Home Relatiebemiddeling Wat is het Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK)?

Wat is het Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK)?

3 minuten leestijd
0
branchevereniging singles keurmerk

Tijden veranderen, het is niet meer vanzelfsprekend dat je vanaf je twintigste voor de rest van je leven met één partner samen bent. Relatiebemiddelingsbureaus schieten daarom als paddenstoelen uit de grond. Voor het vinden van een levenspartner hoef je je tegenwoordig niet meer noodgedwongen in allerlei ongemakkelijke sociale situaties te mengen, in de hoop dat je toevallig iemand tegenkomt die bij je past.

Toch biedt niet elk relatiebemiddelingsbureau de uitkomst. Er zijn allerlei bureaus die indrukwekkende beloftes doen, maar deze niet altijd kunnen waarmaken. Dat kan teleurstellend zijn. En vanuit dit idee is de Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK) ontstaan.

Wat is het BVSK

Het BVSK is opgericht om jou als consument te beschermen tegen onprettige en onbedoelde ervaringen die een relatiebemiddelingsbureau kan veroorzaken. Wanneer relatiebureaus geen richtlijnen hebben, kunnen zij ongefundeerd handelingen uitvoeren of keuzes maken die de consument dupeert. Om dit te voorkomen kunnen relatiebureaus lid worden van het BVSK.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Zij krijgen dan een keurmerk waaraan je kunt zien dat het bureau in kwestie betrouwbaar is en zo weet je zeker dat het relatiebureau zich aan een beroepscode dient te houden. Als consument kun je naar de BVSK stappen wanneer je een klacht hebt; er is een onafhankelijke geschillencommissie die jouw klacht serieus in behandeling neemt.

Wat doet de BVSK?

De BVSK houdt zich bezig met verschillende onderwerpen. De leden van de BVSK hebben toegezegd zich te houden aan de beroepscode. Deze beroepscode is van belang om kwaliteit te garanderen, de consument wordt hiermee beschermd. Ook nemen alle leden deel aan een onafhankelijke geschillenregeling, zo ben je er zeker van dat er serieus met je probleem wordt omgegaan, indien nodig.

Alle relatiebureaus die lid zijn doen bovendien mee aan het Singles Keurmerk Garantiefonds. Dit voorziet jou als consument in de garantie voor zoveel mogelijk zekerheid wanneer je je inschrijft bij een relatiebemiddelingsbureau.

Het garantiecertificaat

Wanneer relatiebemiddelingsbureaus zich aansluiten bij de BVSK kopen al hun leden bij inschrijving een garantiecertificaat. Dit certificaat schaf je aan voor € 12,50 en biedt de volgende garanties:

  1. Wanneer je branche-specifieke vragen hebt kun je ten alle tijden terecht bij het secretariaat van de BVSK.
  2. Wanneer de eigenaar van zo’n erkend relatiebemiddelingsbureau onverwacht overlijdt, zullen andere erkende bureaus de kwaliteitseisen proberen te waarborgen of herstellen.
  3. Wanneer er vanwege financiële redenen een erkend bureau niet meer in staat is om in kwalitatieve relatiebemiddeling te voorzien, wordt de consument aangeboden om de bemiddeling over te laten nemen door een andere bureau.
  4. Wanneer een erkend bureau is geroyeerd omdat deze niet in staat was te handelen volgens de beschreven statuten, reglementen of besluiten van de BVSK en/of de vereniging onredelijk benadeelt, krijg je van het geroyeerde bureau de kans om de relatiebemiddeling door een ander erkend bureau uit te laten voeren.
  5. Wanneer een geschil ontstaat tussen jou en een erkend bureau, waar jullie zelfstandig niet uitkomen, is het mogelijk om een klacht in te dienen bij de onafhankelijke geschillencommissie, waarbij het Reglement Geschillencommissie Relatiebemiddeling van de BVSK in acht wordt genomen.

Waarom is de BVSK nodig?

De praktijk wijst uit dat wanneer een branche groeit, er geen richtlijnen bestaan én de branche zich niet verenigt, dit kan resulteren in onduidelijkheden en een gebrek aan structuur. Dit is de reden dat de BVSK in het leven is geroepen. Het aanbod in relatiebemiddelingsbureaus blijft stijgen, maar er was nog geen plek waar alle informatie samenkwam. Bij de BVSK worden de krachten van bureaus dus gebundeld.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Voor alle branche-specifieke vragen kun je daarom de BVSK terecht. Ook wanneer je een klacht hebt over een relatiebureau dat aangesloten is bij de BVSK, kun je bij hen aan de bel trekken. Jouw klacht wordt dan behandeld door de onafhankelijke geschillencommissie.

wensen eisen

Nog even op een rijtje

De Branchevereniging Singles Keurmerk is ontstaan met het idee de consument te beschermen tegen onethische of andere oneerlijke praktijken wanneer zij zich inschrijven bij een relatiebemiddelingsbureau. De bureaus die lid zijn bij de BVSK dienen zich allereerst te houden aan de beroepscode, ze nemen deel aan een onafhankelijke geschillenregeling én erkennen het Singles Keurmerk Garantiefonds. Dit fonds voorziet in de kwaliteit die relatiebureaus dienen waar te maken.

Erkende relatiebureaus

Kwaliteit is belangrijk, je wil je energie natuurlijk niet verspillen door je in te schrijven bij verscheidene bureaus die uiteindelijk niets opleveren. Schrijf je daarom altijd in bij een bureau met het Singles Keurmerk.

Er zijn allerlei verschillende relatiebemiddelingsbureaus aangesloten bij de BVSK, en – zoals ook geldt voor levenspartners – is er voor ieder wat wils. Dit is een overzicht van alle bureaus die zich inmiddels bij het keurmerk hebben aangesloten. Maar voor het gemak sommen we ze hieronder nog even op. De bureaus die lid zijn bij de BVSK zijn:

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatiebemiddeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Kosten relatiebemiddeling: wat zijn de tarieven van relatiebureaus?

Als mensen investeren we ons geld in huizen, auto’s, vakanties en zelfs in personal …