Dat is ook geen probleem, alleen wel als deze nieuwe vriend of vriendin een onbekende is en blijft. Vooral als deze personen veel van haar tijd in beslag nemen, dan is het tijd om op te letten.

aanraking hand

6. Ze wil niet meer dat je haar aanraakt

Knuffelen doen jullie niet meer, een hand op de rug wordt ontweken en de kussen lijken niet langer gepassioneerd te zijn. Ze is zelfs niet enthousiast om seks met je te hebben. Hoewel het vrij normaal is dat de intimiteit in een relatie met de tijd afneemt, is een gebrek aan aanraking een sterk teken dat er iets aan de hand is. Het is dan namelijk mogelijk dat haar seksuele verlangens door iemand anders worden bevredigd.

7. Ze is steeds te druk

Er was een tijd dat je verrassingsbezoekje met liefde werd ontvangen, maar nu kan ze je niet snel genoeg naar buiten werken. Spontaan afspreken en bij haar langsgaan zit er niet meer bij; dat wil ze niet. En elke keer dat je ergens anders wilt afspreken, dan loopt het uit op een last-minute afzegging. Ze beweert te druk te zijn, wat soms codetaal is voor een affaire.

8. Ze houdt je agenda bij

Wat vrouwen die vreemdgaan niet willen, is dat je hun op heterdaad betrapt. Logisch. Als ze het je willen vertellen, dan graag op hun manier en wanneer zij dat willen. Ondertussen willen ze dus niet dat je erachter komt. En daarom zal ze je agenda goed in de gaten houden. Ze zal je blijven vragen waar je bent, hoe laat je klaar bent met werken en waar je de avond doorbrengt: ze doet het uit échte interesse, of omdat ze voorzichtig is en niet ontdekt wil worden.

body-shaming man

9. Ze wil per direct afvallen

Half Nederland heeft ooit een dieet geprobeerd. Dat ze gewicht wil verliezen is op zich dus niet zo vreemd. Maar als je vrouw of vriendin vanuit het niets wil afvallen, dan is het mogelijk dat ze dit doet om de aandacht van iemand anders dan jou te krijgen. Ze geeft bijvoorbeeld plotseling om haar rondingen, de love handles moeten weg en daarom volgt ze intensieve afvalmethoden die haar nooit eerder aanspraken. Natuurlijk zou ze dit kunnen doen omdat ze haar lichaam zat is, maar het is ook mogelijk dat er meer speelt: ze is verliefd op een ander.

10. Ze kleedt zich opeens sexyer

Opeens, uit het niets zie je je vrouw of vriendin sexy kleding dragen. De kleding waar je haar graag in ziet, omdat sexy nu eenmaal sexy is, maar wat niet voor jou bedoeld lijkt te zijn. Als de garderobe van je partner binnen korte tijd plotsklaps verandert, dan is er waarschijnlijk iets mis. Het kan namelijk een teken zijn dat ze zich zo uitdagend kleedt om iemand anders dan jou te imponeren.

11. Ze geeft opeens om haar privacy

Voorheen mocht je haar smartphone gebruiken wanneer je dat wilde. Maar nu zie je haar nooit meer met de smartphone in de hand: het toestel zit altijd goed verstopt in haar handtas. En als je de telefoon wilt pakken, dan loop het uit op een privacy-issue. Of ze sluit ze haar laptop wanneer je de kamer binnenkomt, stuurt nooit meer een bericht in je bijzijn of loopt de kamer uit om haar telefoon te beantwoorden. Komt dit bekend voor? Dan is het oppassen geblazen. Want wie weet is ze actief op een vreemdgaan datingsite, zoals een van de volgende:

12. Ze is zelf bedrogen

Niet door zomaar iemand, door jou. Je hebt in het verleden een affaire gehad en ze heeft je op heterdaad betrapt. Zelfs als het lijkt alsof ze je heeft vergeven, kan het zijn dat je verraad een aantal lelijke littekens in haar ziel hebben achtergelaten. En dit kan voor haar reden zijn om vreemd te gaan: om wraak te nemen en de stand op 1-1 te zetten.

13. Ze geeft je het gevoel dat er iets niet klopt

Je kunt er de vinger niet op leggen, alleen zegt je onderbuikgevoel dat er iets niet klopt. Het is je intuïtie die je vertelt dat ze niet eerlijk tegen je is en misschien zelfs vreemdgaat. Haar gedrag, de dingen die ze zegt en nog meer onverklaarbare signalen vertellen je hoe het zit. Je intuïtie wordt niet voor niets ook wel ‘het tweede brein’ genoemd. Reden genoeg om daar wat meer op te vertrouwen en bewijzen te zoeken dat ze daadwerkelijk vreemdgaat.

Mensen zeggen ‘wat niet weet, wat niet deert’; maar als het om je relatie gaat, dan wil je het weten als je bedrogen wordt. Vertrouwen en eerlijkheid zijn belangrijk in een relatie. Voor de meeste relaties vormen ze zelfs de fundering onder de relatie. Dus als dat wegvalt, wat blijft er dan over?

Vreemdgaan verbreekt het zorgvuldig opgebouwde vertrouwen en betekent in veel gevallen het einde van de relatie. Als je je partner verdenkt van vreemdgaan, dan weet je nu in ieder geval waarop je moet letten.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Heeft hij een ander? Test het zelf met deze 10 signalen

Het is geen geheim dat mensen vaak vreemdgaan in hun relaties. Soms lijkt het er misschien…